Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014

Όταν ο Σύριζα δίνει τα διαπιστευτήρια του στον ΔΟΛ , μάλλον τότε υπάρχει κάποιο πρόβλημα


Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014

Του Γ.Γ.

Κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις έσπευσε να δώσει ο Σύριζα στον ΔΟΛ –και σε ότι αυτός εκπροσωπεί- μέσα από τις στήλες της σημερινής «Αυγής», όταν σε κύριο άρθρο χτες η ιστοσελίδα του «Βήματος» ζήτησε (απαίτησε;) δηλώσεις απόλυτης «ευρωλαγνείας» από το κόμμα της Κουμουνδούρου.

Ας τα πάρουμε με την σειρά. Χτες στο ηλεκτρονικό «Βήμα» υπήρχε ανυπόγραφο κύριο άρθρο με τίτλο «Ο κ. Τσίπρας, το Κόμο και η Ευρώπη» το οποίο ανάμεσα στα άλλα, έγραφε ότι ο Σύριζα  «Οφείλει να αποφασίσει οριστικά και αμετάκλητα, αν θεωρεί πράγματι την Ελλάδα ως αναπόσπαστο μέλος της Ευρώπης, ότι δεν μπορεί να είναι απούσα από το διάλογο και την αντιπαράθεση για το μέλλον της. 
Ο κ. Τσίπρας δείχνει να το συνειδητοποιεί. Είναι καιρός να το συνειδητοποιήσει και το τμήμα εκείνο του κόμματος του, που επιμένει να ταυτίζει το ριζοσπαστισμό και την αριστερά με καθεστώτα τύπου Τσάβες...».

Ήταν αναμενόμενο ότι θα υπήρχε αντίδραση από την «Αριστερή Πλατφόρμα» του Π. Λαφαζάνη, η οποία σημειώνει στην ιστοσελίδα της: «Το κύριο άρθρο του «Βήματος» της Τρίτης (9/9) δεν προξένησε εντύπωση επειδή λαμβάνει εκείνη ή την άλλη θέση επί μιας πρωτοβουλίας του ΣΥΡΙΖΑ και του Προέδρου του. Αυτό είναι σύνηθες και αναμενόμενο.

Το ασύνηθες(;), αλλά όχι πρωτοφανές, είναι ότι το «Βήμα» δια ενός κειμένου, που το υπογράφει το ίδιο και όχι κάποιος αρθρογράφος του, παρεμβαίνει στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ και επιτίθεται σε ένα τμήμα του, που το ταυτίζει, όπως αναφέρει υποτιμητικά και περιφρονητικά, "με καθεστώτα τύπου Τσάβες"».

Η «Αυγή» όμως σήμερα –και ενώ δεν έχει καμιά αναφορά στο δημοσίευμα του «Βήματος- με ένα άρθρο που υπογράφει ο Σταύρος Καπάκος, δίνει τα διαπιστευτήρια του στην αστική τάξη και απαντάει χωρίς περιστροφές στο ερώτημα της φυλλάδας του Λαμπράκη. (Κι αυτό σε ένα άρθρο που υποτίθεται ότι διαπραγματεύεται τα όσα συμβαίνουν στο κόμμα του Κουβέλη).

«Η ΔΗΜ.ΑΡ. διολίσθησε σε έναν άγονο πολιτικό δρόμο επειδή φοβήθηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ, με την πολιτική του, θα βγάλει τη χώρα από την Ε.Ε. Ακόμη και σήμερα αυτή είναι η επωδός αρκετών προβεβλημένων στελεχών της τα οποία προέρχονται από τη "δεξιά" τάση της Ανανεωτικής Αριστεράς. Δεν μπορούν να κατανοήσουν το αυτονόητο, ότι δηλαδή μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα κατέρρεε την ίδια ώρα που θα έπαιρνε την ευθύνη να βγάλει τη χώρα από την ευρωπαϊκή της τροχιά», αναφέρει η εφημερίδα που πρόσκειται στον Σύριζα.

Δεν υπάρχουν υπονοούμενα. Οι άνθρωποι το λένε καθαρά. Η ευρωμονόδρομος ή χάος.

Πηγή: «Βαθύ Κόκκινο»

Δεν υπάρχουν σχόλια: