Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015

Αυτοί είναι οι δύο νεκροί Έλληνες πιλότοι μας στην Ισπανία. ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ Αδέλφια.

ΒΙΝΤΕΟ

Ποιοι είναι οι δύο νεκροί Έλληνες πιλότοι στην Ισπανία
 
 Τα ονόματα των δύο Ελλήνων πιλότων που έχασαν τη ζωή τους όταν το διθέσιο αεροσκάφος F-16D Block 50 συνετρίβη κατά τη διάρκεια της απογείωσης στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας, έγιναν γνωστά από το ΓΕΑ.  
Όπως ανακοινώθηκε από Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, ο Σμηναγός (Ι) Παναγιώτης Λάσκαρης, 35 ετών, έγγαμος με ένα γιο, με σύνολο ωρών πτήσεως 1.459 εκ των οποίων οι 872 ώρες σε αεροσκάφη F-16 και ο Σμηναγός (Ι) Αθανάσιος Ζάγκας, 31 ετών, έγγαμος με ένα γιο και μία κόρη, με σύνολο ωρών πτήσεως 1.128 εκ των οποίων οι 524 ώρες σε αεροσκάφη F-16...


Στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, βρίσκεται ομάδα εμπειρογνωμόνων με επικεφαλής τον Αρχηγό της Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο  Χρήστο Βαΐτση.

Λόγω ύπαρξης τοξικών – σύνθετων υλικών, η περιοχή του ατυχήματος έχει αποκλειστεί από τις ισπανικές Αρχές και εξειδικευμένο κλιμάκιο της Πολεμικής Αεροπορίας μετέβη με αεροσκάφος C-130, προκειμένου να συνδράμει στην πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων στην εν λόγω περιοχή.

Το αεροσκάφος που κατέπεσε ήταν το υπ’ αριθμ. 93-1084, το οποίο αφίχθη στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 1997 και είχε συμπληρώσει περίπου 4.056 ώρες πτήσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: