Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014

Αθήνα-Θεσσαλονίκη χωρίς διόδια κι όμως γίνεται!Αθήνα-Θεσσαλονίκη χωρίς διόδια
 
Συνολική απόσταση: 475 χλμ. από Αγ. Στέφανο μέχρι Λευκό Πύργο
Χρόνος: 6 ώρες
Μέση ταχύτητα: 79,2 χλμ./ώρα
Μέση Κατανάλωση: 6,2 λτ./100 χλμ. (diesel)
Κόστος καυσίμου: 39,7 ευρώ (1,348 ευρώ/λίτρο) (diesel)
Κόστος διοδίων: 0
Συνολικό κόστος: 39,7 ευρώ
 
Θεσσαλονίκη-Αθήνα με διόδια
 
Συνολική απόσταση: 486 χλμ. από Λευκό Πύργο μέχρι Αγ. Στέφανο
Χρόνος: 4 ώρες και 30 λεπτά
Μέση ταχύτητα: 108 χλμ./ώρα
Μέση κατανάλωση: 5,8 λτ./100 χλμ.
Κόστος καυσίμου: 38,5 ευρώ (1,348 ευρώ/λίτρο)
Κόστος διοδίων: 29,30 ευρώ
Συνολικό κόστος: 67,80 ευρώ
 
Θεσσαλονίκη-Αθήνα 
 
Διόδια Μαλγάρων (μετωπικά)
   
 Βγείτε από την εθνική στον κόμβο για Χαλάστρα. Συνεχίζετε προς το χωριό και κάντε αριστερά μετά το γεφυράκι για να πάτε από τον περιφερειακό. Μετά από τη Χαλάστρα περνάτε πάνω από το δρόμο τον Ευζώνων, πάνω από τον Αξιό και μπαίνετε στα Μάλγαρα. Ακολουθείτε τις ταμπέλες προς «εθνική οδό». 
 
Διόδια Κλειδίου/Αιγινίου
   
 Βγαίνετε από τη Θεσσαλονίκης - Αθηνών στην Εγνατία προς Βέροια. Ο πρώτος κόμβος που θα συναντήσετε είναι για Νησέλι και Αλεξάνδρεια. Βγαίνετε από την Εγνατία και ακολουθείτε τον παλιό δρόμο για Αιγίνιο. Ο Κόμβος Αιγινίου είναι ανοικτός για να μπείτε στην κάθοδο. 
 
Διόδια Λεπτοκαρυάς
  
  Βγαίνετε από την εθνική στον κόμβο Λεπτοκαρυάς. Δεν λειτουργούν τα πλευρικά στην έξοδο προς Ν­ότο. Περνάτε πάνω από την εθνική και στρίβετε δεξιά, παράλληλα με τις γραμμές του τρένου προς Αθήνα. Θα πρέπει σε κάποιο σημείο να κάνετε αριστερά και δεξιά για να ξαναβρεθείτε δίπλα στο τρένο. Θα συνεχίσετε μέχρι το κάστρο του Παντελεήμονα / Πλαταμώνα και θα βγείτε με ιδιαίτερη προσοχή στην εθνική. 
 
Διόδια Πυργετού 
   
 Με το που τελειώνουν οι στροφές του Πλαταμώνα / Νέων πόρων, ακριβώς την ώρα που αρχίζει πάλι νέος δρόμος, κάνετε δεξιά και βγαίνετε από την εθνική. Ακολουθείτε ευθύ παράδρομο, αλλά με λακκούβες και νταλίκες. Μετά από μερικά χιλιόμετρα στο παράδρομο θα συναντήσετε μια ταμπέλα «διόδια 2000μ». Εσείς μετά από την ταμπέλα θα κάνετε δεξιά στη διασταύρωση προς το χωριό Πυργετός. Στην επόμενη διασταύρωση υπάρχει ταμπέλα προς Λάρισα αριστερά. Και σε 1-2 χλμ βγήκατε στην Εθνική.
 
Διόδια Μακρυχωρίου (μετωπικά) και Λάρισας 1 & 2 πλευρικά
 
   Μόλις τελειώσουν τα Τέμπη, βγαίνετε από την εθνική (προς Γόνους) ακριβώς εκεί που ο δρόμος ξαναγίνεται με 2 λωρίδες+ΛΕΑ. Ακολουθείτε τον παράδρομο για περίπου 20 χλμ ως τη Λάρισα. 
 
Διόδια Μοσχοχωρίου και Πελασγίας
  
  Συνεχίζουμε εκεί που είχαμε μείνει πρίν. Όταν τελειώνει ο παράδρομος συνεχίζετε ευθεία από την παλιά εθνική προς Λάρισα. Ακολουθείτε τις ταμπέλες προς Φάρσαλα. Συνεχίζετε προς Δομοκό και φτάνετε στη Λαμία. Στη Λαμία μπαίνετε προς Αθήνα.
 
Διόδια Αγίας Τριάδας
   
 Βγαίνετε από την εθνική στον κόμβο του Μπράλου / Θερμοπυλών. Τα πλευρικά δεν δουλεύουν. Ακολουθείτε τις ταμπέλες για Θερμοπύλες και δρόμος θα γίνει χωματόδρομος για 2 χλμ. Τον ακολουθείτε, θα περάσετε κάτω  από την εθνική (τώρα πια είναι δεξιά σας). Συνεχίζετε και μπαίνετε από τον κόμβο του Μώλου. 
 
Διόδια Τραγάνας (μετωπικά και πλευρικά)
  
  Βγαίνετε από την εθνική είτε από τον κόμβο Αταλάντης. Ακολουθείτε τον παράδρομο μέσα στην Τραγάνα και συνεχίζετε. Στο τέλος του δρόμου δεξιά προς Προσκυνά. Περνάτε μέσα από το χωριό και συνεχίζετε. Στο τέλος του δρόμου δεξιά. Φτάνετε στον κόμβο Μαλεσίνας και μπαίνετε στην εθνική.
 
Διόδια Θήβας (μετωπικά και πλευρικά)
 
   Βγαίνετε στο καφέ «90» και ακολουθείτε τον παράδρομο. Στον κόμβο της Θήβας (όπου και τα πλευρικά) αλλάζετε πλευρά , τώρα είναι η εθνική είναι στα δεξιά. Συνεχίζετε όλο ευθεία, σε κάλο παράδρομο με μόνο 3-4 απότομες στροφές. Περνάτε το χωριό Ύπατο και φτάνετε στον κόμβο Ριτσώνας, από όπου και ξαναμπαίνετε στην Εθνική
 
Διόδια Αφιδνών και πλευρικά
  
  Βγαίνετε από τον κόμβο Οινόης και ακολουθείτε τον παράδρομο μέχρι Μαλακάσα, Κόμβο Καπανδριτίου και τέλος Αγ. Στέφανο.
 
Αθήνα-Θεσσαλονίκη
 
Διόδια Αφιδνών και πλευρικά μέχρι Οινόφυτα
   
 Αυτά είναι τα πρώτα διόδια, που την μέρα της δοκιμής είχαν 2,1 ευρώ και σύντομα θα πάνε 3,35 ευρώ. Με πορεία προς Θεσσαλονίκη, βγαίνετε από την Εθνική στον κόμβο του Αγίου Στεφάνου. Στο φανάρι κάνετε αριστερά ακολουθείτε τον παράδρομο με μπλε πινακίδες προς Λαμία. Μετά τα φανάρια του κόμβου Καπανδριτίου, ο δρόμος «ανοίγει» και η κίνηση μειώνεται. Σε ώρες αιχμής το πρώτο κομμάτι θέλει υπομονή. Συνεχίζετε προς Μαλακάσα και στον κόμβο της Οινόης έχετε 100% νόμιμη είσοδο στην Εθνική. Στον εθνικό δρόμο, μπορείτε να «πατήσετε» λίγο περισσότερο για να κερδίσετε χρόνο.
 
Διόδια Θήβας (μετωπικά και πλευρικά)
   
 Βγαίνετε από την εθνική στον 1ο κόμβο για τη Θήβα / Ριτσώνα (το οδόμετρο  δείχνει τώρα 49 χλμ.). Μεταφέρεστε στον παράδρομο (ταμπέλα προς Ιερά μονή Σαγματά), ο οποίος είναι ευθύς και καλά στρωμένος με εξαίρεση 2-3 στροφές που είναι απότομες. Ανετα «πάει» με 100 χλμ/ώρα και λίγη προσοχή. Στη διασταύρωση, που θα βρείτε στα 58,8 χλμ. συνεχίζετε ευθεία (όχι προς Μονή Σαγματά και Ύπατο). Φτάνετε στον δεύτερο κόμβο της Θήβας που έχει πλευρικά διόδια. Εσείς συνεχίζετε τον παράδρομο ευθεία απέναντι στη διασταύρωση και μπαίνετε ξανά στην Εθνική από την καφετέρια «90». Παίρνετε και ωραίο καφεδάκι ή προμήθειες αν χρειάζονται.
 
Διόδια Τραγάνας (μετωπικά και πλευρικά)
    
Τα διόδια αυτά θα έχουν τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση, αφού από 2,45 ευρώ θα πάνε 3,95 ευρώ (+61,2%). Βγαίνετε από την Εθνική στον κόμβο για τη Μαλεσίνα και περνάτε απέναντι (δυτικά της εθνικής). Θα μπείτε στον δρόμο που έχει ένα μπλε βενζινάδικο Εlin. Ακολουθείτε το δρόμο. Στην κατηφόρα θα  πρέπει να είστε προσεκτική και να βρείτε το σημείο που στρίβει αριστερά προς Προσκυνά (υπάρχει μια μικρή ταμπέλα). Συνεχίζετε μέσα από τον Προσκυνά και με το που συναντάτε την Εθνική στρίβετε αριστερά και έχετε την εθνική στα δεξιά σας. Περνάτε τον κόμβο της Τραγάνας (έχει πλευρικά) που είναι ακριβώς στο χωριό Τραγάνα και μπαίνετε στην Εθνική από τον κόμβο της Αταλάντης. Απολαμβάνετε για αρκετά χλμ. και δωρεάν την Εθνική Οδό.
 
Διόδια Αγίας Τριάδας
   
 Αφού περάσετε όλα τα τούνελ πάνω από Αγ. Κωνσταντίνο βγαίνετε από την εθνική στον κόμβο του Μώλου. Παίρνετε τον παράδρομο που είναι η παλιά εθνική και έχετε τη νέα στα αριστερά σας. Δεν στρίβετε πουθενά. Ακριβώς πριν από τα διόδια της Αγίας Τριάδας ξεκινά (δυστυχώς) χαλικοστρωμένος δρόμος. Συνεχίζετε στο χωματόδρομο όλο ευθεία και στα 300 μέτρα κάνετε αριστερά κάτω από την εθνική. Υπάρχει και πινακίδα. Κάνετε άλλα 1.700 μ. περίπου και βγαίνετε στις Θερμοπύλες στο άγαλμα του Λεωνίδα. Μετά από 8 χλμ. κάνετε αριστερά και ξαναμπαίνετε στην Εθνική.
 
Διόδια Πελασγίας & Μοσχοχωρίου
  
  Η καλύτερη λύση είναι Λαμία - Λάρισα με τον παλιό δρόμο. Είναι περίπου 35 χλμ. λιγότερα. Γλιτώνετε βενζίνη και δύο από τα πιο ακριβά διόδια. Είστε στην εθνική, όπου λόγω έργων είναι μια λωρίδα. Βγαίνετε στην έξοδο προς Λαμία/Καρδίτσα. Περνάτε το Δομοκό, τα Φάρσαλα και μετά τη Νίκαια συνεχίζετε για Λάρισα. Μπαίνοντας στη Λάρισα (βρίσκεστε στην οδό Φαρσάλων) θα πρέπει στο ύψος του Praktiker να στρίψετε δεξιά ώστε να βγείτε στην παλιά εθνική Αθηνών - Θεσσαλονίκης που περνούσε μέσα από τη Λάρισα. 
 
Διόδια Μακρυχωρίου (μετωπικά) και 3ής - 4ής εξόδου Λάρισας πλευρικά
   
 Τώρα, βρίσκεστε στην ΠΕΟ Αθηνών - Θεσσαλονίκης. Ο δρόμος είναι 1 λωρίδα+ΛΕΑ από κάθε πλευρά. Λίγο πριν το τέλος του, ο δρόμος αποκτά διάζωμα και στα 500 μέτρα ανεβαίνετε τη γέφυρα (πινακίδα Λαμία/ΒΙΠΕ Λάρισας), Κάνετε αριστερά και αμέσως δεξιά για να μπείτε στον παράδρομο. Τώρα έχετε τη νέα εθνική δεξιά σας. Μετά από  6,5 περίπου χλμ (είναι ευθεία με ορατότητα και μπορείς να κινηθείς άνετα με 100 χλμ./ώρα) θα συναντήσετε φανάρια. Ακριβώς πριν τα φανάρια θα πρέπει να κάνετε δεξιά, να περάσετε κάτω από την εθνική, να κάνετε αμέσως αριστερά και να βγείτε από την άλλη. Τώρα η εθνική είναι αριστερά σας. Συνεχίζετε ευθεία έως τη BP μετά τα GoodyΆs, που έχει ελεύθερη είσοδο / έξοδο στην εθνική και μπαίνετε μέσα στην εθνική. Περνάτε από τα Τέμπη, όπως σαν να είχατε πληρώσει.
 
Διόδια Πυργετού
   
 Με το που τελειώσουν τα Τέμπη, στον κόμβο για Πυργετό βγαίνετε από την εθνική. Έπειτα στρίβετε αριστερά, προς Πυργετό. Μόλις δείτε αριστερά σας μια μεγάλη αλάνα με καντίνα και (πιθανότατα) σταθμευμένα φορτηγά, να είστε έτοιμοι, στρίβετε δεξιά. Συνεχίζετε και μόλις συναντήσετε τον παράδρομο κάνετε αριστερά. Έχετε την εθνική δεξιά σας. Συνεχίζετε τον παράδρομο μέχρι να βρείτε διάβαση για αυτοκίνητα, ώστε να πάτε από την άλλη πλευρά και να μπείτε στην εθνική. Αυτή είναι ίσως η παράκαμψη με την περισσότερη κίνηση, μετά την πρώτη στον Αγιο Στέφανο. Το καλό είναι ότι ακολουθείτε τον μπροστινό σας. Αν είναι νταλίκα, σίγουρα κάνει ότι και εσείς.
 
Διόδια Λεπτοκαρυάς (μετωπικά και πλευρικά)
  
  Θα πρέπει να βγείτε από την έξοδο ακριβώς κάτω από το κάστρο του Πλαταμώνα/Παντελεήμονα και να συνεχίσετε παράλληλα με την εθνική (δηλαδή με το που βγείτε δεξιά να κάνετε κατευθείαν αριστερά). Μόλις βγείτε για τη Σκοτίνα συνεχίζετε και πάτε πάνω από τη γέφυρα και με το που φτάσετε στις γραμμές του τρένου κάνετε αριστερά και συνεχίζετε μέχρι τον κόμβο της Λεπτοκαρυάς. Για να αποφύγουμε τα πλευρικά αλλάζουμε παράδρομο και τώρα έχετε την εθνική δεξιά σας. Συνεχίζετε όλο ευθεία (θα κάνετε και 500 μέτρα χωματόδρομο αν βρέχει ίσως να υπάρχει πρόβλημα) για να μπείτε από τη δεύτερη έξοδο για το Λιτόχωρο. Η άλλη λύση για να αποφύγετε το χώμα είναι στον κόμβο της Λεπτοκαρυάς να μπείτε μέσα στον οικισμό, να συνεχίσετε από τον δρόμο μέσα από τους οικισμούς  και να μπείτε πάλι από τη δεύτερη έξοδο για το Λιτόχωρο.
 
Διόδια Αιγινίου / Κλειδιού
  
  Το κακό εδώ είναι πως είναι αρκετά μεγάλος κύκλος και δε συμφέρει. Είναι προτιμότερο να τα πληρώσετε. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να βγείτε από την έξοδο της Μεθώνης μιας και αυτή του Αιγινίου είναι κλειστή. Περνάτε από την άλλη πλευρά, τώρα η εθνική είναι δεξιά σας. Συνεχίζετε προς Αλεξάνδρεια και Νησέλι. Θα βρείτε τον κόμβο Νησελίου / Αλεξάνδρειας πάνω από την Εγνατία και παίρνετε το ρεύμα για Θεσσαλονίκη. 
 
Διόδια Μαλγάρων 
 
   Μόλις μπείτε από την Εγνατία στην Αθηνών - Θεσσαλονίκης η επόμενη έξοδος είναι για το χωριό Μάλγαρα. Βγαίνετε λοιπόν στην έξοδο για Μάλγαρα. Περνάτε μέσα από το χωριό ακολουθώντας τη ροή του δρόμου και πινακίδες προς Θεσσαλονίκη. Περνάτε τη γέφυρα του Αξιού ποταμού (προσοχή γιατί ο δρόμος γλιστράει πολύ εκεί) και περνάτε πάνω από το δρόμο προς Εύζωνες. Έπειτα μπαίνετε στη Χαλάστρα όπου υπάρχει περιφερειακός του χωριού. Ακολουθείστε τις ταμπέλες για Θεσ/νίκη ή απλά τον μπροστινό σας που επίσης δεν πληρώνει διόδια!
 
Συμπέρασματα

    Μέχρι τη Λεπτοκαρυά η διαδρομή είναι εύκολη και αρκετά οικονομική. Μάλιστα από την επιλογή να πάμε Λαμία - Λάρισα από τον παλιό γλιτώσαμε 35 χλμ και οδηγήσαμε ευχάριστα στις στροφές του Δομοκού. Η μικρή αύξηση στην κατανάλωση ισοσκελίζεται ουσιαστικά από τη μικρότερη απόσταση. Τα 2 χλμ. χωματόδρομου στην Αγ. Τριάδα δεν είναι πρόβλημα, αφού είναι πατημένος. Το πρόβλημα το εντοπίζουμε στην παράκαμψη της Λεπτοκαρυάς (ειδικά αν είναι βράδυ) και στον κύκλο για την αποφυγή των διοδίων Κλειδιού/Αιγινίου. Η ταχύτητα κίνησης στον επαρχιακό δρόμο ήταν στο όριο των 90 χλμ./ώρα και στον Εθνικό στα 120 χλμ./ώρα.

Κώστας Καρασιώτος

38 σχόλια:

Pietro Azzuro είπε...

πολυ καλο ενα μεγαλο μπραβο !!

sakiskaranasios είπε...

συνγχαρητηρια πολυ καλη δουλεια...μονο που στην παρακαμψη λεπτοκαρυας εχει και αλλη εξοδο πιο βατη και ευκολη χωρις χοματοδρομο.

Ανώνυμος είπε...

Πηγαινοντας με 90χλμ σ'αυτους τους δρομους, εχεις εξασφαλισει 2-3 κλησεις για οριο, θα τρακαρεις με τουλαχιστον δυο τρακτερ και θα σκοτωσεις καμποσα ζωα, αν δεν πεσεις πανω σε κανενα κοπαδι και το αποδεκατισεις !!!

Bakxos είπε...

Διευκρινήσεις.α)Στον κόμβο Ριτσώνας στρίβουμε δεξιά πρός Θήβα, περνάμε πάνω απο την ε.ο. και αμέσως μετά δεξιά πρός Σχηματάρι και μπαίνουμε ε.ο. πρός Αθήνα.β)Συνεχίζοντας προς Αθήνα είτε βγαίνουμε από έξοδο Σχηματαρίου στο παράδρομο προς Αθήνα,είτε φθάνοντας στον Σείριο μπαίνουμε στον Σείριο και αμέσως δεξιά υπάρχει έξοδος σε ξηλωμένα σύρματα πρός τον παράδρομο προς Αθήνα....

nsarantou είπε...

Χρησιμοποιω αυτες τις παρακάμψεις χρονια. Για να αποφύγω τα διοδια Αφιδνών, έβγαινα απο την εξοδο στον Σείριο (Goodies) στον παράλληλο όπως αναφέρεις και εσύ, αλλα χθες ερχόμενος διεπίστωσα οτι τον είχαν κλείσει με μπάρες!!! Το ειχαν κανει ξανα και πιο παλιά. Διαβάζοντας τις οδηγίες σου, βλέπω οτι εχουν ελευθερώσει την έξοδο Οινόης. Νάσαι καλά. Θα την δοκιμάσω την επόμενη φορά. Αν δεν βιάζεται κάποιος, δεν υπαρχει λόγος να πληρώνουμε προκαταβολικά τις εταιρίες για παροχές που δεν υπάρχουν. Μόνο αυτα τα 2 χλμ χωματοδρομος στην Αγ Τριάδα ειναι σκότωμα.

kostadina είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ..ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΒΑΛΕΣ ΠΟΛΥ ΚΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ.

TrueLove είπε...

Στην εξοδο προς μώλο δεν υπάρχουν διοδια στην έξοδο;;

grig pap είπε...

Μην κάνετε τον κόπο να αποφύγετε τα διόδια της Άγ.Τριάδας είναι χάλια ο δρόμος και του Αιγινίου μεγάλος κύκλος

Ανώνυμος είπε...

αντι να βγειτε στο σειριο προς αθηνα μπορειτε να βγείτε στο Βενζιναδικο Ελιν 4 χιλιομετρα πιο πριν,όπου εχει ανοικτη μονιμως εξοδο προς την παλια εθνικη, περνατε απεναντι στην εθνικη και συνεχιζετε παραλληλα με την εθνικη!!

kotsman είπε...

Χίλια ευχαριστώ για τονε κόπον! ...αφού δεν επαναστατούμε αλλιώς, έστω κι έτσι...
Να ΄σαι καλά

Ανώνυμος είπε...

Το σάββατο 6 Σεπτ 2014 από Αθήνα προς Θεσ/νίκη, στα οινόφυτα έχουν ενεργοποιήσει τα παράπλευρα διόδια και θα πρέπει να ρίξεις στο καλάθι το ακριβές αντίτιμο, οπότε συνέχισα και βγήκα στην Ε.Ο. από το σχηματάρι
Την Κυριακή 7 Σεπτ 2014 στην έξοδο προς τον Μπράλο υπήρχαν 3 υπάλληλοι που έκαναν εργασίες στις μπάρες(μάλλον τα ενεργοποιούσαν).
Γιώργος Β.

Ανώνυμος είπε...

Απο θεσ/νικη για αθήνα για να αποφύγεις διόδια Μάλγαρα - Αιγίνιο και Κορινό, πηγαίνεις προς Εδεσσα, στην Χαλκηδώνα κάνεις αριστερά προς Βέροια(Περνάς Λουδία & πλατύ). Στην Αλεξάνδρεια κάνεις αριστερά, προς Νησέλι-Μεγάλη Γέφυρα-Αιγίνιο. Μετά τις ανηφόρες και τις στροφές (2-3) του Καταχά κάνεις αριστερά στην διασταύρωση Αγαθούπολη-Μεθώνη και ενεβαίνεις στν Ε.Ο. προς Κατερίνη. Στην έξοδο προς Μακρύγιαλο βγαίνει έξω και ακολουθείς τις πινακίδες για Κατερίνη. Πηγαίνεις ΟΛΟ ΕΥΘΕΊΑ. Περνας την Πυροσβεστική Κατερίνης, συναντάς 2-3 ψευτοπλατειές και πηγαίνεις ΠΑΝΤΑ ευθεία μέχρι που βγαίνεις στην Ε.Ο. μετα το τούνελ της Κατερίνης. Ετσι γλυτώνεις 3 διόδια.

Ανώνυμος είπε...

Απο θεσ/νικη για αθήνα για να αποφύγεις διόδια μετά την Λάρισα(εάν δεν πας από Φάρσαλα-Δομοκό), συνεχίζοντας την παλαιά εθνική μέσα απο την Λάρισα, λίγο πριν βγείς στην νέα εθνική, αριστερά σου βλέπεις το ΙΑΣΩ Λάρισας και στο βάθος τον ανισόπεδο κόμβο, τότε κάνεις δεξιά στην πινακίδα προς Νίκαια-Χάλκη. Ακολουθείς την παλαιά οδό Βόλου-Λαρίσης(η εθνική ειναι στα αριστερά σου) και βγαίνει στην Ε.Ο στο Κιλελέρ. Μετά τα επόμενα διόδια που θα συναντήσεις ειναι με 3.30ευρώ.

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ μια ερώτηση στην οποία θα πρέπει να απαντήσει το Ελληνικό κράτος. Θέλω να πάω Θήβα. Περνάω και πληρώνω τα διόδια στις Αφίδνες και όταν φτάνω στην έξοδο πρός Θήβα στα παράπλευρα διόδια(διόδια εξόδου) μου ζητάνε να πληρώσω. Για ποιό λόγο ??? εφ'όσον φευγω απο την Ε.Ο. και μπαίνω σε επαρχιακό δρόμο. Γιατί να τους πληρώσω ???? Θέλω να βγω πλέον.
Αυτό ισχύει για ΟΛΑ τα παράπλευρα διόδια εξόδου απο την Ε.Ο. Η υπηρεσία που μου παρείχαν τελείωσε. Γιατι να πληρώνω πάλι βγαίνοντας ???

dokimastikos είπε...

Απλα ενημερωτικα:
Υπολογισμος διοδιων για ΙΧ μεχρι 2.2 μετρα υψος και υπολογισμος κοστους καυσιμων.
http://vriskoapostasi.gr

alex barjelis είπε...

Πού είναι ακριβώς η έξοδος από την ΠΕΟ στην ΝΕΟ στον κόμβο Οινόης;

Ανώνυμος είπε...

μηπως θα ηταν καλυτερα να υπαρχουν παντου πινακιδες στους παραδρομους και να μη χανεται ο κοσμος ψαχνοντας ?

Gallos είπε...

Καταρχήν να ευχαριστήσω για την δημοσίευση της διαδρομής. Πριν 3 εβδομάδες, την δοκίμασα και προς τις δυο κατευθύνσεις. Αύριο θα το ξανακάνω. Θα κρατώ και σημειώσεις. Μερικά που θυμάμαι,

Αθηνα - Θεσσαλονίκη

Στην Οινόη έχει πλέον πλευρικά διόδια, οπότε πρέπει να συνεχίσετε από τον παράδρομο έως και το καφέ 90.

Στο Μώλο, έχει πάλι πλευρικά διόδια. Έχετε δυο επιλογές. Η βγαίνετε από Μώλο και πληρώνεται 0,30 λεπτά, η βγαίνετε πριν στα Καμένα Βούρλα.

Όταν βγείτε από Λάρισα είναι λίγο μπερδεμένα, ακολουθήστε τις πινακίδες για το χωριό Γόννοι. Από εκεί θα μπείτε χωρίς τα διόδια.

Θεσσαλονίκη- Αθήνα

Περάστε μέσα από το χωριό Μάλγαρα και ΜΗΝ κάνετε δεξιά εκεί που λέει, εθνική οδό για φορτηγά. Μόλις βγείτε από το χωριό έχει ταμπέλες που λένε προς Εθνική οδό.

Λίγο πριν τα διόδια των Τεμπών, λίγο προσοχή να κάνετε δεξιά, είναι το σημείο με πυκνή βλάστηση και αν δεν το προσέξετε θα σας βγάλει στα διόδια.

Έκανα μια ώρα παραπάνω μπορεί και μιάμιση.. Αν δεν βιάζεσαι, είναι μια χαρά. Περνάς και μέσα από τα χωριά. Οι στιγμές που μπαίνεις δωρεάν μέσα στην εθνική είναι αξίας ανεκτίμητης. Με προσοχή πάντα..

Δημήτρης Κυπριώτης είπε...

Σας ευχαριστώ για τις "φρέσκιες" πληροφορίες που εμπλουτίζουν τις παλαιότερες.Καλές διαδρομές!

Antonis Sarantakis είπε...

ίσως αυτό είναι ποιο ενημερωμένο
https://hellascamper.wordpress.com/2014/03/26/χωρίς-διόδια-αθήνα-θεσνίκη-με-επιστρο/

Ωραίο και αυτό που δείχνει τους σταθμούς στον χάρτη καθώς και τα κόστη ανάλογα με το όχημα.

Βάζω ένα παράδειγμα http://vriskoapostasi.gr/search?from=Μεταμόρφωση%2C%2BΒόρειος%2BΤομέας%2BΑθηνών%2C%2BΕλλάδα&to=Ουρανούπολη%2C%2BΧαλκιδική%2C%2BΕλλάδα

Δημήτρης Κυπριώτης είπε...

Σας ευχαριστώ για τον εμπλουτισμό των διαδρομών που μας προσφέρατε.

gian pan είπε...

10.06.2016 ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ,ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΗΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ,ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΠΛΕΥΡΙΚΑ ΤΗΣ
ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΠΛΗΡΩΣΑ 1,9

Prodromos Regalides είπε...

Πολλά ευχαριστώ στον φίλο που βρήκε τον χρόνο για να μας ενημερώσει!

Όσο για το:
"Πηγαινοντας με 90χλμ σ'αυτους τους δρομους, εχεις εξασφαλισει 2-3 κλησεις για οριο, θα τρακαρεις με τουλαχιστον δυο τρακτερ και θα σκοτωσεις καμποσα ζωα, αν δεν πεσεις πανω σε κανενα κοπαδι και το αποδεκατισεις !!!"

Φίλε , είσαι σίγουρος ότι ζεις ατην Ελλάδα; Θα φας κλήσεις για όριο σε δευτερεύοντα επαρχιακό δρόμο; Στην Ελλάδα τρως κλήση , από σπόντα και μόνο όταν η τροχαία θέλει να συμπληρώσει το όριο κλήσεων γαι να μην τους πουν ότι δε δουλεύουν . Δεν φταίνε βέβαια τα παιδιά, οι εντολές έρχονται άνωθεν.

Ok κάποια ζώα μπορείς να σκοτώσεις, τα περισσότερα απ'αυτά είναι άνθρωποι βέβαια , που νομίζουν ότι στο χωριό τους μπορεί να μαγκεύονται όποτε τους καπνίσει, να οδηγούν κοιτώντας τ' άστρα κλπ.

Spyrous Spyrous είπε...

Έκανα το Θεσσαλονίκη προς Αθήνα χθες. Όλα είναι σωστά, πλην των Λεπτοκαρυάς, όπου πλέον τα πλευρικά λειτουργούν και είναι αυτόματα. Επίσης ,πλην των Αγίας Τριάδας, όπου στην έξοδο Μπράλος Θερμοπύλες λειτουργούν αυτόματα διόδια.

Για τα διόδια Λεπτοκαρυάς μου είπε ένας κύριος, ότι θα μπορούσα να τα έχω αποφύγει, βγαίνοντας νωρίτερα στην έξοδο προς Λιτόχωρο, αλλά δεν ξέρω, πώς και αν θα άλλαζε η διαδρομή.

Για τα διόδια Αγίας Τριάδας δεν ξέρω. Παρεμπιπτόντως, πλέον δεν υπάρχει χωματόδρομος.

Δημήτρης Κυπριώτης είπε...

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Πάντως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές από την αρχική καταγραφή.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα και χρόνια πολλά,
Σήμερα 26/12/2016 Ταξίδεψα από Αθήνα για Λιτόχωρο και απέφυγα τα διόδια Αφιδνών, Θήβας, τα της Τραγάνας και της Αγίας Τριάδας τα πλήρωσα, γιατί τα μεν πρώτα τα φοβήθηκα και δε για τα δεύτερα, θεώρησα ότι δεν αξίζει η παράκαμψη. Μετά πήγα από Δομοκό βγήκα Λάρισα και απέφυγα τα μετωπικά, αλλά προσπαθώντας να βγω στα Τέμπη συνάντησα αδιέξοδο και αναγκαστικά βγήκα από τα πλευρικά που όμως δεν είχε κανένα η μπάρα ήταν σηκωμένη και γενικά φαίνονταν κλειστά. Αλλά διαβάζοντας τα σχόλια παραπάνω για αυτοματισμούς και καλάθια με ακριβή αντιτίματα με πιάνει κρύος ιδρώτας... Μετά στα διόδια Πυργετού και Λεπτοκαρυάς δεν συνάντησα κανένα πρόβλημα. Πιστεύω ότι αξίζει!!!

Δημήτρης Κυπριώτης είπε...

Χρόνια σας Πολλά! Χαίρομαι που μπορέσατε και επιβεβαιώσατε πολλά από τη διαδρομή, έστω και αν έχουν επέλθει εν τω μεταξύ μικρές διαφοροποιήσεις. Γενικά δουλεύει η περιγραφή αρκετά καλά, όπως μας λένε πολλοί φίλοι.

Sokratis είπε...

Χρόνια Πολλά και Καλά σε όλους. Με Υγεία, Αγάπη, Χαρά και Ευτυχία.
Πολλά πολλά συγχαρητήρια για την σπουδαία και πολύ χρήσιμη ανάρτηση που φτιάχτηκε με πολύ κόπο και πολύ χρόνο.
Αν είναι δυνατό και εύκολο να διορθώνονται οι αρχικές οδηγίες με τις όποιες μεταβολές έχουν επισημανθεί.
Ευχαριστώ και πάλι συγχαρητήρια!!!

Δημήτρης Κυπριώτης είπε...

Καλή Χρονιά με υγεία.Θα προσπαθήσουμε να συντηρήσουμε όσο πιο καλά μπορούμε αυτό το ...οδικό βοήθημα!

Despina είπε...

Έκανα τη διαδρομή Λιτόχωρο - Αθήνα το Σάββατο 17/6 και θα την ξανακάνω σύντομα.
Ψάχνοντας την έξοδο της Λεπτοκαρυάς βρήκα ότι αν βγει κάποιος που έρχεται από Θεσσαλονίκη για Λιτόχωρο ακολουθήσει το δρόμο για Λεπτοκαρυά - Πλαταμώνα, περάσει τη διασταύρωση για Παλαιό Παντελεήμονα και μπει από εκεί στη νέα Εθνική (πριν τα τούνελ) θα πληρώσει μόνο 0.60 αντί για 3.1 που είναι τα μετωπικά. Ο δρόμος ήταν καλός (σε κάποιο σημείο είναι αυτός που εξυπηρετούσε την εθνική όσο έφτιαχναν τις γέφυρες).
Δοκίμασα επίσης την έξοδο της Τραγάνας και την έξοδο για τα μετωπικά και πλευρικά της Θήβας και δουλεύουν ωραιότατα. Για την 2η αν κάποιος βιάζεται μπορεί να επιλέξει να βγει από την καφετέρια 90 να προχωρήσει παράλληλα με την Εθνική για 4-5 χιλιόμετρα και να μπει από τα πλευρικά της Θήβας 1,50 αντί για 3,40 που είναι τα μετωπικά.

Δημήτρης Κυπριώτης είπε...

Σας ευχαριστούμε για αυτές τις πολλή χρήσιμες διευκρινήσεις. Ελπίζουμε να εξυπηρετήσουν..

Ανώνυμος είπε...

Την εκανα κι εγω αυτη την διαδρομη το 20016.πηγα κατερνη και μονο 0,30 πληρωσα σε πλευρικα.η διαδρομη ηταν παρα πολυ καλη!!θελει λθγο υπομονη οταν δεν το χεις ξανακανει!!ευχαριστουμε πολυ!!

Unknown είπε...

Μήπως έχει κάποιος κέφι να γράψει τα ανεβαίνοντας από Αθήνα και κατεβαίνοντας Θεσσαλονίκη?
Αν βάλω GPS χωρίς διόδια, θα το δείξει? Έχει δοκιμάσει κανείς?

Κώστας Δημητρίου είπε...

Για τα διοδια Πελασγιας. Μετα τις Ραχες βγαινεται για Αχλαδι. Στο τελειωμα του χωριου περνατε απεναντι απο τον εθνικο και ανηφοριζεται σε μια απιθανη διαδρομη. Κατηφοριζοντας πιανουμε την παραλια της Πελασγιας και πηγαινουμε ολο ευθεια μεχρι τη διασταυρωση για τη Γλυφα οπου συνεχιζουμε ευθεια απεναντι.
Στο τελος της ανηφορας (διασταυρωση Αγ.Θεοδορων) παιρναμε δεξια απο τη γεφυρα και μπαινουμε στον εθνικο δρομο. Αποφυγη 3.40 ευρω.

Δημήτρης Κυπριώτης είπε...

Σας ευχαριστούμε για τη συμβολή σας!

Ανώνυμος είπε...

Θεσσαλονίκη-Αθήνα με κόστος διοδίων 2.90€ μόνο σε πλευρικά. Εξοικονόμηση καυσίμου 15% περίπου, λιγότερη κίνηση σε σχέση με την Εθνική οδό. Στα αρνητικά μόνο ότι με normal μέσο όρο ταχύτητας γύρω στα 90 km/h θα χρειαστείς περίπου 1μιση ώρα παραπάνω. Ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες!

Spyros είπε...

Καποιος βρε παιδια να αναρτησει την διαδρομη στη σημερον ημερα 2018 για να .ην χαθουμε στο ψαξιμο εχει κανεις;
Ευχαριστω!

Δημήτρης Κυπριώτης είπε...

Μα ότι αλλαγές υπάρχουν έχουν περαστεί στις αναφορές που δίνονται κατά καιρούς