Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!Το Ε.ΠΑ.Μ και οι συνεργασίες!

Το Ε.Πα.Μ. για τον διάλογο περί συνεργασιών
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το τελευταίο διάστημα, αμέσως μετά τις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις και το συγκεχυμένο πολιτικό τοπίο, που δημιουργήθηκε εξ αιτίας των αποτελεσμάτων τους, πληθαίνουν οι δημόσιες εκκλήσεις, από διάφορες πλευρές, για τη δημιουργία συμμαχικών εκλογικών σχημάτων και συνεργασιών, απέναντι στις δυνάμεις που συγκροτούν το κατοχικό καθεστώς, εν όψει μάλιστα των πιθανολογούμενων εθνικών εκλογών το ερχόμενο φθινόπωρο.

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο, ανεξάρτητα των σκοπιμοτήτων που μπορεί, να υποκρύπτει η οποιαδήποτε πρόταση συνεργασίας και ανεξάρτητα, επίσης, με το ότι πιθανώς, πηγάζει μέσα από την κοινωνία ένα τέτοιο αίτημα, να «τα βρουν», δηλαδή, οι πολιτικές δυνάμεις του λεγόμενου «αντιμνημονιακού» χώρου, καλωσορίζει τις όποιες ειλικρινείς προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση.

Είναι γνωστό, ότι το Ε.Πα.Μ., από την εποχή της ίδρυσής του κιόλας, το καλοκαίρι του 2011, εργάζεται αδιάλειπτα προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός ευρύτατου δημοκρατικού μετώπου, που θα συσπειρώσει και θα προσφέρει αυτοπεποίθηση στον ελληνικό λαό, για να προχωρήσει μπροστά και να γίνει ο ίδιος ο ρυθμιστής των εξελίξεων στη χώρα και τελικά της ζωής του. Είναι γνωστές σε όλους οι πρωτοβουλίες μας, για τη συγκρότηση του μετώπου του «ΟΧΙ», ήδη από το φθινόπωρο του 2011, οι δημόσιες προσκλήσεις μας προς τα κοινοβουλευτικά κόμματα, οι πρωτοβουλίες που κατέληξαν στη μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων στο «ΜΑΧ» του Πολυτεχνείου τον περασμένο Νοέμβρη κτλ.. Δυστυχώς μικροπολιτικοί υπολογισμοί και σκοπιμότητες δεν έφεραν, μέχρι τώρα, το ποθητό αποτέλεσμα.

Φαίνεται, ότι το αποτέλεσμα των εκλογών βοήθησε πολλούς να επανεξετάσουν τη στάση «αυτάρκειάς» τους. Ωστόσο το Ε.Πα.Μ. δεν στέκεται σε αυτό και δηλώνει πάντοτε έτοιμο, να συμμετάσχει στον οποιοδήποτε ειλικρινή δημόσιο διάλογο, που θα μπορούσε να καταλήξει στη δημιουργία ενός αξιόπιστου συμμαχικού σχήματος, ικανού να αντιπαρατεθεί αποτελεσματικά και να αλλάξει, προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας, τους όρους του «παιγνιδιού».

Στην πραγματικότητα, ουδέποτε το Ε.Πα.Μ. έπαψε να προσπαθεί να δημιουργήσει συνθήκες ενότητας στη βάση και στις δράσεις, σύμφωνα και με τις ομόφωνες αποφάσεις των δύο Συνεδρίων του, αλλά και να συμμετέχει σε πρωτοβουλίες διαλόγου με διάφορες συλλογικότητες και πολιτικά σχήματα. Πάντα όμως δημόσια, αρνούμενο να συμμετάσχει σε «υπόγειες» συνομιλίες «κορυφής» και σε τυχοδιωκτικές «συνευρέσεις».

Έτσι και σήμερα, αποδεχόμενο την πρόσκληση του κόμματος των «Πειρατών», θα προσέλθει με αντιπροσωπεία του, στο κάλεσμά τους, την Τρίτη 1η Ιουλίου, για συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων πλέον των 16 συλλογικοτήτων και σχηματισμών. Προσερχόμαστε χωρίς προαπαιτούμενα και χωρίς δεσμεύσεις, με ειλικρίνεια και με μοναδικό σκοπό, πέραν της διερεύνησης των προθέσεων, την επιτυχία, με βάση την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα, του εγχειρήματος.

Ταυτόχρονα, παρακολουθούμε με προσοχή τις διεργασίες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τη δημόσια έκκληση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Α. Τσίπρα, για συμπαράταξη όλων των δημοκρατικών δυνάμεων. Μολονότι, ο ΣΥΡΙΖΑ, ουδέποτε απάντησε στις επανειλημμένες εκκλήσεις μας, αλλά και στα ερωτήματα που τίθενται, από τα πράγματα, σε κυριαρχικά ζητήματα, που αφορούν την απεμπλοκή μας από τα μνημόνια και τη ριζική αλλαγή πορείας που έχει ανάγκη η χώρα, δηλώνουμε ετοιμότητα κοινών δράσεων και αγώνων, που εξ άλλου ουδέποτε αρνηθήκαμε, αλλά πάντα βρισκόμαστε στην πρωτοπορία.

Επίσης, τις τελευταίες ημέρες, γίναμε μάρτυρες, μέσω δημοσιευμάτων, μιας πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ κ. Π. Καμμένος, μέσω της εφημερίδας το «ΧΩΝΙ». Δεν γνωρίζουμε κάτι πιο συγκεκριμένο, ούτε, προς το παρόν έχουμε λάβει, την οποιαδήποτε πρόσκληση, έστω ανεπίσημα. Εάν τέτοια πρόσκληση υπάρξει, είμαστε έτοιμοι να την αποδεχθούμε, αρκεί ο οποιοσδήποτε διάλογος να γίνει δημόσια, χωρίς διαμεσολαβητές, αλλά απ’ ευθείας και ενώπιον του λαού.  Δηλαδή να είναι ανοικτός με δυνατότητα παρακολούθησης ελεύθερα από τον κόσμο, η δε εφημερίδα το «ΧΩΝΙ» θα μπορούσε να έχει την ευθύνη του καλέσματος κομμάτων, πολιτικών σχηματισμών κλπ, καθώς και την ευθύνη της διοργάνωσης σε ανάλογο χώρο και όχι απλά μέσω αντιπαράθεσης δημοσιευμάτων και άρθρων από τις στήλες μιας εφημερίδας.

Το Ε.Πα.Μ. θα προσέλθει και θα συμμετάσχει σε οποιοδήποτε ειλικρινά διάλογο με σκοπό την ευρύτερη συνεργασία με κάθε συλλογικότητα και πολιτικό φορέα, χωρίς προαπαιτούμενα, παρά τις ξεκάθαρες θέσεις του. Προαπαιτούμενα, που θα μπορούσαν, να θεωρηθούν, ως προσπάθεια τορπιλισμού της όποιας σύγκλισης είναι δυνατόν να επιτευχθεί. Όμως, αρνείται να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε συζήτηση με όλους αυτούς τους καιροσκόπους και τους τυχάρπαστους γυρολόγους -που όλοι γνωρίζουμε- και που εδώ και τρία χρόνια δεν κάνουν τίποτε άλλο, από το να προσπαθούν, να διαλύσουν την οποιαδήποτε υγιή κοινή προσπάθεια. Καιροσκόπους και τυχοδιωκτικά στοιχεία, που αντιλήφθηκαν, ότι η συγκυρία τους ευνοεί τώρα, για να ξαναπιάσουν «δουλειά».

Επίσης, το Ε.Πα.Μ. δεν πρόκειται να συμμετάσχει στον οποιοδήποτε διάλογο τείνει να αναπτυχθεί, που δεν θα κατατείνει στην άμεση ανακούφιση του ελληνικού λαού από τη σκληρή μνημονιακή πολιτική των τελευταίων χρόνων και δεν θα στοχεύει στην αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας και της δικαιοσύνης, που επλήγησαν βάναυσα από τα αλλεπάλληλα πραξικοπήματα του καθεστώτος, από το Μάιο του 2010 και μετά, με ταυτόχρονη παραπομπή στο φυσικό τους δικαστή και την τιμωρία, όλων των ενόχων, για την κατάσταση στην οποία έφεραν την πατρίδα και τον λαό μας, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους Νόμους του Ελληνικού Κράτους, όπως αυτοί ίσχυαν πριν (και, θεωρητικά μόνον, ισχύουν ακόμη). Διαφορετικά θα ήταν, γι’ εμάς, όπως κατά τη διάρκεια της επτάχρονης δικτατορίας, που ορισμένοι, καλοείδαν τη νομιμοποίηση της χούντας μέσω της «φιλελευθεροποίησης» του Μαρκεζίνη.

Αθήνα 25 Ιουνίου 2014
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.

3 σχόλια:

Dimitrios G. Antoniou PhD, FRCS είπε...

ΕΠΑΜ: ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΛΥΚΟΥΣ" ΤΟΥ ΕΥΡΩ (για την εξουσία ρε γαμώτο). Το ΕΠΑΜ δηλώνει έτοιμο να συνεργαστεί πολιτικά κι εκλογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ...κι άλλα τέτοια "όρνεα του Ευρώ, του Ευρωμονόδρομου, του Καπιταλισμού, της Τραπεζοκρατίας και των Μονοπωλείων" (φράσεις του ΕΠΑΜ). Τώρα, έχω ένα φιλοσοφικό ερώτημα: Η σύμπραξη των αντιθέτων και αντιφάσεων ("έξω από το ευρώ" του ΕΠΑΜ, "μέσα στο Ευρώ" οι άλλοι) σημαίνει άραγε "ένωση" ή "διάλυση"? Απάντηση: Ο Λαικισμός και Καιροσκοπισμός του ΕΠΑΜ σε ανατριχιαστικά επίπεδα...Κρίμα...ρε σείς και με τους "Λύκους" για την εξουσία?

Ανώνυμος είπε...

Κ. Αντωνίου,
παρότι σέβομαι τις απόψεις σας, στο βαθμό που τις γνωρίζω και εκτιμώ τις προσπάθειές σας, θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή σε 2 πράγματα: 1)Το να υπάρξει προσπάθεια συνεργασίας στις λεγόμενες (για συντομία) Αντιμνημονιακές Δυνάμεις, είναι όχι μόνο σωστό, αλλά ίσως η μόνη λύση που μπορεί αφ' ενός να ενδυναμώσει όσους ίσως, παρά τις προθέσεις τους, λυγίζουν από τον έντονο πόλεμο των Μ.Μ.Ε. και τη στρέβλωση της όλης λειτουργίας των συστημικών μέσων αλλά και να "βοηθήσει" να κάνουν ένα βήμα μπροστά όσοι διστάζουν να αντιπαρατεθούν κάθετα στο σύνολο των Μνημονιακών Δεσμεύσεων. 2)Η λογική της απομόνωσης και του ορθού λόγου είναι κάτι που εμένα προσωπικά μου θυμίζει ΚΚΕ (χωρίς να έχω κάτι με το κόμμα- είναι το πιο "φίλα προσκείμενο" σε μένα) με τελικό αποτέλεσμα όμως, η διαφύλλαξη της "καθαρότητας" του λόγου να εξελίσσεται σε ΔΙΑΦΥΛΛΑΞΗ της λειτουργίας του καθεστώτος (αν θυμάστε, την προστασία της Βουλής το 2012 από το ΚΚΕ και τα συγχαρητήρια που δέχτηκε η Παπαρήγα γι' αυτό. Τέλος, θέλω να τονίσω ότι ποτέ ο διάλογος δεν έκανε κακό όταν υπάρχει σαφήνεια στις απόψεις και -ΚΥΡΙΩΣ- στις προθέσεις. Αντιθέτως, η πολυδιάσπαση που επιδίωξε η κυβέρνηση να γίνει σε αυτές τις εκλογές, και το πέτυχε, οδηγεί μεγάλα κομμάτια του κόσμου να πιστέψει πλέον ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα σωτηρίας, και να προσδένεται σε ύποπτων προθέσεων συνδυασμούς (τύπου "Ποτάμι" κ.λ.π.) - Ειρήνη Δαφνιά

Δημήτρης Κυπριώτης είπε...

Αγαπητέ μου γιατρέ, για μια ακόμη φορά εκτείθεσαι αν και όπως έχεις σηλώσει σε προηγούμενες αναρτήσεις σου, το κανεις αυτό γιατί "με πας". Όπως βλέπεις όμως στα μάτια των φίλων της σελίδας, συνεχώς "πέφτεις" και αυτό κάθε άλλο παρά καλό σου κάνει. Το θέμα είναι εσύ τι ακριβώς προτείνεις έναντι της θέσης μας να παραβρεθούμε σε κάθε πρωτοβουλία που μα ςκαλούν για την ενότητα, με μία όμως προυπόθεση. Η πρωτοβουλία να λάβει μέρος ανοικτά και ελέυθερα μπροστά στο λαό!