Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015

Οι Έλληνες και πάλι στους δρόμους έδωσαν το μήνυμα στην κυβέρνηση της χώρας. Ούτε βήμα πίσω! Εδώ και τώρα διαγραφή του χρέους!


Συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις την ώρα της συνεδρίασης του Eurogroup

Δειτε το Χάρτη με τις διαδηλώσεις υπερ της Ελλαδος (Στό τέλος της ανάρτησης)

 

«Ανασα Αξιοπρεπειας» παιρνουν οι Ελληνες στις πλατειες

Χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες  πολίτες κάθε ηλικίας, αψήφησαν το κρύο και κατέβηκαν στο Σύνταγμα με ελληνικές σημαίες στα χέρια - «Η Ευρώπη ανήκει στους Έλληνες», «Ψηλά το κεφάλι, ούτε βήμα πίσω», Εδώ και τωρα διαγραφή του χρέους. ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ ΤΩΡΑ ήταν μερικά από τα συνθήματα της διαδήλωσης. 
Η μεγάλη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, ολοκληρώθηκε  λίγο μετά  τις  9.30 μμ, εκεί  όπου περισσότεροι από 20.000 Αθηναίοι πολίτες δήλωσαν την συμπαράστασή τους στην «μάχη» της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους στο έκτακτο Eurogroup στις Βρυξέλλες.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ
 Η  συγκέντρωση  στην Αθήνα που αρχικά προκλήθηκε από τα social media και στη συνέχεια από Κινήματα Πολιτών και Συλλογικοτήτων  έλαβε μεγάλες διαστάσεις, αφού στα καλέσματα αυτά ανταποκρίθηκαν εκτός από τα οργανωμένα μέλη και τους φίλους των παραπάνω, πολίτες από πολλές περιοχές τόσο της Αθήνας αλλά και άλλων κοντινών πόλεων. Περί ώρα  19:30 στο Σύνταγμα είχαν συγκεντρωθεί περίπου 20.000 άτομα. 
Ο κόσμος είχε κατακλύσει το κέντρο, καθώς η Λεωφόρος Αμαλίας από την Όθωνος ως την Βουκουρεστίου, αλλά και σχεδόν ολόκληρη η πλατεία ήταν γεμάτη πολίτες όλων των ηλικιών.


Νέοι και ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά με τους γονείς τους, κρατώντας ελληνικές σημαίες φώναζαν δυναμικά «Δεν υποχωρούμε, αν δεν δικαιωθούμε».
ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως «Η Ευρώπη ανήκει στους Έλληνες, «Ψηλά το κεφάλι, ούτε βήμα πίσω», «Σεισάχθεια ΤΏΡΑ», «Δεν χρωστάμε- Δεν πληρώνουμε».

Μεταξύ των συνθημάτων, οι συγκεντρωμένοι φώναξαν «Μέρκελ, Σόιμπλε μασκαρά, πάρτε την τρόικα και φύγετε μακριά», «Όλοι μαζί να φύγουν οι ναζί», ενώ πολύ συχνά όλοι μαζί τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο.


Η συγκέντρωση οργανώθηκε μέσω των κοινωνικών δικτύων, με κεντρικό σύνθημα: «Ανάσα Αξιοπρέπειας! Δεν εκβιαζόμαστε! Δεν υποκύπτουμε! Δεν φοβόμαστε! Δεν κάνουμε πίσω! Νικάμε».

Εκτός από την Αθήνα, ανάλογες συγκεντρώσεις οργανώθηκαν σε πολλές πόλεις σε όλη την επικράτεια, την Κύπρο, το Παρίσι, την Φρανκφούρτη έξω από το κτήριο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και σε πολλές ακόμα ευρωπαϊκές πόλεις.


Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Χανιά, Λαμία, Βόλος, Καστοριά, Ρέθυμνο, Κάλυμνος, Λέσβος, Καβάλα, είναι μεταξύ των πόλεων που κόσμος συγκεντρώθηκε στις πλατείες.Το κάλεσμα που ξεκίνησε στο διαδίκτυο και έγινε σύντομα σημείο αναφοράς τόνιζε: «Οι εκλογές τελείωσαν και προέκυψε μία κυβέρνηση που θέλει να εκπροσωπήσει τις ανάγκες μας κόντρα στα συμφέροντα της ολιγαρχίας στην Ευρώπη. Προσπαθούν να μας εκβιάσουν και να μας φοβίζουν. Να μην τους κάνουμε τη χάρη! Να πάρουμε την σκυτάλη και να σηκώσουμε το γάντι! Ήρθε η ώρα να πάρει και ο λαός την υπόθεση της ανατροπής στις πλάτες του.  Να υψώσουμε το ανάστημά μας και να στείλουμε ένα παλλαϊκό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια, υπέρ της δημοκρατίας και της προκοπής. Να μη μασήσουμε στους εκβιασμούς της ΤΡΟΙΚΑ και των υποστηρικτών τους στην Ελλάδα, ολιγαρχία, καναλάρχες. Ήρθε η ώρα να φοβηθούν αυτοί και να ακούσουν δυνατά τη φωνή μας.
 Επιλέγουμε την αξιοπρέπεια και ζητάμε για εμάς και τους λαούς όλης της Ευρώπης μια μεγάλη ανάσα αλλαγής. Καλούμε όλους τους λαούς της Ευρώπης να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.  
Απαιτούμε εδώ και  τώρα τη διαγραφή του χρέους που μας φόρτωσαν .
Θα νικήσουμε!».


Χιλιάδες συγκεντρωμένοι στον Λευκό Πύργο
Χιλιάδες ήταν και οι Θεσσαλονικείς που συγκεντρώθηκαν από πολύ νωρίς το απόγευμα στην πλατεία του Λευκού Πύργου, ενώνοντας τις φωνές τους με τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και αρκετές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που οργάνωσαν συλλαλητήρια για να σταθούν στο πλευρό των Ελλήνων.Με συνθήματα και πανό «ψηλά το κεφάλι» και «Λευτεριά στην Ελλάδα" η Θεσσαλονίκη έστειλε βροντερό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας.


ΠάτραΧίος

ΚεφαλονιάΔειτε το Χάρτη με τις διαδηλώσεις υπερ της Ελλαδος

Δειτε το Χάρτη με τις διαδηλώσεις υπερ της Ελλαδος #Eurogroup #mazi Με κόκκινο σημειώνονται οι πόλεις όπου έγιναν οι διαδηλώσεις υπερ της Ελλάδος σήμερα.
B9lQRL6CAAAkWqU


Δεν υπάρχουν σχόλια: