Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2014

Από την Κύπρο μας, μας γράφουν: Να ποιοί είναι οι Δικοί μας Κάπο

Μέσα στην ηθική άβυσσο των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης αναδείχθηκε και έδρασε το χείριστο είδος ανθρώπου. Υπάνθρωποι οι οποίοι έβαλαν την προσωπική τους επιβίωση πάνω από την συλλογική επιβίωση των συνανθρώπων τους και των ομοεθνών τους. 

Οι συνεργάτες αυτοί των Ναζί ήταν πολύ συχνά χειρότεροι ακόμη και από τους ίδιους τους φασίστες των SS. Για να διασφαλίσουν τις θέσεις και τα προνόμια τους προέβαιναν σε βασανισμούς και εκτελέσεις των άλλων κρατουμένων διασφαλίζοντας έτσι την "τάξη και πειθαρχία" των στρατοπέδων και της οδού προς την ομαδική εξόντωση και το ολοκαύτωμα. 

Οι υπάνθρωποι αυτοί ονομάζονταν Κάπο. (1)
Ζούμε σήμερα την παρουσία των δικών μας Κάπο στο δημόσιο βίο. Η συναπαρτζιά των πολιτικών της κυβέρνησης και των συμμάχων τους, των τραπεζιτών-τοκογλύφων και εγκάθετων της Κεντρικής τράπεζας καθώς και όλων εκείνων των "δημοσιογράφων-αναλυτών" μέσα στα ΜΜΕ οι οποίοι καθημερινά ευαγγελίζονται τις μνημονιακές υποχρεώσεις και σπέρνουν τον τρόμο στο λαό για την "επερχόμενη καταστροφή" την ώρα που ο λαός υποφέρει και κινδυνεύει με τις πράξεις τους να μείνει άστεγος είναι οι δικοί μας Κάπο.
Ανάλγητοι και αμετανόητοι γαντζώνονται στα προσωπικά τους προνόμια και στις θέσεις εξουσίας και οδηγούν το λαό στην καταστροφή χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης και μετάνοιας για τις δικές τους πράξεις και παραλείψεις. 

 Ετοιμάζονται τώρα να περάσουν ένα νομοσχέδιο το οποίο θα επιτρέψει τη ληστεία των κόπων και των μόχθων των ανθρώπων μας και επισύρουν την τρομολαγνεία για να το δικαιολογήσουν.
Είναι οι ίδιοι και χειρότεροι από τους Κάπο των ναζιστικών στρατοπέδων συγκεντρώσεων και ομαδικών εξοντώσεων. Υπακούουν σαν πειθήνια ανδρείκελα στις οδηγίες των καπιταληστών τροϊκανών αλλά και των αρπακτικών του τοπικού και διεθνούς κεφαλαίου που μαζεύονται πάνω από το ετοιμοθάνατο σαρκίο του τόπου μας. Δεν τους καίγεται καρφί για το λαό μας και τις ανάγκες του. 

Δεν τιμώρησαν και δεν πρόκειται να τιμωρήσουν κανένα από τους υπεύθυνους της τραγωδίας διότι είναι βαθιά διαπλεκόμενοι και εμπλεκόμενοι αναμεταξύ των.
Οι καθημερινές τους δηλώσεις προκαλούν θυμηδία και εμετό σε κάθε σκεπτόμενο πολίτη. Και βέβαια όλα τα ψέματα που επικαλούνται στοχεύουν μόνο στην επιβίωση των ιδίων και της τάξης που υπηρετούν.

Ο αγώνας μας είναι ταξικός!
Για πρώτη φορά οι Κύπριοι στεκόμαστε γυμνοί ενώπιον του τέρατος που ονομάζεται Καπιταλισμός. Όσα ωραία και αν εφηύρε η τοπική και διεθνής άρχουσα τάξη για να θολώσει την πραγματικότητα αυτή πλέον μας κοιτάζει πεντακάθαρη μέσα από την Άβυσσο.
Όσο πιο γρήγορα αντιληφθούμε ότι τα συμφέροντα του λαού βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα των αρχόντων και των Κάπο των τόσο πιο γρήγορα θα αναζητήσουμε και θα βρούμε τις κατάλληλες λύσεις. 

Και οι Κάπο θα "αμειφθούν" με το τέλος που τους ταιριάζει.

Σόλων Αντάρτης~solon_antartis@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: