Κυριακή, 24 Αυγούστου 2014

ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΝΦΙΑ! ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!

  Οποιος θέλει και μπορεί ας διαδόσει  την ανάρτηση που ακολουθεί.!!

 Σχολιο σελίδας:
  
Το σχόλιο-κάλεσμα που ανήρτησε το blog "ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ-ΕΠΑΜ" με το οποίο υπενθυμίζει την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΠΓ του ΕΠΑΜ σχετικά με τη στάση που πρέπει να τηρήσουν τα κοινοβουλευτικά και τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα, οι διάφοροι φορείς,οι σύλλογικότητες, αλλά και οι απλοί ανένταχτοι πολίτες, γίνεται ΑΜΕΣΑ επίκαιρο με τις αναρτήσεις που καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας στο διαδίκτυο. 
 
Όμως και πέραν αυτών, αυτό που διαπιστώνουμε όλοι όσοι κινούμαστε μέσα στο λαό, είναι η δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών όχι μόνο για το  νεό χαράτσι, αλλά και για τον εμπαιγμό που γίνεται από τη συγκυβέρνηση, με τις παλινωδίες των δήθεν αλλαγών και των δήθεν δόσεων, αφού είναι γνωστές οι δεσμέυσεις τους στους δανειστές.
 
Ακόμα γνωρίζουμε ότι πολύς κόσμος βρισκόμενος ακόμα σε διακοπές στα χωριά του και όπου τελικά μπόρεσε να "ξεκλέψει" κάποιες ανέξοδες διακοπές, δεν έχει καταλάβει το τι ακριβώς έχει συμβεί. 
 
Όταν θα το αντιληφθεί αυτό όμως, δεν χρειάζεται να περιορισθεί μόνο στο ανάθεμα και στις κατάρες. Αυτό που πρέπει να κάνουν όλοι είναι αυτό που δεν έκαναν το 2011-2012. 
 
Να τρέξουν και να ενταχθούν, όσο πιο γρήγορα μπορούν, στην πλησιέστερη οργάνωση που στήνεται ενάντια στον ΕΝΦΙΑ, είτε στη γειτονιά τους, είτε στο δήμο τους, είτε και ευρύτερα. 
 

Και για να μην κοροιδεύει ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση με το τι επιδιώκει, να σταματήσει τα δάκρυα και την  ευχή " όταν θα γίνουμε κυβέρνηση θα τον αλλάξουμε". Δεν πιάνουν πλεόν αυτά και κανείς δεν πείθετε.
 
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ!!
 
Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα θα βγείτε  και θα  καταγγείλετε αυτό το χαράτσι ως αντισυνταγματικό. 
 
Θα βάλετε τους ευρωβουλευτές σας, τους συνταγματολόγους, να καταγγείλουν στα αρμόδια δκαστήρια της χώρας την αντισυνταγμματικότητα του Νόμου και θα ζητήσετε την ΑΜΕΣΗ απόσυρσή του.  
 
Ταυτόχρονα θα ΚΑΛΕΣΕΤΕ τον κόσμο σε ΑΝΥΠΑΚΟΗ και ΣΤΑΣΗ  ΠΛΗΡΩΜΗΣ  του ΕΝΦΙΑ, την οποία μάλιστα θα εγγυηθείτε ότι θα τη στηρίξετε με κάθε μέσο και τρόπο! 
 
Μόνο έτσι θα γίνετε πιστευτοί, όλα τα άλλα είναι αστειότητες!
 
Το ίδιο  οφείλει να κάνει και το ΚΚΕ και να σταματήσει επιτέλους τον κλεφτοπόλεμο. Να βγει στις γειτονιές από όπου έχει εξαφανιστεί. Να πάρει πρωτοβουλίες ΜΑΖΙ με τους κανονικούς ανθρώπους και να σταματήσει τον πόλεμο χαρακωμάτων. Ο κόσμος τα βαρέθηκε  όλα αυτά τα κόλπα.
 
Και οι ΑΝΕΛ επίσης. Έχετε δυνάμεις οργανωμένες ναι ή όχι; Άστε τους παλληκαρισμούς με δηλώσεις και τηλε-μαχίες. Μπροστά και εσείς στον κοινό αγώνα.
 
Ας γίνει αυτός ο φόρος η απαρχή ενωτικών ενεργειών στην πράξη, όχι μόνο στα λόγια ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ!
 
Η ανάρτηση στο ISKRA μας βρίσκει σύμφωνους. Προσοχή όμως να μη μείνετε και εσείς μόνο εκεί. 
 
Ακολουθεί το σημαντικό σχόλιο του blog "ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ- ΕΠΑΜ".

 
Σχόλιο «ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ-ΕΠΑΜ»: 
 
Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.) ήταν η πρώτη πολιτική δύναμη που ήδη από την 7η Αυγούστου με Ανακοίνωση - Ανοικτή Επιστολή κατήγγειλε το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ ως ληστρικό, παράνομο και καταχρηστικό στη σύλληψή του, που αποβλέπει στη σταδιακή εκποίηση της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων πολιτών και κάλεσε  τους πολίτες να μην παρασυρθούν και πέσουν στη παγίδα. Ο μόνος δρόμος είναι να αρνηθούν να πληρώσουν αυτόν τον φόρο, αλλά και κάθε φόρο από εδώ και πέρα. Τονίσαμε τότε: 
 
«Η πιο δίκαιη πράξη, η πιο έντιμη στάση, η πιο ταξική, αλλά και συνάμα πατριωτική ενέργεια, που οι συνθήκες των καιρών επιβάλλουν σε όλους, είναι η άρνηση πληρωμής του ΕΝΦΙΑ και όχι μόνον αυτού». και συνεχίζαμε: 
 
«Το Ε.ΠΑ.Μ. καλεί κάθε συλλογικότητα, κάθε σωματείο καταναλωτών, κάθε ένωση πολιτών να προσφύγουν μαζικά κατά της νομιμότητας και της συνταγματικότητας του νόμου. Το Ε.ΠΑ.Μ. καλεί επίσης ανοιχτά όλες τις εξωκοινοβουλευτικές, αλλά και τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης, να αφουγκραστούν τις ανάγκες των καιρών και όλοι μαζί να εργαστούμε για την οργάνωση ενός παλλαϊκού μετώπου άρνησης πληρωμής και τελικής κατάργησης των ληστρικών φόρων». 
 
Ήδη τα πρώτα μηνύματα μας δικαιώνουν και φαίνεται ότι ένα μεγάλο κίνημα άρνησης πληρωμής του παράνομου ΕΝΦΙΑ δημιουργείται. Επαναλαμβάνουμε λοιπόν την πρόσκλησή μας προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις για ανάληψη συγκεκριμένων από κοινού πρωτοβουλιών προς αυτή την κατεύθυνση.

 
 
 
 
 
 
 
 
του «Παρατηρητή»                                                                        
Οι πολίτες δεν μπορούν να υποστούν κυρώσεις γιατί διαμαρτύρονται και δεν έχουν να πληρώσουν ένα παράνομο και αντισυνταγματικό «χαράτσι»

Η επιβολή του ΕΝΦΙΑ και η ανάρτηση των εξοργιστικών ποσών του απαράδεκτου αυτού φόρου στο διαδίκτυο ξεχείλισε το ποτήρι της εξοντωτικής φοροεπιδρομής και της λεηλασίας των εισοδημάτων των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων της κοινωνίας μας.

Ξεχείλισε ακόμα το ποτήρι της οργής και της αγανάκτησης μέσα στον ελληνικό λαό, του οποίου... όλο και ευρύτερα τμήματα αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Ο ΕΝΦΙΑ ασφαλώς έχει απολύτως ακραίες υπερβολές και εξόφθαλμα λάθη. Το πρόβλημα, όμως, του ΕΝΦΙΑ δεν είναι αυτά, τα οποία επιχειρεί να «διορθώσει» η κυβέρνηση. Υπερβολή είναι ο ίδιος ο ΕΝΦΙΑ αυτός καθ’ εαυτός, όπως είναι και ο ίδιος που είναι λάθος.

Γι΄ αυτό και η μόνη θετική πρόταση απέναντι στον ΕΝΦΙΑ είναι η πλήρης κατάργησή του.

Η πλήρης κατάργηση ενός φόρου που όχι μόνο είναι άδικος και εξοντωτικός αλλά πνίγει κυριολεκτικά και συνολικά την οικονομία και ενταφιάζει κάθε δυνατότητα να ξεφύγει από την πολυετή ύφεση.

Πέραν τούτων, ο ελληνικός λαός στη μεγάλη πλειοψηφία του ή αδυνατεί εντελώς να πληρώσει αυτόν τον δυσβάστακτο φόρο ή αν τον πληρώσει, θα υποχρεωθεί να περιπέσει σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια, ακραία στέρηση και εξαθλίωση.

Ήδη τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο εκτινάσσονται με ρυθμό ένα δις. το μήνα. Ο ΕΝΦΙΑ θα εκτινάξει περαιτέρω αυτό το ποσό, που δείχνει την απόλυτη χρεοκοπία της κοινωνίας, η οποία είναι πολύ μεγαλύτερη από την ουσιαστική χρεοκοπία του δημοσίου.

Ένα μεγάλο κίνημα έχει αρχίσει να κάνει τα πρώτα δειλά βήματα του (βλέπε καταλήψεις στη Ζάκυνθο κλπ.) από πολίτες σε όλη την Ελλάδα που ξεσηκώνονται κατά του ΕΝΦΙΑ και δηλώνουν πως δεν έχουν να τον πληρώσουν.

Δεν μπορούν να πληρώσουν αυτό το μακάβριο φόρο που ισοδυναμεί με πραγματική δήμευση των μικρομεσαίων περιουσιών και ειδικότερα της πρώτης κατοικίας, οι άνεργοι και οικογένειες με ανέργους, οι χαμηλόμισθοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι ανάπηροι και οι οικογένειες με ανάπηρους. Δεν μπορεί να πληρώσει αυτόν τον φόρο, που ξεπερνάει τα 3 δις ευρώ, η πλειοψηφία της χειμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας, η οποία βλέπει τη θέση της να χειροτερεύει μέρα με τη μέρα και ζει με την αγωνία πρόσθετων μέτρων.

Αυτό το κίνημα διαμαρτυρίας κατά του ΕΝΦΙΑ και με σύνθημα «δεν έχω – δεν πληρώνω», που βρίσκεται στα σπάργανα, μπορεί να εξαπλωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα και να γιγαντωθεί σε κάθε δήμο και σε κάθε γειτονιά σε όλη την Ελλάδα και να διαμορφώσει νέα πολιτικά δεδομένα.

Νέα πολιτικά δεδομένα που θα αναγκάσουν τρόικα και κυβέρνηση να αποσύρουν το εφιαλτικό «χαράτσι». Νέα πολιτικά δεδομένα που θα δώσουν ξανά αυτοπεποίθηση στο λαό και ελπίδα για ένα διαφορετικό μέλλον.

Η απάντηση στην εισπρακτική επέλαση της τρόικας και κυβέρνησης δεν μπορεί να είναι απλώς η ατομική οργή που εκφυλίζεται στην «αγανάκτηση» του καναπέ και τη μοιρολατρία, ούτε ο φόβος που παραλύει την δράση.

Δεν είναι παράνομοι οι πολίτες που διαμαρτύρονται και δεν πληρώνουν γιατί δεν έχουν και θέλουν να επιβιώσουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους.

Παράνομη είναι μια κυβέρνηση που έχει υπονομεύσει τη δημοκρατία και επιβάλλει παράνομους και αντισυνταγματικούς φόρους εξουθένωσης και δυστυχίας.

από το «iskra.gr»

Δεν υπάρχουν σχόλια: