Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2014

Στην δεξιά πολυκατοικία το ΕΠΑΜ...


 ΣΧΟΛΙΟ: Τα παρακάτω δημοσιεύτηκαν ως απάντηση στο υπόψη δημοσίευμα " Στη δεξιά πολυκατοικία το ΕΠΑΜ" στο κουτί της Πανδώρας:

Πρέπει κάτι να ξεκαθαρίσει στο μυαλό του ο συγγραφέας, για να μπορέσουν και οι αναγνώστες του να τον παρακολουθήσουν και έτσι είτε να συμφωνήσουν είτε να διαφωνήσουν. Το κύριο όμως είναι να υπάρχουν επιχειρήματα και όχι λόγια της ....πλάκας.

Έτσι λοιπον να ξεκαθαριστεί αν εννοεί ότι ή  το ΕΠΑΜ ...γέρνει στη δεξιά πολυκατοικία, ή ο ΓΓ του ο Δημήτρης Καζάκης ή τα προτάγματα που ακολουθεί το Μέτωπο από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα που παραμένουν αναλοίωτα, είναι δεξιάς ή αριστεράς απόχρωσης. 

Και να ξεκινήσω από τα ....δεξιά προτάγματα μήπως βρεθέι και άλλος ...πελάτης από δεξιά.:

 1. Μη αναγνώριση του χρέους και μονομερής διαγραφή του. 2.Επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.3. Εθνικοποίηση των τραπεζών, αρχίζοντας φυσικά από την ΤτΕ.4. Τιμωρία των ενόχων.5.Νέο Σύνταγμα στη βάση Συντακτικής Εθνοσινέλευσης.

Περάμε στον ΓΓ. Ευχαρίστως θα θέλαμε να δούμε ένα έγγραφο , μια δήλωση, κάτι τελος πάντων από τη ..ζωή του Δ.Καζάκη που να τον συνδέει με τη ...δεξιά πολυκατοικά.

Τέλος η δράση του ΕΠΑΜ από ιδρύσεως του  από το κίνημα των πλατειών μέχρι σήμερα, που ακριβώς ακούμπισε μονόπαντα το δεξιό μαντροτοιχο; 

Επειδή όμως απάντηση δεν πρόκειται να πάρουμε. Γιατί  σκοπός του δημοσιέυματος ήταν αφενός μεν να αμαυρωθεί το Μέτωπο και αφετέρου  για να δικαιολογήσει ο συγγραφέας την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να ακουμπισει το ΕΠΑΜ. 

Και όλα  αυτά  επειδή  οι θέσεις του ΕΠΑΜ δεν χωράνε στα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και καίνε και επειδή κανείς δεν μπορεί να παίξει εύκολα  μαζί του...κολπάκια. Όλα τα άλλα είναι απλά για κατανάλωση.

Το ΕΠΑΜ είναι ένα Δημοκρατικό Μέτωπο με καθάριες θέσεις Πατριωτικές, που μοναδικός του στόχος είναι η Εθνική Απελευθέρωση από την κατόχή. 

Αν αντέχει αυτό το σενάριο ο συγγραφέας, ας μας το πει.
Δημήτρης Κυπριώτης


Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2014


Του Δημήτρη Καζάκη                                  

Πρώτα ήταν ο κ. Πολύδωρας που οι δικοί του εξ Ιωαννίνων είχαν ανακοινώσει ότι το ΕΠΑΜ συμπεριλαμβάνεται στις διεργασίες της αντιμνημονιακής δεξιάς πολυκατοικίας. Τώρα ήρθε η σειρά του κ Μάκη Ανδρονόπουλου στο Κουτί της Πανδόρας. Ξέρετε του γνωστού δημοσιογράφου Βαξεβάνη.

Ο εν λόγω λακές της Κουμουνδούρου κ. Μ.Α., ανακάλυψε ότι το ΕΠΑΜ όχι μόνο ανήκει στη δεξιά πολυκατοικία - η οποία παρεμπιπτόντως τρίζει, συμφωνα πάντα με τον καλό και απολυτως έντιμο δημοσιογράφο - αλλά κι εγώ ο ίδιος πασχίζω να προσκοληθώ σε κάποιον. Αλλά, ευτυχώς για μένα, δεν με θέλει κανείς, γιατί - λέει ο καλός μας δημοσιογράφος - κουβαλάω την μυρωδιά της δραχμής που δεν την θέλει κανείς.


Μην ρωτήσετε πού τα βρήκε όλα αυτά ο καλός δημοσιογράφος. Ούτε από πού προκύπτουν όλα αυτά. Στην Ελλάδα δημοσιογράφος δεν είναι εκείνος που παρατηρεί και αναλύει την πραγματικότητα, αλλά εκείνος που προσαρμόζει την πραγματικότητα στα μέτρα του, ή απλά εκτελεί εντολές. Όπως τον βολεύει κάθε φορά. Ανάλογα με τις ιδεοληψίες που τον διακατέχουν, ή την διατεταγμένη υπηρεσία στην οποία βρίσκεται.

Δεν γνωρίζω τι ισχύει για τον εν λόγω δημοσιογράφο του κ. Βαξεβάνη. Κι ούτε με ενδιαφέρει. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η ευκολία που ξεστομίζει τέτοια ψέματα. Πού τα στηρίζει όλα αυτά; Μα στο γνωστό γκεμπελικό: λέγε, λέγε, όλο και κάτι θα μείνει. Τώρα τι σχέση ο γκεμπελισμός με την δημοσιογραφία, είμαι σίγουρος ότι ο κ. Βαξεβάνης ως έμπειρος δημοσιογράφος θα ξέρει να μας απαντήσει.

Το γιατί το κάνει ο κ. Μ.Α., ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Απλά θεωρεί καθήκον του να περιγράφει την πολιτική κατάσταση σύμφωνα με τα συμφέροντα της Κουμουνδούρου. Βλέπετε οι ιδεολογικές, πολιτικές και ταξικές συγγένειες δεν κρύβονται. Πριν ήταν οι δημοσιογράφοι του Πολύδωρα, τώρα οι δημοσιογράφοι του Κουτιού της Πανδώρας. Κοινός στόχος; Το ΕΠΑΜ. Να αμαυρωθεί το Μέτωπο ως πολιτική πρόταση εθνικοαπελευθερωτικού χαρακτήρα, πέρα και πάνω από διαχωριστικές γραμμές αριστεράς και δεξιάς μέσα στο λαό.

Πάντως κάτι καλό πρέπει να κάνουμε εμείς εδώ στο ΕΠΑΜ. Για να πάρει τέτοια προαγωγή η χυδαία λασπολογία και από τους επαγγελματίες "ανώνυμους" του διαδικτίου να περάσει στους επώνυμους της δημοσιογραφίας, σημαίνει ότι τόσο ο γράφων, όσο και το ΕΠΑΜ ενοχλεί. Και ενοχλεί πολύ. Ιδίως όταν συνεχίζει να απευθύνεται στον απλό κόσμο και μάλιστα μακριά από τους εμφυλιοπολεμικούς διαχωρισμούς, πάνω στους οποίους έχει στηριχθεί το σημερινό πολιτικό σύστημα στο σύνολό του.

Πάντως, θα ήθελα να πληροφορήσω τον καλό δημοσιογράφο του κ. Βαξεβάνη κάτι που είμαι σίγουρος ότι το ξέρει πολύ καλά. Αν ήμουν της προσκολλήσεως, όπως τόσοι και τόσοι, θα είχα βάλει νερό στο κρασί μου, θα στρογγύλευα τόσο πολύ αυτά που λέω ώστε να το παίζω καμπόσος, αλλά να μην ενοχλώ τα ιερά και όσια του καθεστώτος κι έτσι όχι μόνο εκπομπή στο "κόκκινο" θα είχα, ή θα εμφανιζόμουν ως γιαλαντζί αντιμνημονιακός όπου αλλού ήθελα, αλλά θα πόζαρα και για βουλευτής. 
Ψάξτε αλλού κύριοι για προσκολλήσεις και συγκολλήσεις συμφέροντος και ξέρετε ότι θα βρείτε πάμπολλες όχι μόνο στη δεξιά πολυκατοικία, αλλά και στο οικείο σας πολιτικό περιβάλλον.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: