Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014

Πως είπατε; Πολιτική σταθερότητα; Με κοινωνική αστάθεια; Θα μας τρελάνετε!!
Πολιτική Σταθερότητα, με Κοινωνική Αστάθεια? 

Του Σταμάτη Καλλιανού*

             


1.   Δηλαδή... Οι κυβερνήσεις Καραμανλή, Παπανδρέου, Παπαδήμου, Πικραμένου, Σαμαρά, δεν διέθεταν Πολιτική Σταθερότητα?


2.   Η πολιτική σταθερότητα ήταν το έμβλημα όλων των κυβερνήσεων που μας έβαλαν στα Μνημόνια και όλων των κυβερνήσεων πoυ δεν μας έβγαλαν απο την κρίση!!!


3.   Τα αποτελέσματα των "ΜΕΤΡΩΝ" που έλαβαν δημιούργησε μία άνευ προηγουμένου "Κοινωνική Αστάθεια"… Όχι όμως τέτοια που να κινδυνεύει η πολιτική σταθερότητα!!! 


4.    Γιατί λοιπόν συνεχίζουν να διαφημίζουν την πολιτική σταθερότητα αφού αυτή σταθερά μας οδηγεί στο γκρεμό και τελικά στην κοινωνική αναταραχή?


5.   Όλα τα κόμματα της βουλής προσφέρθηκαν και στήριξαν την κοινωνική σταθερότητα μέσω και ανορθόδοξων ιδεολογικά συνεργασιών οι οποίες όμως δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα για τον λαό.


6.  Ο Ελληνικός λαός υπομένει με καρτερικότητα όλα τα βάσανα που του δημιούργησε η πολιτική σταθερότητα και η προσήλωση των κυβερνώντων με εμμονή στους μονόδρομους που χάραξαν οι ξένοι εταίροι μας και δανειστές μας.


7.  Από το 2009 μέχρι το 2014. Δηλαδή 5 χρόνια βουλιάζουμε απο την λιτότητα που επιβλήθηκε και όλα δείχνουν ότι οι δείκτες δεν μπορούν να αναστραφούν. Δεν μειώνεται , ούτε το χρέος του κράτους, ούτε η ανεργία, μειώνεται σταθερά το Ακαθάριστο Εθνικό Εισόδημα και η αξιοπρέπεια των Ελλήνων πολιτών.


8.   Οι δείκτες της οικονομίας δείχνουν ξεκάθαρα ότι το μέλλον της χώρας μας και των πολιτών της υποβαθμίζονται σταθερά χωρίς ελπίδα να δούμε να αλλάζει κάτι προς το καλύτερο και να πούμε όνειρο ήτανε και πάει!


9.  Όλα τα αφηγήματα περί επιτυχίας του προγράμματος προσαρμογής της χώρας μας και εξόδου απο την κρίση έχουνε πέσει στο κενό. Φρούδες ελπίδες συντηρούνται ακόμα χωρίς λόγο. Ασυνειδησία ή άγνοια επικρατεί στους κυβερνητικούς κύκλους και η εξουσιομανία καλά κρατεί.


10.  Ο κόσμος καίγεται και η εξουσία χτενίζεται!!! Γιατί δεν μας λένε μία αλήθεια, δηλαδή σε τι ελπίζουν αυτοί οι άνθρωποι που επιμένουν να μας λένε ότι μας εκπροσωπούν?


11. Η κυβέρνηση λέει ότι μας κυβερνάει ενώ υλοποιεί τα κελεύσματα των δανειστών και της φταίει μόνο η αντιπολίτευση και όσοι δεν την χειροκροτούν!!!


12.  Φέρνει νομοσχέδια άσχετα με την φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού και είναι πρώτης προτεραιότητας!!!


13.  Τέτοιο συστημικό δούλεμα δεν έχει ξαναφάει ο Ελληνικός λαός ποτέ στην ιστορία του.14.  Θα έρθει λέει η ανάπτυξη μόνη της και θα μας πεί κάποιο πρωί, Καλημέρα σας ήρθα!!!
       
        -Με απλήρωτους 800.000 εργαζομένους.
        -Με κόκκινα δάνεια.
        -Με κομμένο το ρεύμα σε 400.000.
        -Με φαληριμένα τα ασφαλιστικά ταμεία.
        -Με 1.500.000 ανέργους.
        -Με ληξιπρόθεσμα χρέη 70 δισ. στην εφορία.

        Θα έρθει η ανάπτυξη? Αμ δεν θα έρθει ποτέ!!!


15.    Όλα τα λεφτά φεύγουν λεξω προς τους δανειστές. Οι τράπεζες πήρανε μεγάλα ποσά που χρεωθήκανε στον λαό αλλά ακόμα δεν υπάρχει ρευστότητα.

        -Χωρίς χρήμα γίνεται τίποτα? Αμ δεν γίνεται!!!


16.  Είμαστε μιά χώρα υπό κατεδάφιση με σημαία μας το Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση!!!

        -Την Ελληνική σημαία μας την ξεχάσαμε εντελώς?


17.  Όλα τα αποφασίζουν στις Βρυξέλλες για εμάς χωρίς εμάς γιατί εμείς δεν δικαιούμεθα για να ομιλούμε!!! Είμαστε χρεωμένοι, άρα το μαύρο πρόβατο προς σφαγήν.


18.  Κανείς δεν μιλάει για ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα που δημιουργήθηκε στα 33 χρόνια της σημμετοχής μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση!!!


19.  Τι κακό είναι αυτό που μας βρήκε και τι πρέπει να κάνουμε τώρα ώς λαός?


20.  Πρέπει να λάβουμε μεγάλες και ριζοσπαστικές αποφάσεις χωρίς ήξεις-αφίξεις και να βρούμε μόνοι μας την διέξοδο για την επιβίωση της πατρίδας μας.


Αυτό πρέπει να κάνουμε. 

*Ο Σ. Καλλιανός είναι οικονομολόγος
              Στέλεχος του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια: