Σάββατο, 1 Αυγούστου 2015

Και ο αγωγός «Turkish Stream» στα αζήτητα. Φανταστείτε ο Ελληνικός;! Του Δημήτρη Κυπριώτη

Δεν πέρασε και πολύ καιρός από τότε που σημειώναμε και από τις στήλες αυτές, μεταξύ των άλλων που αναφέρονταν στην εξωτερική πολιτική της χώρας μας,  το πόσο ολέθριο σφάλμα θα ήταν να εμπλακούμε ως χώρα σε ένα "πόλεμο αγωγών"!

Και αυτό γιατί είναι γνωστό και ιστορικά αποδεδειγμένο,  ότι η διέλευση αγωγών από μία χώρα και μάλιστα ανταγωνιστικών ξένων συμφερόντων και υπεδυνάμεων, είναι αιτία πολέμων και ανωμαλίας.

Το θέμα, όπως σημειώναμε στο σχετικό άρθρο, γινόταν ακόμη πιο σοβαρό αν αναλογιστεί κανείς την οικτρά οικονομική κατάσταση της χώρας μας και το ποσο ευάλωτη γίνεται από αυτήν την κατάσταση. 

Φαίνεται όμως ότι,  η σπουδή της νέας συγκυβέρνησης να παρουσιάσει άμεσες επιτυχίες σε μια δήθεν πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, δεν έλαβε καθόλου υπόψη της τα παραπάνω και νόμισε ότι μπορεί να "παίζει" με τα θέματα αυτά. http://dimtris-kypriotis.blogspot.gr/2015/06/blog-post_93.html

Έτσι ο αρμόδιος τότε υπουργός Π.Λαφαζάνης είχε προχωρήσει σε συνομιλίες με τη Ρωσική πλευρά για την επέκταση του υπό σκέψη κατασκευής 'Turkish Stream" σε "Greek Stream"και με πηχιαίους τίτλους στις εφημερίδες, ανήγγειλε την υπογραφή συμφωνίας! http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113555868. 

 Να όμως που τα πράγματα δεν άργησαν να πάρουν την αντίστροφη πορεία. Και ο μεν Π. Λαφαζάνης έφυγε από την κυβέρνηση, η δε δήθεν συμφωνία που είχε υπογραφεί, δε φαίνεται να υπήρχε στα χαρτιά παρά μόνο στα λόγια. Και αυτά όλα,  μέχρι που ηρθε και "έδεσε το γλυκό" και φάνηκαν οι μεγαλοστομίες, όταν  η Τουρκική κυβέρνηση, προκειμενου να έχει την υποστήριξη των ΗΠΑ στις πολεμικές επιχειρήσεις που έχει αρχίσει απέναντι στον ISIS, πάγωσε τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσική κυβέρνηση για την κατασκευή του αγωγόυ, για ασήμαντη αφορμή 

Η Ελληνική πλευρά τώρα τηρεί προς το παρον....σιγή ιχθύος. Τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν το γεγονός του παγώματος των Τουρκικών διαπραγματελυσεων, όχι όμως και τα Ελληνικά.


Turkey freezes
Turkey has decided to temporarily freeze the negotiations with the Russian Federation over the “Turkish Stream”
armenpress.am

Δεν υπάρχουν σχόλια: