Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2015

Πλήθος κόσμου στο Σύνταγμα στο περίπτερο του Ε.ΠΑ.Μ. - Ανοιχτή συζήτηση με τον Δημήτρη Καζάκη

Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

  Σημείωση: Όταν άλλοι φορείς και κόμματα το ....σκέφτονται, το ΕΠΑΜ δείχνει το δρόμο του αγώνα για μια ακόμη φορά! Γιατί αυτό που έμαθε να κάνει 4 χρόνια, είναι να δίνει καθημερινά τον αγώνα της ενημέρωσης προς τους πολίτες, στις πλατείες, στις γειτονιές, στα σπίτια και όπου αλλού προσκαλούνται τα στελέχη του. Σήμερα λοιπόν, ήταν η σειρά της ενημέρωσης των πολιτών της Αθήνας, που έτρεξαν να επφεληθούν της ευκαιρίας να ακούσουν από κοντά το ΓΓ του ΕΠΑΜ το Δημήτρη Καζάκη, στα εγκαίνια του περιπτέρου του ΟΧΙ του Μέτώπου στην πλατεία Συντάγματος.  

 Δελτίο τύπου
«Ο λαός είναι αποφασισμένος να πει ένα ηχηρότατο «ΟΧΙ» την ερχόμενη Κυριακή. Αυτό μεταδίδουν όλα τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία και γι’ αυτό κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, για να ματαιώσουν το δημοψήφισμα». Μ’ αυτά τα λόγια, ο Γενικός Γραμματέας του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.) Δημήτρης Καζάκης έδωσε το πολιτικό στίγμα των τελευταίων ημερών, μιλώντας στα εγκαίνια του κεντρικού περιπτέρου του Μετώπου, στην πλατεία Συντάγματος, το απόγευμα της Τετάρτης 1ης Ιουλίου 2015.

Ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. υποστήριξε ότι «το ΝΑΙ σημαίνει δήμευση των καταθέσεων, των


μισθών, των συντάξεων, της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας του Έλληνα πολίτη, όπως απαιτούν οι δανειστές. Το ΝΑΙ σημαίνει απελευθέρωση των απολύσεων χωρίς αποζημίωση, μονιμοποίηση του "έναντι" ανάλογα με την κρίση και το συμφέρον του εργοδότη, ανεργία και αναδουλειά για τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, εξαθλίωση, συσσίτια, αυτοκτονίες και θανάτους γιατί δεν υπάρχουν τα στοιχειώδη». Πρόσθεσε δε ότι «αν κυριαρχήσει το ΟΧΙ ο τόπος αλλάζει πορεία. Θα έλθει η δική μας σειρά και επί τέλους θα λογοδοτήσουν όλοι αυτοί που οδήγησαν τη χώρα και τον λαό στην απόλυτη εξαθλίωση. Ο τόπος θα γυρίσει μια καινούργια σελίδα».

Ο Δημήτρης Καζάκης διευκρίνισε ακόμα ότι «το ΟΧΙ αφορά στα μνημόνια και κάθε επί μέρους δέσμευση απέναντι στους δανειστές. Δεν αφορά μόνο σε μια συγκεκριμένη συμφωνία, αλλά σ’ ολόκληρο το κατοχικό καθεστώς που μας έχουν επιβάλει. Αν επικρατήσει την ερχόμενη Κυριακή ένα ισχυρό ΟΧΙ, ποια κυβέρνηση θα τολμήσει να αποδεχτεί και να εφαρμόσει όλα αυτά που απαιτούν οι δανειστές;»

Και κατέληξε λέγοντας ότι «έτσι μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, έξω από το ευρώ και την Ε.Ε.»

Ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. απάντησε και σε πολλές ερωτήσεις πολιτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Μετώπου και παραβρέθηκαν στα εγκαίνια του κεντρικού περιπτέρου στην πλατεία Συντάγματος

To Γραφείο Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ.
Αθήνα 1 Ιουλίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: