Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013

” Κατεδάφιση της Εθνικής Άμυνας, ενώ οι κίνδυνοι κλιμακώνονται “


Π. Νεάρχου Σχόλιο: Χωρίς να υιοθετούμε το σύνολο των αναφερομένων αλλά κυρίως των προτάσεων του αρθρογράφου, πιστεύουμε ότι βρίσκεται σε πολύ σωστή κατεύθυνση!
Του Περικλή Νεάρχου, Πρέσβεως ε.τ
Ένα από τα εμβληματικά αγάλματα που βλέπει ο επισκέπτης της Κόκκινης Πλατείας στη Μόσχα είναι ο σιδηρουργός που χτυπά με το σφυρί του στο αμόνι ένα ξίφος για να το κάνει δρεπάνι. Ο Ρώσος καλλιτέχνης, εμπνεόμενος από τα συνθήματα και τα μηνύματα της επαναστάσεως του 1917, μετέφρασε σε έργο τέχνης αυτό που είχε γίνει λαϊκό επαναστατικό τραγούδι:  
«Τι τα θέλουμε τα όπλα, τα κανόνια, τα σπαθιά, να τα κάνουμε δρεπάνια να δουλεύει η εργατιά».
Πράγματι, η Ρωσική επανάσταση είχε ως ένα από τα κύρια συνθήματά της την ειρήνη και τη συναδέλφωση των λαών. Ξέρουμε όμως όλοι τι έγινε στη συνέχεια. Τα ξίφη δεν έγιναν δρεπάνια. Αντιθέτως, τα ξίφη έγιναν πολύ περισσότερα. Το νέο καθεστώς βρέθηκε μπροστά σε άτεγκτες επιλογές, ξένες εισβολές και απειλές και αναγκάσθηκε νʼ αγωνισθεί για την επιβίωσή του, προτάσσοντας τον νόμο της ανάγκης και της ισορροπίας δυνάμεων.
Οι Αρχαίοι Έλληνες τοποθετούσαν την ανάγκη πάνω ακόμη κι απʼ τους θεούς. Είναι χαρακτηριστικό το επεισόδιο στην Ιλιάδα, όταν στην πεδιάδα του Ιλίου έρχονται αντιμέτωποι σε μονομαχία ο Σαρπηδών, γυιός του Διός, και ο Πάτροκλος. Ο Ζευς σκέφθηκε ενστικτωδώς μια στιγμή να κάνει χρήση της παντοδυναμίας του και να σώσει τον Σαρπηδόνα. Η Ήρα όμως τον επετίμησε σκληρά. Του υπενθύμισε ότι ρόλος του δεν είναι να αποτρέπει την ειμαρμένη μοίρα ενός θνητού, αλλά να εγγυάται την τάξη του κόσμου, πάνω στην οποία βασιλεύει η ανάγκη.
Το δίδαγμα από τα παραπάνω είναι ότι η άμυνα δεν είναι και δεν μπορεί να είναι μονομερής υπόθεση. Προσδιορίζεται αναγκαστικά από τη στάση και την πολιτική των άλλων, που αντιπροσωπεύουν για μια χώρα τις απειλές και τους κινδύνους σε μια δεδομένη ιστορική στιγμή. 
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με τις φιλοδοξίες και τις απροκάλυπτες επεκτατικές διεκδικήσεις της Άγκυρας. 
Μια σχετική ισορροπία δυνάμεων και ικανότητα αποτροπής επιβάλλονται ως στοιχειώδης ανάγκη εθνικής αυτοάμυνας αλλά και διασφαλίσεως της ειρήνης.
Ασφαλώς, η δραματική οικονομική κρίση στην οποία βρίσκεται βυθισμένη η χώρα είναι αναπόφευκτο να έχει συνέπειες και στον τομέα της άμυνας, όπως σε όλους τους άλλους τομείς. Αυτό όμως που γίνεται στην άμυνα υπερβαίνει κάθε όριο. Οι δαπάνες έχουν μειωθεί στο ένα τρίτο σχεδόν σε σχέση με τις δαπάνες του 2009. Όταν, μάλιστα, κλιμακώνονται και επιταχύνονται οι εξοπλισμοί στην Τουρκική πλευρά και εντείνονται οι προκλήσεις και οι αμφισβητήσεις.
Τουρκικοί εξοπλισμοί και ανάπτυξη της Τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας
Οι Τουρκικοί εξοπλισμοί και η συστηματική ανάπτυξη μιας μεγάλης πολεμικής βιομηχανίας εντάσσονται σε μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για την ανάδειξη της Τουρκίας σε περιφερειακή δύναμη. Η αιχμή του δόρατος όμως αυτής της προσπάθειας στρέφεται προς την κατεύθυνση της θάλασσας, του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.
 Στο χώρο αυτό συγκλίνουν τα συμφέροντα του γεωστρατηγικού ελέγχου με τον μεγάλο πλούτο των ενεργειακών κοιτασμάτων και της οριοθετήσεως της ΑΟΖ.
Η Άγκυρα επιδιώκει αεροναυτική ανατροπή και κυριαρχία στο Αγαίο
 Μετά από μια σειρά προσπαθειών στον τομέα της Πολεμικής Αεροπορίας, με επίκεντρο το νέο μαχητικό 5ης γενεάς και την πολεμική αεροπορική βιομηχανία, στρέφει τώρα τις προσπάθειές της στο Πολεμικό Ναυτικό. 
 Αναπτύσσει αλματωδώς τη ναυπηγική της ικανότητα και υλοποιεί συστηματικά μια σειρά ναυτικών προγραμμάτων, που περιλαμβάνουν νέες φρεγάτες, κορβέτες, πυραυλακάτους, περιπολικά ανοικτής θαλάσσης και υποβρύχια. 
Τα τελευταία είναι του ίδιου υπερσύγχρονου τύπου 214, που παρήγγειλε εδώ και μία δεκαετία περίπου το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Παρέλαβε, όμως, ένα από τα τέσσερα που παρήγγειλε και από τα άλλα δύο που προσέθεσε αργότερα. Τρία άλλα, έτοιμα σχεδόν, παραμένουν καθηλωμένα στον Σκαραμαγκά. 
Καθηλωμένο παραμένει επίσης άλλο ένα παλαιότερο, τύπου 209, που είχε προγραμματισθεί για μετασκευή ώστε να αποκτήσει και αυτό ικανότητα αναερόβιας προώσεως των υποβρυχίων του τύπου 214.
Η ίδια Γερμανική εταιρεία, που είχε αναλάβει το πρόγραμμα των Ελληνικών υποβρυχίων, συνεργάζεται τώρα με Τουρκικά ναυπηγεία για τη συμπαραγωγή έξι υποβρυχίων 214, που θα αρχίσουν να παραδίδονται από το 2015. Σε μια πρόσφατη κίνηση, το Τουρκικό υπουργείο Αμύνης προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας για τη συμπαραγωγή του πυραύλου IDAS, που εκτοξεύεται από υποβρύχια τύπου 214 κατά εναερίων, θαλασσίων και επιγείων στόχων. Ο πύραυλος αυτός παρέχει, προφανώς, στα Τουρκικά υποβρύχια ένα πολύ μεγάλο επιχειρησιακό πλεονέκτημα.
Είναι δυνατόν το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό όπως και η Πολεμική Αεροπορία να παρακολουθούν παθητικά τους Τουρκικούς εξοπλισμούς και την επερχόμενη ανατροπή κάθε αεροναυτικής ισορροπίας στο Αιγαίο;
Οι Τουρκικές εξοπλιστικές προσπάθειες δεν περιορίζονται, άλλωστε, στον αεροναυτικό τομέα. Περιλαμβάνουν και το στρατό ξηράς, γεγονός που έχει ως συνέπεια να διαταράσσονται και οι υπάρχουσες ισορροπίες στη Θράκη. Από την άποψη αυτή, σημειώνονται ιδίως ο σχεδιασμός και η παραγωγή του εθνικού άρματος Altay, η εγχώρια παραγωγή σύγχρονου πυροβόλου μεγάλου βεληνεκούς, σε συνεργασία με τη Νότιο Κορέα, η ανάπτυξη εγχώριων πυραυλικών και πολυπυραυλικών συστημάτων μικρού και μεγάλου βεληνεκούς, με κύριο παράδειγμα το πυραυλικό σύστημα Γιλντιρίμ, που είναι ήδη επιχειρησιακό.
Τα αμυντικά προβλήματα της χώρας δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με τη λογική της τρόικας.
Η εφαρμογή των συνταγών ακραίας λιτότητας της τρόικας έφερε ολέθρια αποτελέσματα στην οικονομία και στο κοινωνικό κράτος της χώρας. Εφαρμογή όμως παρόμοιων και χειρότερων συνταγών στον τομέα της εθνικής άμυνας μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη εθνική ζημία.
Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση νʼ αναγνωρισθεί στην τρόικα δικαιοδοσία προσδιορισμού των απειλών που αντιμετωπίζει η χώρα και καθορισμού της πολιτικής και των αναγκών της εθνικής άμυνας. Είναι γνωστή, π.χ., η στερεότυπη Αμερικανική παραίνεση προς την Ελλάδα «να τα βρει με την Τουρκία». Την ίδια άποψη συμμερίζονται, δυστυχώς, και αρκετοί Ευρωπαίοι εταίροι μέσα και έξω από το ΝΑΤΟ.  
Η τρόικα δεν μπορεί να γίνει, με το πρόσχημα της λιτότητας και της δημοσιονομικής εξυγιάνσεως, μηχανισμός για την επιβολή στην Ελλάδα μιας καχεκτικής άμυνας, τύπου Βουλγαρίας, που δεν θʼ αφήνει περιθώριο για καμία ισορροπία δυνάμεων και ικανότητα αποτροπής σε σχέση με την Τουρκία και θα καθιστά, αντιθέτως, την Ελλάδα όμηρο Τουρκικών εκβιασμών.
Για την αντιμετώπιση της καταστάσεως αυτής χρειάζεται ολοκληρωμένη στρατηγική, που θα περιλαμβάνει πολιτική συμμαχιών και στρατηγικών σχέσεων, κατεπείγουσες προμήθειες αμυντικού υλικού για την κάλυψη των μεγάλων κενών στο αμυντικό σύστημα και μακροπρόθεσμη πολιτική για την πολεμική βιομηχανία.παρέλαση3
Στον τομέα των στρατηγικών σχέσεων, έχουν προέχουσα θέση η Γαλλία, το Ισραήλ και η Ρωσία, με δεδομένη την πολιτική των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. 
Η ανάπτυξη των σχέσεων με τη Ρωσία δεν είναι απρόσκοπτη. Δεν πρέπει όμως η Ελλάδα νʼ αποδεχθεί τη στέρηση από την πολιτική της του ρόλου του Ρωσικού στρατηγικού παράγοντα στις οικονομικές της σχέσεις και στην εθνική της ασφάλεια.
Η σύσφιγξη των σχέσεών της με τις τρεις παραπάνω χώρες και συμπληρωματικά με την Κίνα μπορούν να τη βοηθήσουν νʼ αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα νέων αναγκαίων προμηθειών, με παραπομπή των πληρωμών σε βάθος χρόνου. Στο πλαίσιο αυτό, επείγει η ενεργοποίηση με τη Ρωσία της συμφωνίας για τα 450 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ) BMP3, όπως επίσης η διαπραγμάτευση άλλων οπλικών συστημάτων, ιδιαίτερα στον τομέα των πυραύλων και της αντιαεροπορικής άμυνας. Τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης είναι μια υπερεπείγουσα ανάγκη για τη συνοδεία, την κάλυψη και το αξιόμαχο των αρμάτων.
Η κατʼ αρχήν συμφωνία με τη Γαλλία για την ενοικίαση δύο φρεγατών τύπου Fremm και αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας είναι μια πρώτη αλλά προσωρινή απάντηση στο κενό που δημιουργούν οι Τουρκικοί εξοπλισμοί στη ναυτική ισχύ στο Αιγαίο. Δεν αρκεί όμως η λύση αυτή. Χρειάζεται η αναζωογόνηση των Ελληνικών ναυπηγείων και η αναδιοργάνωση της Ελληνικής πολεμικής βιομηχανίας. Χρειάζεται πρωτʼ απʼ όλα το κόψιμο του Γόρδιου δεσμού στον Σκαραμαγκά και η άμεση ολοκλήρωση του προγράμματος των υποβρυχίων.
Η στρατηγική σχέση με το Ισραήλ είναι πολύτιμος και αναγκαίος παράγοντας ισορροπίας και αποτροπής για την Ελλάδα και την Κύπρο, σε σχέση ιδίως με τους ενεργειακούς πόρους της ΑΟΖ. Πρέπει η σχέση αυτή νʼ αξιοποιηθεί και νʼ αναπτυχθεί, με σεβασμό παραλλήλως των αρχών που αφορούν στα δικαιώματα των Παλαιστινίων.
Η Ελλάδα και η Κύπρος, σε δέκα και πέντε χρόνια αντιστοίχως, μπορούν βασίμως να υπολογίζουν στο μεγάλο πλεονέκτημα που θα τους δώσει η εκμετάλλευση των υποθαλασσίων πόρων τους. Θα πρέπει μέχρι τότε να πολιτευθούν σωστά ώστε να διαφυλάξουν τη στρατηγική αυτή προοπτική.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ στις 27/06/2013 (Τεύχος 193)

Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΡΙΚΟΤης Μαρίας Λεκάκου*
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ

Ζούμε σε ένα κόσμο άσχημο, διαβολικά πλασμένο.

Σε ένα κόσμο άδικο που επικρατεί το δίκιο του ισχυρότερου. Σε ένα απέραντο ταξικό πεδίο μάχης, όπου όμως, μόνο ο ένας από τους δύο αντιπάλους έχει πάρει τη θέση του. 
Κι αυτός δεν είναι άλλος από την άρχουσα τάξη.

Μια τάξη «ισχυρή», αφού κατέχει και διακινεί τον παραγόμενο πλούτο, υλικό και άυλο με αποκλειστικό σκοπό την αύξηση των κερδών της με κάθε μέσο.

Η εκμεταλλεύτρια αυτή κοινωνική τάξη, απαρτίζεται από ιδιοκτήτες τραπεζών, μεγαλοεργολάβους, βιομήχανους, εφοπλιστές , πολυεθνικούς ομίλους και λοιπά παράσιτα.

  
Μάλιστα, πολλοί από αυτούς, ή και όλοι μαζί, συμμετέχουν στις πανίσχυρες αγορές κεφαλαίου, καθώς και σε κερδοσκοπικά hedge funds, που λυμαίνονται ανεμπόδιστα την ανθρωπότητα.

Σε αυτό το πεδίο μάχης που περιγράφουμε, απέναντι από την ολιγάριθμη, πλην όμως άκρως συνειδητοποιημένη τάξη των κεφαλαιούχων, απλώνεται, ατάκτως ερριμμένη, η λαοθάλασσα των απλών καθημερινών ανθρώπων της εργασίας, ένας κόσμος πολύχρωμος και πολυεπίπεδος, που κινεί τον τροχό της ιστορίας, παράγει αγαθά υλικά και πνευματικά, προάγει τον πολιτισμό, τις τέχνες και τα γράμματα.

ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΞΑΠΟΣΤΕΙΛΕΙ ΑΚΟΜΗ

Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013

Mαζικές απολύσεις υπαλλήλων και με νόμο - Μισθοί Κίνας για όσους γλυτώσουν

Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013Aθρόες απολύσεις και με τη… βούλα θέλει η τρόικα στον ιδιωτικό τομέα και βέβαια, όπως φαίνεται, η κυβέρνηση δεν έχει καμία απολύτως αντίρρηση. Τρέχει να προωθήσει νομοθετική διάταξη προκειμένου να αυξήσει το όριο των απολύσεων ή και να το καταργήσει.

Το ζήτημα των απολύσεων τίθεται στην...
έκθεση της Κομισιόν στο όνομα της… ανάπτυξης. Αυτής για την οποία έχει καταστραφεί τέσσερα χρόνια τώρα η χώρα και η ελληνική κοινωνία. Αυτής για την οποία υποτίθεται πώς η κυβέρνηση δεν θα έπαιρνε άλλα μέτρα αλλά ισοπεδώνει ότι έχει απομείνει.


Σήμερα το όριο των απολύσεων στις επιχειρήσεις από 150 άτομα προσωπικό και πάνω είναι 5%. Το υπουργείο Εργασίας υπό τον κ. Βρούτση επεξεργάζεται σχέδιο για το διπλασιασμό του, στο 10%, ενώ η τρόικα αξιώνει ακόμη και την κατάργηση του, με ταυτόχρονη απελευθέρωση της διαδικασίας, αφού μέχρι τώρα απαιτείται υπογραφή υπουργού.

Θέλει επίσης η τρόικα να επιτρέπονται μαζικές απολύσεις και στις επιχειρήσεις που απασχολούν μικρότερο αριθμό εργαζομένων από τους 150.

Όχι πώς τώρα ο εργοδότης δεν μπορεί να απολύσει μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων από το 5% του ορίου. Ίσα ίσα η κυβέρνηση του «έλυσε» νομικά τα χέρια να απολύει και χωρίς να καταβάλει αποζημιώσεις, ενώ το άρθρο 99 έχει γίνει της μόδας και όποιος θέλει προσφεύγει στην πτωχευτική διαδικασία «πετώντας» στο δρόμο τους εργαζόμενους χωρίς να τους δώσει απολύτως τίποτα, διασώζοντας ο ίδιος τα περιουσιακά του στοιχεία.

Πίσω δε από τη νέα αυτή απαίτηση της τρόικας κάποιοι θεωρούν πως κρύβονται και Έλληνες επιχειρηματίες που θέλουν να κερδοσκοπούν διατηρώντας τις επιχειρήσεις τους αλλά με μεροκάματα… Κίνας.

Το μοντέλο των αθρόων απολύσεων εκτιμάται πώς θα εγκαινιασθεί από τις τράπεζες που πρέπει το συντομότερο να μειώσουν το προσωπικό τους κατά 12.500. Αφού οι τραπεζίτες «τσέπωσαν» τα δις της ανακεφαλαιοποίησης που πληρώνει ο ελληνικός λαός και δεν έχουν δώσει με τη μορφή δανείου ούτε ένα ευρώ, τώρα πάνε σε μαζικές απολύσεις και εκατοντάδες «λουκέτα» σε καταστήματα.

Ο κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό. 
Εκτελώντας τις εντολές της τρόικας διαλύουν τα πάντα. Κάνουν στάχτη Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα για να πατήσουν αύριο κάποιοι στα αποκαΐδια και να θησαυρίσουν.

Είναι πασιφανές πλέον πώς στόχος είναι η καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας και η μετατροπή της χώρας σε αποικία. 

Όσοι δεν το έχουν ακόμη αντιληφθεί προφανώς ζουν σε άλλο τόπο και χρόνο!

Τελευταία νέα για τους συλληφθέντες της ΕΡΤ στον Υμηττό. Ποιες είναι οι αποφάσεις του δικαστηρίου σήμερα .

Ενημέρωση από Ευελπίδων για τους συλληφθέντες του Υμηττού

 Πριν από λίγο είχαμε την απόφαση

Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013

Update 15:40 Πίσω στη ΓΑΔΑ οδηγείται ο κρατούμενος συλληφθείς αφού δεν υπάρχει διαθέσιμος εισαγγελέας. Πιθανότατα θα περάσει αύριο το μεσημέρι.

Update 15.10 Για κακούργημα κατηγορούνται 2 από τους 8 συλληφθέντες. Ο ένας με την κατηγορία της υποκλοπής τηλεφωνικής συνομιλίας αστυν. οργάνων, περνάει αυτή την ώρα από ανακριτή. Για τον έτερο κατηγορούμενο με κακούργημα, όπως και για τους άλλους κατηγορούμενους, ορίστηκε δικάσιμος για τις 10 Ιανουαρίου 2014 και αφέθηκαν ελεύθεροι. Για να φανεί το τραγελαφικό του πώς αποδίδονται οι κατηγορίες, να πούμε ότι μία από τις κατηγορίες αφορά "παρακώλυση ασφάλειας αεροπλοΐας"!!
  
Καταληψη ΕΣΗΕΑ

Αύριο προσάγονται στα δικαστήρια οι συλληφθέντες της ΕΡΤ!

Για την συγκέντρωση των εργαζομένων της ΕΡΤ και αλληλέγγυων στον Υμηττό

 

Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013ΝΕΤ Live ΜΕΣΩ EBU

Update 03:50 
 
Αύριο στις 11.00 στο κτίριο 16 της Ευέλπίδων περνάνε οι 8 συλληφθέντες της παρέμβασης στον Υμηττό. Να είμαστε όλοι εκεί!

Λίγο μετά τις 03.30 έληξε η μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τη ΓΑΔΑ, τη στιγμή δηλαδή που έγιναν γνωστές και οι 5 κατηγορίες που αντιμετώπιζαν οι 8 συλληφθέντες. 
 
Αναλυτικά οι κατηγορίες αφορούν 4 πλημμελήματα και ένα κακούργημα: διακεκριμένες φθορές κατά δημόσιας περιουσίας (κακούργημα), διατάραξη ασφάλειας επικοινωνιών, απείθεια κατά αστ. οργάνων, αντίσταση και απειλές.
 
Φυσικά, για τον αστυνομικό που αναγνωρίστηκε από τους συλληφθέντες εντός ΓΑΔΑ ως ο υπεύθυνος για τις φθορές στις εγκαταστάσεις στον Υμηττό (με όνομα και υπηρεσιακό) αριθμό, ο αστ. διοικητής δεν αναγνώρισε καν ότι ανήκει στο σώμα το συγκεκριμένο "όργανο". 

Update 01.39 Στις 8 συλλήψεις ο απολογισμός. Απολογούνται σε 1 περίπου ώρα με άγνωστο κατηγορητήριο

Update 01.30 Έγκλειστοι παραμένουν οι προσαχθέντες του Υμηττού. Φαίνεται ότι μεθοδεύεται η σύλληψή τους και πληροφορίες κάνουν λόγο για την ιδιαίτερη "συνεισφορά" του Γκίκα Μάναλη σε αυτό.
 
Update 23.00 Σε 9 προσαγωγές εργαζομένων  προχώρησε η αστυνομία μετά από επέμβαση στον Υμηττό. Οι συνάδελφοι οδηγήθηκαν δεμένενοι με χειροπέδες στον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ. Αλληλέγγυος κόσμος συγκεντρώνεται απ' έξω.

Update 21.50 Επέμβαση των ΜΑΤ και προσαγωγές αυτή τη στιγμή στον Υμηττό.

Παρέμβαση διαμαρτυρίας λαμβάνει χώρα αυτή την ώρα στον πομπό της ΕΡΤ στον Υμηττό από εργαζόμενους και αλληλέγγυους. Αυτή τη στιγμή το σήμα της ΕΡΤ εκπέμπει αναλογικά από τη συχνότητα 21 σε ολόκληρη την Αττική και επεκτείνεται και σε άλλες κοντινές περιοχές.

Ένταση και προσαγωγές στον Υμηττό στον πομπό της ΕΡΤ!

Προσαγωγές στον πομπό της ΕΡΤ στον Υμηττό 

Όπως γράφει τώρα (Δευτέρα 11:35 μ.μ.) η διαδικτυακή Ελευθεροτυπία, πέντε προσαγωγές έγιναν πριν από λίγο, μετά από επέμβαση της αστυνομίας στον Υμηττό. Αλλού (Iskra) γίνεται λόγος για 9 προσαγωγές.

 Προηγουμένως, δεκάδες άτομα, εργαζόμενοι της ΕΡΤ και αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν στις κεραίες του Υμηττού και σύμφωνα με πληροφορίες άνοιξαν τον πομπό της ΕΡΤ ώστε να μεταδίδει από το κανάλι 21 στην Αττική, αλλά στη συνέχεια το σήμα της ΕΡΤ έπεσε. 

 Η αστυνομία τελικώς προσήγαγε πέντε  άτομα, μεταξύ των οποίων η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Εύα Μαυρογένη. 

 Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις κι επικράτησε ένταση.  

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μέλη του ΕΠΑΜ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ του κινήματος Σπίθα και εργαζόμενοι της ΕΡΤ. 

Τώρα υπάρχει συγκέντρωση αλληλεγγύης στους άδικα προσαχθέντες που πραγματοποιείται από πλήθος κόσμου έξω από την ΓΑΔΑ! 

Ομάδα εθελοντών δικηγόρων έχει σπεύσει στην ΓΑΔΑ!

Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013

Δεν μπορούμε να μιλάμε για εθνική κυριαρχία μέσα στον Ευρωπαικό Μηχανισμό Σταθερότητας που μας...πέταξαν!

 

Του Δημήτρη Καζάκη

 

Ολόκληρη η Ελλάδα ανήκει πλέον στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας... 

 

Με μια περιεκτική σε ουσία – για όποιον ξέρει να διαβάζει – και λιτή ανακοίνωση ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) με έδρα το Λουξεμβούργο εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Από την 1η Ιουλίου 2013, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) είναι ο μοναδικός και μόνιμος μηχανισμός για την αντιμετώπιση των νέων αιτήσεων για οικονομική ενίσχυση από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης. Από αυτή την ημέρα το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) δεν μπορεί πλέον να συμμετάσχει σε νέα προγράμματα χρηματοδότησης, ή να συνάψει νέες συμφωνίες δανείου. 
 
Ο Klaus Regling, Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΜΣ και διευθύνων σύμβουλος του EFSF, δήλωσε: «Σήμερα ένα σημαντικό κεφάλαιο του EFSF τελειώνει και όλα τα πιθανά νέα καθήκοντα θα αναληφθούν από το ΕΜΣ, το μόνο ταμείο διάσωσης της νομισματικής ένωσης». Αυτό συμβαίνει σύμφωνα με τη Συμφωνία Πλαίσιο για το ΕΤΧΣ που υπογράφτηκε από τα 17 κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ και το Καταστατικό του EFSF. Το EFSF θα παραμείνει ενεργό στη χρηματοδότηση των εν εξελίξει προγραμμάτων για την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Ελλάδα.»

Η ανακοίνωση, όπως και το ίδιο το γεγονός ότι όλες οι χρεωστικές απαιτήσεις που προκύπτουν από τις δυο δανειακές συμβάσεις της Ελλάδας με την ευρωζώνη, πέρασαν από 1/7/2013 στον μόνιμο ΕΜΣ, πέρασε στα «ψιλά». Δεν θεώρησε κανένας ότι συνιστά ιδιαίτερου ενδιαφέροντος εξέλιξη. Οι κυβερνώντες δεν έχουν κανένα λόγο να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου στην εξέλιξη αυτή. Ούτε η αντιπολίτευση. Κι ο λόγος είναι απλός. Θα πρέπει να πάρουν θέση και να εξηγήσουν πώς είναι δυνατό να νοείται τυπικά ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος υπό την επίσημη κηδεμονία ενός μόνιμου, το ξαναλέμε, μόνιμου οργανισμού διαχείρισης χρεοκοπιών, τον ΕΜΣ.

Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΜΣ

Ανακοίνωση του πυρήνα Ε.ΠΑ.Μ. Θήρας για τη λειτουργία του τοπικού νοσοκομείου !


Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013

Τοπικός πυρήνας Θήρας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Νέο νοσοκομείο Θήρας…. ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Συμπολίτη/ Συμπολίτισσα,

Μετά τη πρόσφατη συνάντηση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Θήρας κκ Επιφάνειου, του Δημάρχου Θήρας κ. Νικόλαου Ζώρζου, των εκπροσώπων της επιτροπής για το νέο νοσοκομείο και των άλλων φορέων του νησιού με τον κατοχικό υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, έχεις ακούσει πολλά και θα ακούσεις και άλλα τόσα. Ο στόχος είναι ένας και μοναδικός: να σε μπερδέψουν, να σε απογοητεύσουν και στο τέλος να σε πείσουν να παραδώσεις το νοσοκομείο στα αρπακτικά που θα πουλήσουν υπηρεσίες υγείας αδιαφορώντας για σένα. Εμείς, ως ΕΠΑΜ Θήρας, πιστεύουμε στη θέληση του λαού μας να πάρει τη χώρα στα χέρια του και αγωνιζόμαστε να οργανώσουμε κάθε προσπάθεια προς αυτή τη κατεύθυνση. Πιστεύουμε ότι τίποτα δεν έχει χαθεί όσο αφορά το νέο νοσοκομείο μας αρκεί να σηκώσουμε ανάστημα και να δείξουμε την αποφασιστικότητα μας. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή:

1. Με δελτίο τύπου μας στις 25/09/2012......

(http://epamthiras.blogspot.gr/2012/09/blog-post_466.html) 
 
είχαμε επισημάνει τους κινδύνους για το “πόσο η ΑΕΜΥ ΑΕ θα μπορέσει να διατηρήσει το ΔΗΜΟΣΙΟ χαρακτήρα της αφού πρόκειται για μια ανώνυμη εταιρεία με μετοχικό κεφάλαιο το οποίο ανά πάσα στιγμή μπορεί να μεταβιβαστεί σε ιδιώτες με μια απλή υπουργική απόφαση”. Είχαμε, επίσης, εκφράσει τις επιφυλάξεις μας για “το πόσο καλά και επιτυχημένα μπορούν να συνεργαστούν τα  33 άτομα του ΚΥ Θήρας με τα 45 άτομα που πρόκειται να προσληφθούν από την ΑΕΜΥ αφού θα πρέπει να συνεργάζονται εργαζόμενοι με διαφορετικό καθεστώς συμβάσεων, διαφορετικούς μισθούς, διαφορετικά εργασιακά δικαιώματα και μάλιστα σε ένα τόσο νευραλγικό τομέα όσο είναι αυτός της υγείας.”
 
2. Με δελτίο τύπου μας στις 03/10/2012 
 
(http://epamthiras.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html) 
 
είχαμε αναλύσει τις τρεις(3) προτάσεις της ΑΕΜΥ ΑΕ για τη λειτουργία του νοσοκομείου και είχαμε επισημάνει τα εξής: 
 
α) Ο προϋπολογισμός που είχε κατατεθεί από την ΑΕΜΥ ΑΕ έμοιαζε να προετοίμαζε το «μεγάλο φαγοπότι», 
 
β) όσοι δεν είχαν ασφάλιση θα έπρεπε να πληρώνουν 
 
γ) Η τοπική κοινωνία και ο Δήμος ήταν απόντες από την επιτροπή ελέγχου του νοσοκομείου. 
 
Καμία πρόταση, οπότε, δεν εξασφάλιζε το ΔΗΜΟΣΙΟ και ΔΩΡΕΑΝ χαρακτήρα του νοσοκομείου. Είχαμε καλέσει τότε το Δήμαρχο Θήρας να ενημερώσει τους Σαντορινιούς για το ποιοι συμμετείχαν και το τι ειπώθηκαν στις συναντήσεις που είχε με την ΑΕΜΥ ΑΕ αλλά ο Δήμαρχος δε το έκανε, τουλάχιστον δημόσια. 
 
Είχαμε προτρέψει ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΘΗΡΑΣ, να βγει υπεύθυνα στη τοπική κοινωνία και να πάρει θέση για το θέμα του νέου Νοσοκομείου αλλά εκείνο προτίμησε να κρυφτεί στην «ασφάλεια» των, μέχρι πρότινος, μόνιμων θέσεων τους.

3. Με ανακοινώσεις μας στις 07/01/2013 
 
 
και στις 21/03/2013 (http://epamthiras.blogspot.gr/2013/03/blog-post_21.html),
 
είχαμε εκτιμήσει ότι “το νέο Νοσοκομείο το έχουν, εδώ και καιρό, δώσει σε ιδιώτη”. Ο Δήμαρχος Θήρας το γνώριζε αφού συμμετείχε σε συζητήσεις με τον Υπουργό Υγείας και την ΑΕΜΥ ΑΕ χωρίς να έχει σκοπό ο Δήμος Θήρας  να συμμετέχει στη διαχείριση του Νοσοκομείου. Η επιτροπή το υποπτευόταν αλλά συνέχιζε να υποστηρίζει την ΑΕΜΥ ΑΕ, γνωρίζοντας ότι δε μπορεί να εξασφαλίσει ΔΗΜΟΣΙΟ και ΔΩΡΕΑΝ χαρακτήρα. Τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ το γνώριζαν, με το  βουλευτή Νικόλαο Συρμαλένιο και το δωσίλογο βουλευτή Παναγιώτη Ρήγα να κάνουν δηλώσεις και επερωτήσεις, που κατέληξαν στο κάλαθο των αχρήστων, αποσκοπώντας στα ψηφαλάκια. Σε καλούσαμε τότε να ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΑΝΑΣΤΗΜΑ, να απαιτήσεις συγκέντρωση λαϊκής διαμαρτυρίας με ταυτόχρονη επιτροπή ελέγχου  λειτουργίας και πιθανή κατάληψη του νοσοκομείου. Να απαιτήσεις να μιλήσεις εσύ, ο θηραϊκός λαός, ο ΔΗΜΟΣ και όχι αυτοί που μιλούν εκ μέρους σου είτε εξυπηρετώντας συμφέροντα είτε αποβλέποντας σε προσωπική δημόσια προβολή. Να απαιτήσεις πραγματική ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και διαχείριση σε τούτο το τόπο.

4. Προτείναμε δημόσια στη συμμετοχή μας στη τοπική τηλεόραση στις 24/01/2013 
 
 
(μετά το 15ο λεπτό), τόσο τη συμμετοχή του Θηραϊκού λαού στη λειτουργία, στον έλεγχο και στη διοίκηση του νοσοκομείου όσο και τη συμμετοχή του Δήμου Θήρας.

5. Ο γγ του ΕΠΑΜ Δημήτρης Καζάκης πρότεινε στη συγκέντρωση μας στις 25/01/2013 στο ΥΦΕΝ 
 
 
(μετά το 15ο λεπτό), όπου συμμετείχαν και μέλη της επιτροπής για το νοσοκομείο,  να αναλάβει το νοσοκομείο συνεταιρισμός κατοίκων της Σαντορίνης ώστε να λαμβάνουν υπηρεσίες υγείας και να συμμετέχουν στη διοίκηση και λειτουργία του νοσοκομείου όσοι αγοράζουν συνεταιριστικές μερίδες.

6. Προτείναμε στη συνάντησή μας (http://epamthiras.blogspot.gr/2013/04/06042013.html)
 
στις 06/04/2013 με τον Δήμαρχο κ. Νικόλαο Ζώρζο, τη συμμετοχή του Θηραϊκού λαού στη λειτουργία και διοίκηση του νοσοκομείου μέσω μιας αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας ή μέσω ενός συνεταιρισμού κατοίκων, με τη παράλληλη συμμετοχή του Δήμου αλλά ο Δήμαρχος μας απάντησε ότι φοβάται μήπως “πέσει” ο Δήμος έξω και άρα δε κοιτούσε τότε τέτοιες λύσεις.

7. Με δελτίο τύπου μας στις 12/06/2012
 
αποκαλύψαμε το ρόλο του ακαδημαϊκού κ. Χαράλαμπου Ρούσσου, ο οποίος ενώ είχε ταχθεί υπέρ της ιδιωτικοποίησης του νοσοκομείου, είχε παράλληλα το ρόλο εκπροσώπου του Δήμου στις όποιες συζητήσεις με την ΑΕΜΥ ΑΕ και τον εκάστοτε Υπουργό. Τονίσαμε, επίσης, για άλλη μια φορά την απροθυμία του Δημάρχου να συμμετέχει ο Δήμος Θήρας ως εταίρος στο νοσοκομείο αφού χρησιμοποιεί κάθε φορά τη πρόφαση μειωμένης χρηματοδότησης και την αδυναμία πρόσληψης προσωπικού. Υπενθυμίσαμε στην αντιπροσωπεία, που είχε συσταθεί τότε, ότι ο κατοχικός υπουργός Υγείας ακολουθεί εντολές από ξένα αφεντικά και ότι είναι συνυπεύθυνος για το ξεπούλημα της Πατρίδας μας και για τη ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ που συντελείται. Αναλύσαμε το τι σημαίνει για εμάς ΔΗΜΟΣΙΟΣ χαρακτήρας, με το κάθε πολίτη να μπορεί να ελέγχει το νοσοκομείο και το προϋπολογισμό του και να μπορεί να συμμετέχει στη διοίκηση του. Τέλος, τονίσαμε ότι όποιος μιλά για ΑΕΜΥ ΑΕ τότε μιλά και για ιδιώτη.

Και ήρθαμε στο σήμερα, μέσα στη κορύφωση της τουριστικής περιόδου, η αντιπροσωπεία να ψάχνει να βρει λύση για το νοσοκομείο μετά από τα τελεσίγραφα του δωσίλογου υπουργού Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος μας έδωσε 15 ημέρες προθεσμία για να του φέρουμε ολοκληρωμένη πρόταση. Ο οποίος μας απείλησε ότι θα πάρει τα μηχανήματα αν κάνουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ή αν βάλουμε έστω και ένα πανό. Ο οποίος μας κάλεσε να του βρούμε 4 εκατομμύρια ευρώ ώστε να εξασφαλίσουμε τη λειτουργία του νοσοκομείου.

Έχουμε και τον κ. Χαράλαμπο Ρούσσο να παραιτείται από εκπρόσωπος του Δήμου λέγοντας ότι “δε μπορεί να εκπροσωπεί πράγματα που δε πιστεύει”. Να υπενθυμίζει ότι φέρει την ευθύνη, σε μεγάλο βαθμό, για τα αρχιτεκτονικά και λειτουργικά σχέδια του νοσοκομείου. Να λέει ότι από την αρχή η ιδέα του αμιγώς δημοσίου είχε απορριφθεί γιατί, ως Δημόσιο νοσοκομείο, θα ήταν χρεωκοπημένο και θα γίνονταν λάφυρο των κομμάτων και των συνδικαλιστών. Τέτοιες απόψεις εκφράζει ο, μέχρι πρότινος, εκπρόσωπος του Δήμου που είχε λάβει εντολή από το Δημοτικό Συμβούλιο να αγωνιστεί για Δημόσιο και Δωρεάν νοσοκομείο.          

Εμείς, ως ΕΠΑΜ Θήρας:

1. Δεν υπακούμε σε τελεσίγραφα και απειλές από τον Άδωνη Γεωργιάδη. Από εκείνον που έχει παραδώσει την Εθνική κυριαρχία της χώρας. Από εκείνον που ακολουθεί τις εντολές των τοκογλύφων «εταίρων» μας ώστε να ιδιωτικοποιήσει της υπηρεσίες Υγείας. Δεν τον αναγνωρίζουμε ως εκπρόσωπο μας και τον θεωρούμε ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ στο νησί μας.

2. Δεν εμπιστευόμαστε τους δήθεν προϋπολογισμούς από τους “ειδικούς” που μιλούν για 6 εκατομμύρια ευρώ για λειτουργία του 50% του νοσοκομείου. Οι προϋπολογισμοί αυτοί είναι «φουσκωμένοι» τόσο για να εξασφαλίσουν το «φαγοπότι» όσο και για να μας απογοητεύσουν προσανατολίζοντας το Θηραϊκό λαό στη λύση του ιδιώτη.

3. Χαιρόμαστε που αποκαλύπτονται, ημέρα με την ημέρα, οι άνθρωποι που λειτουργούσαν υπόγεια υπέρ του ιδιώτη. Και αναφερόμαστε τόσο στο κ. Χαράλαμπο Ρούσσο όσο και στον πρώην Δήμαρχο Θήρας κ. Άγγελο Ρούσσο που επί δικής του δημαρχίας ξεκίνησε η προσπάθεια ανέγερσης του νοσοκομείου. Η προσπάθεια ήταν συντονισμένη από την αρχή με σκοπό να πάρουν το νοσοκομείο ιδιώτες. Κάποιοι, όμως, είτε συνεχίζουν να μη το καταλαβαίνουν είτε ετοιμάζονται να αλλάξουν τις αποφάσεις τους. Και το λέμε αυτό γιατί μας προβληματίζει η επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής (Τετάρτη 31/07/2013) όπου αποφάσισε ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο να ανακηρύξουν το κ. Χαράλαμπο Ρούσσο ως επίτιμο δημότη Θήρας. Να σου θυμίσουμε ότι ο Δήμαρχος στις 06/04/2013 μας είχε δηλώσει “η ισχύουσα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι να λειτουργήσει το νοσοκομείο με Δημόσιο χαρακτήρα μέχρι τουλάχιστον ανακλήσεως της”.

4. Ενημερώνουμε κάθε ιδιώτη επενδυτή που θέλει να πάρει το νοσοκομείο ότι θα βρει το Θηραϊκό λαό απέναντι του και ότι θα χάσει τα λεφτά του.

5. Πιστεύουμε ότι κάθε ευνομούμενο κράτος οφείλει να παρέχει υπηρεσίες δωρεάν υγείας ανεξάρτητα από το οικονομικό κόστος. Πιστεύουμε ότι μέρος των φόρων και των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία που πληρώνουμε ως πολίτες πρέπει να επιστρέφονται σε εμάς μέσω υπηρεσιών υψηλής ποιότητας υγείας. Παράλληλα, όμως, πιστεύουμε ότι οι κυβερνήσεις που παρέδωσαν την Εθνική μας κυριαρχία και που οδήγησαν στην εξαθλίωση, στη μετανάστευση, στις αυτοκτονίες, στην ανεργία το λαό μας, λειτουργούν εις βάρος του Έλληνα πολίτη και υπέρ των τοκογλύφων-δανειστών. Τις κυβερνήσεις αυτές δεν τις αναγνωρίζουμε, σταματάμε να πληρώνουμε το κράτος και παίρνουμε τις υπηρεσίες και τις υποδομές του στα χέρια μας. Ξεκινάμε τη ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.

6. Εκθέτουμε αυτούς που υποστηρίζουν τον ιδιώτη και λένε ότι το νοσοκομείο θα λειτουργεί όπως και τα δημόσια νοσοκομεία λέγοντας στο Θηραϊκό λαό την αλήθεια. Ο ιδιώτης θα κλείνει τα ιατρεία (π.χ. ακτινολογικό) με το πρόσχημα της βλάβης ώστε να μας στέλνει σε ιδιωτικά ιατρεία δικής του πάλι ιδιοκτησίας. Ο ιδιώτης θα μας αφήνει χωρίς γιατρούς και μηχανήματα, αφού θα προσφέρει, σε ξενοδοχεία τεσσάρων ή πέντε αστέρων, «κατ’ οίκον νοσηλεία». Ο ιδιώτης θα κλείνει συμφωνίες με ξένες ασφαλιστικές και θα λειτουργεί το νοσοκομείο ως ξενοδοχείο με αποτέλεσμα να μη μένει άδειο δωμάτιο για εμάς. Ο ιδιώτης θα ζητά από τους άνεργους και ανασφάλιστους λεφτά. Ο ιδιώτης θα ζητά και από όλους τους ασφαλισμένους λεφτά με το πρόσχημα ότι δεν τον πληρώνει το κράτος. Ο ιδιώτης θα κοιτάξει μόνο το κέρδος του και θα έρθει για να αρπάξει ότι μπορεί περισσότερο σε μια χρεοκοπημένη χώρα.

Η μόνη λύση είναι να ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΑΝΑΣΤΗΜΑ. Το νοσοκομείο ανήκει σε όλους μας.

Προτείνουμε, λοιπόν τις εξής άμεσες κινήσεις:

1. Ενημέρωση του Θηραϊκού λαού. Να μπουν πανό στους δρόμους, να συνεχίσει η συλλογή υπογραφών υπέρ του Δημόσιου χαρακτήρα, να γίνει ενημέρωση των πολιτών μέσω λαϊκών συνελεύσεων. Να μπει και η Εκκλησία μπροστά, ενημερώνοντας οι ιερείς, στις λειτουργίες, το κόσμο.

2. Ανάθεση σε ειδικούς, που ο Δήμος Θήρας θα έχει επιλέξει, του προϋπολογισμού του νοσοκομείου.

3. Επιτροπή από οικονομολόγους και νομικούς, που θα εξετάσει τη λύση της μη κερδοσκοπικής εταιρείας αστικής ευθύνης ή του συνεταιρισμού κατοίκων. Σε κάθε περίπτωση οικονομικής συμμετοχής των κατοίκων, τα χρήματα να επιστέφονται όταν το νοσοκομείο αποκτά έσοδα είτε από τον ιατρικό τουρισμό είτε από τις ιδιωτικές ασφάλειες των επισκεπτών του νησιού μας.

4. Αναζήτηση ευεργετών για να ξεκινήσει η λειτουργία του νοσοκομείου αφού οι Σαντορινιοί έχουν αποδείξει στο παρελθόν την αγάπη τους για τούτο το νησί.

5. Ανοιχτή συζήτηση με τους ιατρούς και το υπόλοιπο προσωπικό του Κέντρου Υγείας Θήρας.

6. Λαϊκές συνελεύσεις στα χωριά της Σαντορίνης για να ακουστούν δημόσια όλες οι προτάσεις και οι απόψεις.

7. Δημοψήφισμα από το Δήμο Θήρας.

Εμείς, ως ΕΠΑΜ Θήρας στεκόμαστε δίπλα σε κάθε προσπάθεια ενημέρωσης και οργάνωσης του Θηραϊκού λαού. Υπερασπιζόμαστε τη Πατρίδα μας απέναντι στα λαμόγια, τους κερδοσκόπους, τους πολιτικάντηδες. Ζητάμε ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και του ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ και ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ. Ζητάμε ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.

     Θήρα, 29/07/2013

Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ) Θήρας 

Κανένα σπίτι χωρίς νερό»: συγκέντρωση στην ΕΥΔΑΠ την Τρίτη 30/7


den-polite-to-nero copy
«Κανένα σπίτι χωρίς νερό»
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΤΡΙΤΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 11π.μ Γραφεία ΕΥΔΑΠ
προσυγκέντρωση 9:30 π.μ. σταθμός Περισσού (προς Κηφισιά)
Η κυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑ.ΣΟ.Κ, σε αγαστή συνεργασία με ΔΝΤ – ΕΕ καθημερινά επιβάλλει μέτρα που οδηγούν ολοένα και μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας στην πείνα και την εξαθλίωση. Σε αυτή τη τραγική κατάσταση συμβάλλει με τον χειρότερο τρόπο και η ΕΥΔΑΠ με την δολοφονική πολιτική της που εφαρμόζει στα λαϊκά νοικοκυριά. Πρόσφατο δείγμα η κατάσχεση – πλειστηριασμός σπιτιού από την ΕΥΔΑΠ συμπολίτη μας στο Πέραμα με αναπηρική σύνταξη, για οφειλή 733,00ευρ, την οποία όμως απέτρεψε η αυτοοργανωμένη κινητοποίηση της κοινωνίας.

Υπερασπίζοντας τις ζωές μας απαιτούμε:

- Καμία διακοπή νερού

- Καμία αφαίρεση μετρητή

- Διακανονισμοί από μηδενική βάση και χωρίς προσαυξήσεις

- Άμεση δωρεάν επανασύνδεση των ήδη αφαιρούμενων παροχών

- Τα πρώτα 20Μ3 ατελώς και η υπόλοιπη κατανάλωση με κοινωνικό τιμολόγιο

- Διευρυμένο κοινωνικό τιμολόγιο για τα λαικά νοικοκυριά και τις αδύναμες ομάδες (άνεργοι, φοιτητές) με όριο εισοδήματος 12.000 € προσαυξανόμενο για κάθε προστατευόμενο μέλος

- Μείωση του μερίσματος κερδών στους μετόχους για την εξοικονόμηση του ποσού που θα απαιτηθεί για τη χρηματοδότηση του κοινωνικού τιμολογίου

- Το νερό να παραμείνει δημόσιο και κοινωνικό αγαθό

- ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ
Σε κάθε αντίθετη περίπτωση η κοινωνία οργανωμένη συλλογικά και μαζικά με δυναμικό τρόπο θα διεκδικήσει και θα απαιτήσει την υλοποίηση των παραπάνω αιτημάτων.
Ο αγώνας για το νερό είναι ένα μικρό αλλά σημαντικό κομμάτι του συνολικού αγώνα που δίνει η κοινωνία για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και των μνημονιακών πολιτικών της.
ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ

ΕΥΡΩ : ΤΟ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΜΙΑΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ


f176c-dittatura_dell_euro
Το παρακάτω κείμενο με τον τίτλο «Ευρώ: Το Χρονολόγιο μιας Δικτατορίας» δημοσιεύτηκε στις 25 Ιούλη 2013 στο ιταλικό site πληροφόρησης nocensura.com.
 
Οι συντάκτες του κειμένου συνοψίζουν με την σειρά όλες τις ευρωπαϊκές συμφωνίες αλλά και τα πρόσωπα που από το 1981 μέχρι και σήμερα εκχώρησαν εθνική και νομισματική κυριαρχία της Ιταλίας στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
 
Από τον Τομέα Διεθνών Σχέσεων του ΕΠΑΜ  
 
ΕΥΡΩ: ΤΟ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΜΙΑΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ

ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΙΟΥΛΙΟΣ 1981

Η αυτονομία της νομισματικής κυριαρχίας που δόθηκε στην ιδιωτική Κεντρική Τράπεζα της Ιταλίας ξεκίνησε από τον Ιούλιο του 1981, με το διαζύγιο ανάμεσα στην Τράπεζα της Ιταλίας και στο Υπουργείο Οικονομικών που αποφασίστηκε από τον τότε Υπουργό Οικονομικών Beniamino Andreatta (συμμετείχε τον Ιούνιο του 1992 στην Civitavecchia στην συνωμοσία κατά του ιταλικού Κράτους, που οργανώθηκε στην Βρετανία, στην θαλαμηγό της βασίλισσας), με μια απλή επιστολή στον τότε Διοικητή της Bankitalia Carlo Azeglio Ciampi (που ανταμείφθηκε με την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας ακριβώς για αυτές του τις υπηρεσίες), με την οποία απάλλασσε την Κεντρική Τράπεζα από την υποχρέωση ν’ αποκτά εκείνους τους κρατικούς τίτλους που το Οικονομικών δεν κατάφερνε να διαθέσει στην αγορά.

Ο Enrico Letta, ο σημερινός υπηρέτης των τραπεζιτών, που τέθηκε ως αρχηγός της ιταλικής κυβέρνησης, δήλωσε ότι «χάρη στο διαζύγιο του 1981, ανάμεσα σε Υπουργείο Οικονομικών και Τράπεζα της Ιταλίας, αληθινό ορόσημο της ιταλικής οικονομικής πολιτικής, ο τότε υπουργός Andreatta και ο Πρόεδρος Ciampi ανοίγουν, πράγματι, έναν νέο τομέα πολιτικών για τους δημόσιους λογαριασμούς ακριβώς σε μια περίοδο που η ιταλική παρουσία στο Ευρωπαϊκό Νομισματικό Σύστημα βρίσκεται σε κίνδυνο. Με το διαζύγιο σταμάτησε ο στρεβλός μηχανισμός της εγγραφής από μέρους της Bankitalia τίτλων δημοσίου χρέους που δεν διατίθονται στην αγορά»

ΕΝΙΑΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΑΞΗ – 17 ΦΛΕΒΑΡΗ 1986, 

 ο GIULIO ANREOTTI Υπουργός Εξωτερικών της Κυβέρνησης Craxi, υπογράφει την Ενιαία Ευρωπαϊκή Πράξη.

ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ – 7 ΦΛΕΒΑΡΗ 1992

ο Πρόεδρος του Συμβουλίου GIULIO ANREOTTI, o Υπουργός των Εξωτερικών GIANNI DE MICHELIS (Aspen Institute) και ο Υπουργός Οικονομικών GUIDO CARLI, υπογράφουν την Συνθήκη του Μάαστριχτ, παραδίδοντας την νομισματική κυριαρχία στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Από το 1992 άρχισε η υποταγή της Ευρώπης στην Συνθήκη του Μάαστριχτ, που ως ιδέα συνελήφθη για να υποτάξει τα διάφορα έθνη σε μια ολοκληρωτική νομισματική δικτατορία στις υπηρεσίες των τραπεζικών συμφερόντων.

Άρθρο 107 της Συνθήκης του Μάαστριχτ

Στην άσκηση εξουσιών και στην εκπλήρωση της αποστολής και των καθηκόντων τους που αποδίδονται από την παρούσα Συνθήκη κι από το Καταστατικό του ΕΣΚΤ (Ευρωπαϊκό Σύστημα Κεντρικών Τραπεζών), ούτε η ΕΚΤ ούτε μια κεντρική εθνική Τράπεζα ούτε κάποιο μέλος των αντίστοιχων οργάνων λήψεως αποφάσεων μπορούν να ζητούν ή να δέχονται υποδείξεις από τους θεσμούς ή από τα κοινοτικά όργανα, από τις Κυβερνήσεις και από τα Κράτη-Μέλη ούτε από οποιονδήποτε άλλον οργανισμό. Οι θεσμοί και τα κοινοτικά όργανα αλλά και οι Κυβερνήσεις των Κρατών μελών υποχρεούνται να σέβονται αυτήν την αρχή και να μην προσπαθούν να επηρεάσουν τα μέλη των οργάνων λήψεως αποφάσεων της ΕΚΤ ή των κεντρικών εθνικών Τραπεζών στην εκπλήρωση των εργασιών τους.

Τα Κράτη που την υπέγραψαν παραιτούνται από την εθνική νομισματική κυριαρχία τους για να την δώσουν με το άρθρο 105 στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ)

     Άρθρο 105Α της Συνθήκης του Μάαστριχτ

  1. Η ΕΚΤ έχει αποκλειστικό δικαίωμα να επιτρέπει την έκδοση νομίσματος στο εσωτερικό της Κοινότητας. Η ΕΚΤ και οι κεντρικές εθνικές Τράπεζες μπορούν να εκδίδουν νόμισμα. Τα νομίσματα  που εκδίδονται από την ΕΚΤ και από τις κεντρικές εθνικές Τράπεζες αποτελούν τα μοναδικά νόμιμα νομίσματα στην Κοινότητα.
  2. Τα Κράτη μέλη μπορούν να κόβουν μεταλλικά νομίσματα με την έγκριση της ΕΚΤ όσον αφορά τον όγκο των νομισμάτων.
ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩ που οφείλεται στον ROMANO PRODI (Μπίλντερμπεργκ, Τριμερής 
 Επιτροπή, Goldman Sachs,…), 

Εκχωρώντας την εθνική κυριαρχία στην ΕΚΤ (ιδιωτική τράπεζα της Φρανκφούρτης) ο Prodi δηλώνει ότι το ευρώ δημιουργήθηκε για να βοηθηθεί η Γερμανία. Για δημιουργηθούν τα Ηνωμένα Κράτη της Ευρώπης, προσαρτημένα στις ΗΠΑ, χρειαζόταν να γίνει η αρχή ακριβώς από την Γερμανία, που ήταν χωρισμένη στα δύο.

Η πτώση του τείχους του Βερολίνου έφερε μια βαθειά οικονομική κρίση στη Γερμανία. Το ευρώ υποσχόταν όχι μόνο την επανεκκίνηση της γερμανικής οικονομίας, αλλά το ότι η Γερμανία θα γινόταν η πρώτη ευρωπαϊκή οικονομική δύναμη.

ΝΟΜΟΣ BIAGI / MARONI  

 Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά, εκτός από τις ελεύθερες συναλλαγές, να είναι πιο ευέλικτη και η αγορά εργασίας. Μετά τον θάνατό του Biagi, ο Maroni τροποποιεί το νόμο του και τον κάνει ακόμη καλύτερο…

ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΙΣΣΑΒΟΝΑΣ

υπογεγραμμένη από τον ROMANO PRODI και τον MASSIMO DALEMA εκχωρεί περαιτέρω ό,τι απέμενε από την πολιτική εθνική ανεξαρτησία στην ΕΚΤ.

ΣΥΝΘΗΚΗ VELSEN.  EUROGENDFOR:

 η νέα επικίνδυνη Αστυνομία της Ευρώπης, η νέα Γκεστάπο. Το κείμενο της συνθήκης Velsen υπογράφηκε με ομοφωνία και με μονάχα έναν απόντα.

«Τα μέλη του προσωπικού της EUROGENDFOR δεν θα μπορούν να υφίστανται κάποια δίωξη σχετική με την επιβολή δικαστικής απόφασης εις βάρος τους στο Κράτος που τα φιλοξενεί ή στο Κράτος που τα υποδέχεται για περιπτώσεις που έχουν να κάνουν με την εκτέλεση των υπηρεσιών τους».
Οι άνδρες μιας ένοπλης δύναμης δεν υπόκεινται πλέον σε καταδικαστικές αποφάσεις της νομοθεσίας των χωρών. Μια στρατιωτική δύναμη που μπορεί να παρεμβαίνει μεταξύ Ισπανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Κάτω Χωρών και Πορτογαλίας.

Το μόνιμο Αρχηγείο έχει έδρα την Vicenza (Ιταλία).

Η EUROGENDFOR θα μπορεί να χρησιμοποιείται για τους εξής σκοπούς:

Α) Εκτέλεση αποστολών για σκοπούς ασφάλειας και δημόσιας τάξης.

Β) Να εποπτεύει, να παρέχει συμβουλές, να καθοδηγεί και να παρακολουθεί τις κατά τόπους αστυνομικές δυνάμεις στην επιτέλεση των βασικών αποστολών τους- εδώ και η δραστηριότητα της ποινικής έρευνας.

Γ) Δημόσια εποπετεία, έλεγχος της κυκλοφορίας στους δρόμους, έλεγχος των συνόρων και δραστηριότητες στις υπηρεσίες πληροφοριών.

Δ) Δραστηριότηες έρευνας σε ποινικό επίπεδο, ανίχνευση εγκλημάτων, εντοπισμός ενόχων και οδήγησή τους στις αμόδιες δικαστικές αρχές

Ε) Προστασία των πολιτών και των αγαθών και διατήρηση της τάξης σε περίπτωση κοινωνικών αναταραχών.

ΣΤ) Εκπαίδευση των αξιωματικών της αστυνομίας σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Άρθρο 21 της Συνθήκης Velsen:

Το απαραβίαστο των εγκαταστάσεων, των κτηρίων και των αρχείων
  1. Οι εγκαταστάσεις και τα κτίρια της EUROGENDFOR θα είναι απαραβίαστα σε όλη την επικράτεια των Κρατών-Μελών.
  2. Οι αρχές των Κρατών-Μελών δεν θα μπορούν να εισέρχονται στα κτήρια και τις εγκαταστάσεις χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεση του Διοικητή της EUROGENDFOR.
  3. Τα αρχεία της EUROGENDFOR θα είναι απαραβίαστα. Το απαραβίαστο των αρχείων θα επεκταθεί σε όλες τις πράξεις, την αλληλογραφία, τα χειρόγραφα, τις φωτογραφίες, τις ταινίες, τις καταγραφές, τα ντοκουμέντα, τα δεδομένα πληροφορικής, τα files, ή σε οποιοδήποτε άλλο μέσο απομνημόνευσης δεδομένων που ανήκει ή κατέχεται από την EUROGENDFOR, όπου κι αν βρίσκεται στην επικράτεια των Μελών.
ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ (ΕΜΣ)  – υπογεγραμμένο στις 19 Ιουλίου 2012

Με ένα κεφάλαιο 700 δισ ευρώ, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας είναι μια πραγματική οικονομική δικτατορία.
Λέγεται επίσης και Ταμείο Διάσωσης Κρατών. Αποτελείται από τις εισφορές των Κρατών-Μελών, που αποφασίζονται από την ΕΚΤ, και κατατίθενται στον ΕΜΣ από τις χώρες που συνεισφέρουν, που αποκτούν έτσι ένα καθεστώς οικονομικών εταίρων.

 Ως τέτοιοι μπορούν να ζητήσουν ένα δάνειο σε περίπτωση ανάγκης και να γίνουν ακολούθως οφειλέτες κι ως τέτοιοι να πληρώνουν τόκους επί πιστώσει. 

Η δικτατορική ρήτρα συνίσταται στην στέρηση του δικαιώματος ψήφου της χώρας που δεν εξοφλεί το χρέος της. Δεν πληρώνεις, δεν ψηφίζεις.

 Η Ιταλία θα πρέπει να δώσει 125 δισ ευρώ σε αυτό το ταμείο, που μεταξύ άλλων θα χρησιμεύσει για την διάσωση των τραπεζών!!!

ΙΣΟΣΚΕΛΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ / FISCAL COMRACT (ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ)Υπογεγραμμένο στις 29 Ιούλη 2012

Η ΕΕ των Τραπεζών ζήτησε την αλλαγή του Συντάγματος με την υιοθέτηση του Ισοσκελισμένου Προϋπολογισμού (που λέγεται και Δημοσιονομικό Σύμφωνο ή Fiscal Compact). 

Oι Αγορές θέλουν περισσότερη σταθερότητα. 

Το Κράτος για να μην δανείζεται θα πρέπει να κόψει όλα τα δημόσια έξοδα: υγεία, δημόσια εκπαίδευση, τριτογενείς υπηρεσίες, κτλ. 
 Προφανώς όλα εις βάρος του Πολίτη.

ΣΥΜΦΩΝΟ ERF – 
υπογεγραμμένο στις 23 Αυγούστου 2012, ERF= EUROPEAN REDEMPTION FUND (Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξαγοράς Χρέους)

Οι αρχές του Κράτους-Μέλους εφαρμόζουν τα μέτρα που επιβάλλονται (από τις ευρωπαϊκές αρχές) και παρουσιάζουν στην Κομισιόν ένα σχέδιο ανάκαμψης και διακακνονισμού των χρεών προς έγκριση.

 Δηλαδή η εθνική Κυβέρνηση χάνει κάθε ισχύ στην λήψη αποφάσεων.  

Με άλλα λόγια το Κράτος στερείται τελείως της εθνικής του κυριαρχίας : μπορούμε να πούμε ότι βρίσκεται σε καθεστώς εποπτείας.

Μια πραγματική δικτατορία του ευρώ και της ΕΕ.

Πηγή: nocensura.com