Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015

Αίτημα της Ρωσίας για στρατιωτικές διευκολύνσεις στην Κύπρο.Θετική η ανταπόκριση της Λευκωσίας.


Ρωσικές στρατιωτικές διευκολύνσεις στην Κύπρο… Η Μόσχα παρακολουθεί στενά το Κυπριακό… 

Η Ρωσία, παρά το γεγονός πως η Ελλάδα έχει διακόψει κάθε επικοινωνία λόγω της δυτικής συμμαχίας, παρακολουθεί στενά το Κυπριακό και είναι έτοιμη να αντιδράσει σε περίπτωση εξελίξεων. Αυτό ξεκαθάρισε με δηλώσεις του ο Ρώσος πρέσβης στην Κύπρο, Στανισλάβ Οσάτσι.

Σε δηλώσεις μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργο Λιλλήκα ο κ. Οσάτσι επιβεβαίωσε και το ενδιαφέρον της χώρας του για παροχή στρατιωτικών διευκολύνσεων από τη Λευκωσία. Είναι, είπε, ένα θέμα που συζητάμε με τη Λευκωσία.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις και στη σύναψη οικονομικής φύσεως συμφωνιών με την Άγκυρα, ο Ρώσος Πρέσβης είπε ότι πάντα είχαμε καλές σχέσεις με την Τουρκία όπως και με την Κύπρο. «Είναι φυσικό να αναπτύσσονται σχέσεις μεταξύ των χωρών ιδιαίτερα τώρα που έχουμε δυσκολίες με τις κυρώσεις της ΕΕ», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Λιλλήκας άφησε αιχμές εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας εκφράζοντας την ελπίδα ότι η επίσκεψη του στη Μόσχα δεν θα έχει επικοινωνιακό χαρακτήρα.
«Πολύ φοβόμαστε όμως ότι ο Πρόεδρος δεν θα υπογράψει εκείνες τις συμφωνίες που θα οδηγούν σε σύγκλιση συμφερόντων με τη Ρωσία», είπε χαρακτηριστικά.


Θετική η ανταπόκριση της Λευκωσίας

Θετική η Λευκωσία στο αίτημα Μόσχας για στρατιωτικές διευκολύνσεις

Θετικά προσεγγίζει η Λευκωσία το αίτημα της Μόσχας για παροχή στρατιωτικών διευκολύνσεων. Αυτό δήλωσε μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, επιβεβαιώνοντας ότι οι δύο χώρες συζητούν και συμφωνίες στρατιωτικού περιεχομένου.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, οι δύο χώρες είναι πολύ κοντά σε κατάληξη και οι συμφωνίες αναμένεται να υπογραφούν κατά την επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στη Μόσχα τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: