Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2015

Λάθος πόρτα χτύπησες, άμε σε άλλη πόρτα

Με τον Σενέρ Λεβέντ

31/01/2015

  Οι δύο από τις τρεις εγγυήτριές μας δυνάμεις κήρυξαν εθνικό πένθος μετά τον θάνατο του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Αμπντουλάχ. Η Τουρκία και η Αγγλία. Μόνο η Ελλάδα από τις εγγυήτριές μας δυνάμεις δεν κήρυξε πένθος. Ενώ οι άλλες δύο εγγυήτριες δυνάμεις τηρούσαν πένθος για τον βασιλιά, στην Ελλάδα διεξήχθησαν εκλογές που θα μπορούσαν να θεωρηθούν επανάσταση.

 Πρέπει να δοθούν συγχαρητήρια στον ελληνικό λαό. Αναγεννήθηκε η Αριστερά που εθεωρείτο νεκρή και αποτέλεσε έμπνευση και για άλλους λαούς. Ουσιαστικά, δεν είναι και πολύ σημαντικό πόσο θα μπορέσουν να πετύχουν αυτά που υποσχέθηκαν. Το σημαντικό είναι να υπάρχει πολύ καλή θέληση. Ανθρώπινες προσεγγίσεις. Και να σπάσουν τα εδραιωμένα ταμπού. 

Ούτως ή άλλως, το απέδειξε αυτό μέσα σε μερικές μέρες μετά την άνοδό του στην εξουσία. Πρώτη φορά υψώθηκε μια τέτοια φωνή μέσα στην Ευρώπη από τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, δηλαδή εδώ και 25 χρόνια. Δέχτηκε ένα γερό πλήγμα το σύστημα που πουλούσαν στον κόσμο οι καπιταλιστές ως «Νέα Παγκόσμια Τάξη Πραγμάτων». 


Δεν υπάρχει Νέα Παγκόσμια Τάξη Πραγμάτων. Ανέκαθεν, δύο μόνο έθνη υπάρχουν στον κόσμο. Οι πεινασμένοι και οι χορτάτοι. Ο κόσμος αυτός δεν θα φτιάξει ενόσω δεν σπάει η κυριαρχία των χορτάτων. Ποιοι ενοχλήθηκαν τώρα στον κόσμο από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία; Οι λεφτάδες. Οι καπιταλιστές και οι ιμπεριαλιστές.

Ο Οζντίλ Ναμί απηύθυνε μιαν έκκληση προς την Ελλάδα, η οποία είναι η μόνη από τις εγγυήτριές μας δυνάμεις που δεν κήρυξε πένθος για τον Σαουδάραβα βασιλιά Αμπντουλάχ και αυτή τη στιγμή διαθέτει την πιο προοδευτική κυβέρνηση ανάμεσα σε αυτούς τους εγγυητές. Ο υπουργός εξωτερικών της διοίκησης στον βορρά τι λέει στη νέα ελληνική κυβέρνηση; «Συμβάλετε στη λύση στην Κύπρο»! 


Σύμφωνα με τον κ. Οζντίλ, η Τουρκία κάνει όλα όσα χρειάζονται στη διαδικασία για λύση και ειρήνη. Γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρέπει, λέει, να προβεί στις απαραίτητες παροτρύνσεις προς τον ηγέτη στην Κύπρο. Έτσι λέει. Κοιτάξτε πράγματα. Η Τουρκία, λέει, κάνει ό,τι χρειάζεται, αλλά η Ελλάδα δεν κάνει! Το λέει αυτό κάποιος που λογαριάζεται υπουργός ενός κόμματος που ισχυρίζεται ότι είναι αριστερό και μάλιστα σοσιαλιστικό. 

Έτσι είναι, αφού το κόμμα αυτό συμμετέχει στη Σοσιαλιστική Διεθνή. Πηγαινοέρχονται. Συμμετέχουν στις συναντήσεις. Παρά ταύτα δεν πρέπει να προκαλείται έκπληξη. Διότι και η Σοσιαλιστική Διεθνής έπαψε να είναι σοσιαλιστική. Κοιτάξτε, για παράδειγμα, είναι και ο Γάλλος Πρόεδρος Ολάντ σοσιαλιστής. Όμως, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον σοσιαλισμό. Μήπως μπορείτε να τους βάλετε αυτούς στο ίδιο καλάθι με τον σοσιαλιστή ΣΥΡΙΖΑ;

 Εκείνοι που φέρουν το σήμα του σοσιαλισμού δεν τρομάζουν τους λεφτάδες. Ο ΣΥΡΙΖΑ τους τρομάζει. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν όπως το δικό μας το ΡΤΚ ή το ΑΚΕΛ στον νότο, δεν
 θα ανησυχούσαν και δεν θα πανικοβάλλονταν τόσο πολύ.

Πρέπει να υποβληθεί η εξής ερώτηση στον κ. Οζντίλ: Τι κάνει η Τουρκία, για την οποία λέει ότι κάνει ό,τι χρειάζεται στην Κύπρο; Μήπως η συμβολή της είναι ότι αφήνει το Βαρώσι να το τρώνε τα φίδια εδώ και σαράντα χρόνια; Μήπως είναι οι σαράντα χιλιάδες κατοχικός στρατός που διαθέτει ακόμα στο νησί; Μήπως είναι ο πληθυσμός που μετέφερε και διπλασίασε τον ντόπιο πληθυσμό στην Κύπρο; Μήπως είναι το γεγονός ότι καυχιέται πως «δεν αποσύραμε έστω και έναν στρατιώτη, δεν δώσαμε έστω και μία πέτρα στους Ελληνοκύπριους»; Στέλνει εδώ το Μπαρμπαρός παίρνοντας άδεια από τη διοίκηση του βορρά, η οποία δεν έχει κανένα νομικό καθεστώς και την οποία κρατάει υπό την κατοχή της. Μήπως αυτή είναι η συμβολή στη λύση και την ειρήνη;

Κοίτα, κύριε Οζντίλ, αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχει μια πολύ προοδευτική κυβέρνηση η οποία προσέλκυσε πάνω της την προσοχή όλου του κόσμου. Στη δε Τουρκία υπάρχει μια κυβέρνηση με πολύ θρησκευτικό φανατισμό και πολύ οπισθοδρομική, μια κυβέρνηση η οποία νοσταλγεί το σουλτανάτο και συνεργάζεται με τους πιο αιμοβόρους τρομοκράτες της Μέσης Ανατολής. 


Χτύπησες λάθος πόρτα. Άμε σε άλλην.
31/01/2015
Δημοσιεύθηκε στο Πολίτης on line

Δεν υπάρχουν σχόλια: