Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015

ΙΣΠΑΝΙΑ. Λαοθάλασσα που "καταπίνει" τον Ραχόϋ οι Podemos.

Στους δρόμους της Μαδριτης βγήκαν σήμερα οι Ισπανοί ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του αριστερού κόμματος Podemos για μεγάλη συγκέντρωση στην Πουέρτα δελ Σολ, που σκοπό έχει να δείξει πως το 2015 η χώρα θα έχει μια κυβέρνηση των πολιτών.  
"Δεν κάνουμε αυτή τη συγκέντρωση για να ζητήσουμε κάτι από την Κυβέρνηση, αλλά για να πούμε ότι το 2015 θα υπάρχει μια κυβέρνηση των πολιτών" δήλωσε ηγέτης του κόμματος Πάμπλο Ιγκλέσιας....
Στη συγκέντρωση, υπάρχουν και ελληνικές σημαίες, ενώ τα συνθήματα που επικρατούν είναι "Η ώρα του λαού", "Μπορεί να γίνει" και "Τic Τac", δηλαδή ο ήχος του ρολογιού που χτυπά αντίστροφα για την κυβέρνηση Ραχόι.

Οι Podemos επιστράτευσαν όλα τα μεσα που διαθέτουν για την επιτυχία της συγκέντρωσης. Πάνω από 260 πούλμαν έφτασαν στη Μαδρίτη για να μεταφέρουν πολίτες, ενώ τουλάχιστον 100 μέλη των Podemos διέθεσαν τα αυτοκίνητά τους για τον ίδιο σκοπό.
H Ισπανία έχει ήδη μπει σε προεκλογική τροχιά και το πρώτο σοβαρό τεστ για τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι είναι οι τοπικές εκλογές στην Ανδαλουσία στις 21 Μαρτίου.
LIVE: Οι Podemos κατακλύζουν τη Μαδρίτη και στέλνουν μήνυμα αλλαγής
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι Podemos προηγούνται στην πρόθεση ψήφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: