Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015

ΤΑ 90 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣΜΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ (6/1/15) ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗ

Τα 90 του χρόνια συμπληρώνει σήμερα ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.

Ο Μίκης Θεοδωράκης γεννήθηκε στις 29 Ιούλη του 1925 στη Χίο.
Με αφορμή τα 90 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου συνθέτη η Iskra παραθέτει εξαιρετικά επίκαιρη γραπτή δήλωση που δόθηκε στις (6/1/15) στη δημοσιότητα, στην οποία Μίκης Θεοδωράκης τονίζει τα εξής:

ΟΧΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ – ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ!
«Πραμένω αντιμνημονιακός. Που σημαίνει ότι δεν δέχομαι καμία σχέση με εκλογές που έχουν ως αντικείμενο την ανάδειξη του καλλίτερου διαχειριστή των όρων του Μνημονίου.

Γι' αυτό, όταν με ρωτούν για τη θέση μου στις ερχόμενες εκλογές, ιδιαίτερα όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνω ότι δέχομαι να τον στηρίξω με ένα και μόνο όρο:

Να δεσμευθεί προεκλογικά, εδώ και τώρα, ότι εάν και εφ' όσον γίνει κυβέρνηση, το πρώτο πράγμα που θα κάνει, θα είναι να φέρει στη Βουλή Νόμο για την οριστική και πλήρη απαλλαγή της χώρας από όλους τους επαχθείς όρους του Μνημονίου.

Κι αυτό γιατί μου είναι αδιανόητο να δεχθώ ότι ένα κόμμα της Αριστεράς μπορεί να κυβερνήσει σε συνθήκες παράδοσης της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας και Εθνικής Αυτοτέλειας στους ξένους».
Σημείωση: Έτσι τίμησε ο ΣΥΡΙΖΑ τα αντιμνημονικά του ...αισθήματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: