Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015

Απόφαση ενεργοποίησης της ΕΡΤ, ΤΕΛΟΣ για ΝΕΡΙΤ!

Ξαναζεί η ΕΡΤ και τελειώνει η ΝΕΡΙΤ

Ξαναζεί η ΕΡΤ και τελειώνει η ΝΕΡΙΤ
Η προσωρινή διαταγή του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου πριν από λίγες μέρες, με την οποία σχημάτισε προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο στην ΕΡΤ Α.Ε. και αποφάσισε την «μη μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης της Α.Ε. με ευθύνη του προτεινομένου Δ.Σ.»


Είναι το πρώτο γεγονός πολύ μεγάλης σημασίας μετά από την πτώση του  καθεστώτος της προηγούμενης κυβέρνησης.

Είναι γεγονός. Αναγνωρίζεται επίσημα από τη Δικαιοσύνη ότι η ΕΡΤ υπάρχει (άρα χρειάζεται Διοικητικό Συμβούλιο) και ανοίγει το έδαφος για τη ΝΕΡΙΤ διότι υπάρχει πάνω … στην κατάργηση της ΕΡΤ!!!

Ο δικηγόρος Γιώργος Κόκκας που πέτυχε την έκδοση της προσωρινής διαταγής είχε αντίδικό του την ειδική διαχειρίστρια της ΕΡΤ ΑΕ, Αφροδίτη Γουγά.

Τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στους ΑΝ.ΕΛ. έχουν τώρα μία θαυμάσια ευκαιρία να λύσουν σωστά το θέμα της ΕΡΤ και να πετούν στα σκουπίδια κάθε πίεση κυρίως από τους παλιούς κομματικούς μνημονιακούς συνδικαλήσταρχους που υπηρετούσαν κανονικότατα την Τρόικα. Αρκεί η κυβέρνηση να καλύψει πολιτικά και θεσμικά το προσωρινό ΔΣ που όρισε η Δικαιοσύνη και να μην δυναμιτίσει το έργο του.

Τα μέλη του προσωρινού ΔΣ της ΕΡΤ ΑΕ είναι:
 Ο Ιωάννης Καρακώστας (πρώην βουλευτής ΔΙΚΚΙ), στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, 
Χαράλαμπος Κουρής μουσικός, 
Ιωάννης Διαβάτης δημοσιογράφος,
 Όθων Ιακωβίδης επιχειρηματίας, 
Ιωάννης Μανώλης εκπαιδευτικός, 
Γιώργος Αναστασάκος επιχειρηματίας, 
Ανατολή Ιωακειμίδου οικονομολόγος και, Παναγιώτης Πολιτόπουλος πολιτικός επιστήμονας.

Ο κ. Κόκκας, κατ εντολή του προσωρινού προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ κ. Καρακώστα, ήδη ζήτησε από την ειδική διαχειρίστρια «να παραδοθεί το συντομότερο δυνατόν έκθεση των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας (ΕΡΤ Α.Ε.) μέχρι σήμερα και των υλικών και έμψυχου δυναμικού που διαθέτει με επιβάρυνση των εναπομενόντων κονδυλίων της ΕΡΤ στην ΝΕΡΙΤ Α.Ε. ή σε τρίτους». 

Μέχρι σήμερα δεν έχει παραδοθεί κάτι και αναμένεται το προσωρινό ΔΣ να κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου αν διαπιστωθούν παραβάσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: