Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015

Reuters: Η νοσταλγία για τη δραχμή φουντώνει στην Ελλάδα


                  ΝΑΙ ΡΕ ΔΡΑΧΜΗ!!!!

“Η νοσταλγία για τη δραχμή φουντώνει στην Ελλάδα”, είναι ο τίτλος ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, στο οποίο επισημαίνεται πως αν και η λύση της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα παραμένει επιθυμία της μειοψηφίας των Ελλήνων, οι απαιτήσεις των δανειστών για νέα μέτρα κάνουν πιο ελκυστική την ιδέα αυτή.


Σύμφωνα με τον Κώστα Παναγόπουλο, επικεφαλής της εταιρείας δημοσκοπήσεων ALCO, την τάση αυτή ενισχύουν και οι δηλώσεις πολιτικών υπέρ της ανάκτησης του ελέγχου της χώρας ως προς τα οικονομικά της, μέσω της αποχώρησης από το ευρώ.

“Η Ευρώπη αντιμετωπιζόταν από τη συντριπτική πλειοψηφία ως αναγκαιότητα, όμως τώρα για ένα μέρος της κοινωνίας είναι ο εχθρός”, σημειώνει και προσθέτει: “Πολλές προσπάθειες θα πρέπει να καταβληθούν για να διορθωθεί αυτό, και δεν είμαι σίγουρος αν κάποια στιγμή στο μέλλον θα φτάσουμε ξανά στο παλιότερο επίπεδο υποστήριξης του ευρώ”.

Στο άρθρο του Reuters καταγράφονται και δηλώσεις Ελλήνων που τάσσονται υπέρ της εξόδου από το ευρώ. “Τι παραπάνω μπορεί να φοβηθούμε; Έχουμε καταστραφεί πέντε χρόνια τώρα, δεν υπάρχει τίποτα να μας φοβίσει. Για μένα θα ήταν καλύτερο να επιστρέψουμε στη δραχμή, να έχουμε το δικό μας νόμισμα”, υποστηρίζει ο Βασίλης, ένας κάτοικος της Αθήνας, ενώ ο 65χρονος Κώστας Γραμμένος δηλώνει:


 “Είμαστε μία χρεοκοπημένη χώρα, οπότε ας πάμε όπου πρέπει να πάμε – στη δραχμή; Στη δραχμή. Και να αρχίσουμε από την αρχή”

Δεν υπάρχουν σχόλια: