Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2010

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ


--> -->
Γεννήθηκα στον Πειραιά όπου και τελείωσα τις μαθητικές μου σπουδές. Αποφοίτησα από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων ως Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού. Φοίτησα στις Σχολές Πολέμου και Εθνικής Άμυνας. 
Είμαι παντρεμένος με την Αθηνά Παπαλυμπέρη - Κυπριώτη, έχουμε τρία παιδιά και κατοικούμε μόνιμα στη Βάρκιζα.
Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής μου καριέρας, διετέλεσα επανειλημμένα Διοικητής διαφόρων στρατιωτικών Μονάδων και Σχηματισμών, καθώς επίσης και Διευθυντής διαφόρων Επιτελείων (Στρατού Ξηράς-Υπουργείου Εθνικής Άμυνας).Παρακολούθησα πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων ειδικής κατεύθυνσης στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού (Η.Π.Α-Γερμανία-Ιταλία-Αυστρία). Η εμπλοκή μου σε θέματα στρατιωτικής διπλωματίας και επικοινωνίας, μου έδωσε την ευκαιρία της ανάληψης πολλών θέσεων αποφασιστικής σημασίας, με καθήκοντα και ευθύνες που ξεπερνούσαν τις τυπικές στρατιωτικές δομές, όπως:
Συμμετείχα στην αντιπροσωπεία της διευθέτησης της κρίσης μεταξύ Γαλλίας και Λιβύης. Υπηρέτησα ως εκπρόσωπος τύπου στο Υπουργείο Εθνικής άμυνας.
Τοποθετήθηκα ως στρατιωτικός σύμβουλος στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στη Βιέννη, στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη(ΟΑΣΕ). 
Ορίστηκα αντιπρόσωπος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στη Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση. Υπηρέτησα  στην επιστημονική επιτροπή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και συμμετείχα ως τακτικό  μέλος στην κοινή επιτροπή των Υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας.  Διετέλεσα Διευθυντής σπουδών στη ΣΕΘΑ, που είναι το ανώτατο πνευματικό ίδρυμα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, από όπου και ολοκλήρωσα τη στρατιωτική μου σταδιοδρομία.  
Έχω δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες διεθνών σχέσεων σε επιστημονικά περιοδικά και επιθεωρήσεις και έχω επιμεληθεί μία σημαντική σειρά πολιτικό-στρατιωτικών βιβλίων. Τιμήθηκα από το Ελληνικό Κράτος με μία σειρά παρασήμων και στρατιωτικών μεταλλίων.
Μετά την αποστρατεία μου, εργάστηκα στον ιδιωτικό τομέα ως:
Εξωτερικός σύμβουλος Ανωνύμου εταιρείας σε θέματα Στρατηγικού Σχεδιασμού-Ανάπτυξης και Αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού.
Ειδικός συνεργάτης στη διεύθυνση διαμόρφωσης στρατηγικής, σε εταιρεία πολιτικού σχεδιασμού και επικοινωνίας.
Μέλος εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων, με αντικείμενο τη σύνταξη μελετών για την ένταξη τους στο Γ` Κοινοτικό πλαίσιο στήριξης.
Την περίοδο 2002-2004 ανέλαβα ειδικός συνεργάτης του τότε Βουλευτή και νυν Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια. 
Η Αυτοδιοικητική μου δράση ουσιαστικά ξεκίνησε το 2005, όταν ηγήθηκα της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών του Δήμου Βάρης.
Στις δημοτικές εκλογές του 2006 κατήλθα για πρώτη φορά ως υποψήφιος Δήμαρχος Βάρης με το ψηφοδέλτιο της “Δημοτικής Ανανέωσης Δήμου Βάρης”, που έλαβε ποσοστό περίπου 11 % των ψήφων και εκλέχτηκα δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης.
Στις δημοτικές εκλογές του 2010 και στο πλαίσιο των νέων δεδομένων που δημιούργησε ο νέος Νόμος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση με τη γνωστή επωνυμία ''Καλλικράτης'', κατήλθα σαν υποψήφιος (επικεφαλής της δημοτικής ενότητας Βάρης) με τον ανεξάρτητο συνδυασμό Νέα Πορεία Για Ποιότητα Ζωής του υποψήφιου Δήμαρχου Ανδρέα Κάσδαγλη, όπου αν και έλαβα τις περισσότερους ψήφους του συνδυασμού μου στην υπόψη δημοτική ενότητα, δεν εκλέχθηκα εξ αιτίας της ερμηνείας που δόθηκε στον εκλογικο Νόμο.
Στις αρχές  Ιανουαρίου του 2011 μαζί με άλλους συναγωνιστές ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Μίκη Θεοδωράκη,ιδρύσαμε την Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, τη γνωστή ''ΣΠΙΘΑ'' και έκτοτε ξεκίνησε η εμπλοκή μου με τα διάφορα Κινήματα των πλατειών. 
Τον Ιούλιο του ιδίου έτους και μετά από τις συγκλονιστκές συγκεντρώσεις του Λαού της Αθήνας στην πλατεία Συντάγματος, μαζί με άλλους συναγωνιστές ιδρύσαμε το ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ), όπου εκλέχθηκα μέλος της Προσωρινής Οργανωτικής Επιτροπής.
Τον Οκτώβριο του ιδίου έτους ως μέλος της επιτροπής της Πρωτοβουλίας του ΟΧΙ έγινε προσπάθεια συγκρότησης αυτής της Πρωτοβουλίας  ενάντια στην 1η  Δανειακή Σύμβαση, το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο, η οποία τελικά δεν τελεσφόρησε στο επιθυμητό σημείο. 
Το Νοέμριο του ιδίου έτους μαζί με άλλους συναγωνιστές, άλλων κομμάτων και άλλων συλλογικών φορέων, δημιουργήσαμε την Πρωτοβουλία Πολιτών Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης ενάντια στα χαράτσια.
Τον Απρίλιο του 2012 στο 1ο Τακτικό Συνέδριο του Ε.ΠΑ.Μ, οι σύνεδροι με τίμησαν με τη ψήφο τους κατατάσσοντας με στη 2η θέση, πίσω από τον πρωτεργάτη και εμπνευστή του Μετώπου το Δημήτρη Καζάκη.
Τον  Μάιο του 2012 το Ε.ΠΑ.Μ εφαρμόζοντας τις αποφάσεις του συνεδρίου του για την ανάγκη  πολιτικών συμμαχιών και τη συμμετοχή του Μετώπου  στις εθνικές εκλογές, έλαβε μέρος σε αυτές την 6η Μαίου με το Συνδυασμό του ΟΧΙ  που τον συγκροτούσαν η Δημοκρατική Αναγέννηση, το Ε.ΠΑ.Μ και Κινήματα Πολιτών.
Στις εκλογές αυτές   κατήλθα ως υποψήφιος Βουλευτής στην εκλογική Περιφέρεια της Αττικής. Ο συνδυασμος του ΟΧΙ, έλαβε το 0,93% των ψήφων του εκλογικού σώματος (περίπου 60.00 ψήφους) και  δεν εξέλεξε κανένα Βουλευτή, αφού δε συγκέντρωσε το 3% των ψήφων σύμφωνα με τον σχύοντα εκλογικό Νόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: