Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015

Το ΕΠΑΜ για τις εκλογές


 
Ανακοίνωση
Το χειρότερο δυνατό εκλογικό απο-τέλεσμα για την πλειοψηφία των πολιτών και για την ίδια την χώρα, ανέδειξαν οι κάλπες το βράδυ της Κυριακής της 20ης Σεπτεμβρίου 2015.

Η επιχείρηση της εύρεσης συνενόχων στο εκλογικό σώμα από τα κόμματα της νέας κατοχής και της υποτέλειας φαίνεται πως πέτυχε τον σκοπό της τουλάχιστον για την ώρα. Κατάφερε να απονομιμοποιήσει το 61,3% του ΟΧΙ του δημοψηφίσματος και να δώσει πλέον απρόσκοπτα το δικαίωμα στο καθεστώς, να εγκαθιδρύσει κοινοβουλευτική δικτατορία στον τόπο μας.

Η νέα Βουλή επάξια αναβαθμίζεται από μνημονιακή σε κατοχική, αφού όλα τα κόμματα που την απαρτίζουν, φανερά ή κρυφά νομιμοποιούν και αποδέχονται:

1.   Tην κατάλυση της υπόστασης του κράτους με την υπαγωγή στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.(ΕSM)
2.   Την άσκηση κατοχής από τους θεσμούς της ευρωζώνης.
3.   Την ανυπαρξία του κράτους δικαίου για τον πολίτη και των θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων.
4.   Την άρση της ασυλίας λόγω άσκησης εθνικής κυριαρχίας άνευ όρων και αμετάκλητα.
5.   Την εκποίηση της χώρας προς όφελος των δανειστών και την μετατροπή του Έλληνα πολίτη σε δουλοπάροικο, μετανάστη στην ίδια του την χώρα.

Δυστυχώς η μεγάλη αποχή εκλογέων στέρησε από τη νέα Βουλή κάθε αντιμνημονιακή φωνή, που είναι ικανή να υπερασπίσει την εθνική ανεξαρτησία και την δημοκρατία από την πλευρά του εθνικού νομίσματος, και να διεκδικήσει την καταγγελία και διαγραφή του παράνομου χρέους με βάση τους όρους του Διεθνούς Δικαίου και προς όφελος του λαού.

Το ΕΠΑΜ έγκαιρα είχε επισημάνει τόσο τις μεθοδεύσεις του καθεστώτος κατ’ εντολή των δανειστών, όσο και τους κινδύνους που ενέχονταν στην δυσκολία με την οποία αντιμετώπισαν μια ευρεία εκλογική μετωπική συμπόρευση οι συγκλίνοντες αντιμνημονιακοί πολιτικοί φορείς και χώροι.

Το ΕΠΑΜ έδωσε έναν συνεπή και τίμιο αγώνα, παρουσιάζοντας καθαρή λύση στην χειμαζόμενη κοινωνία, παρά και ενάντια σε κάθε προσπάθεια αναχαίτισής του. Θα συνεχίσει τον αγώνα, επιδιώκοντας την ενότητα στην βάση του λαού, ενισχύοντας τα δημοκρατικά και πατριωτικά καθήκοντά του, για την υπεράσπιση της πατρίδας. Την σίγουρη οδό απεξάρτησης από κάθε τυρρανία απ’όπου κι αν προέρχεται.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ
21 Σεπτεμβρίου 2015

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Κυπριώτη καλή σας μέρα.
Στην αυτοκριτική που πρέπει να κάνει το ΕΠΑΜ για τους λόγους που δεν έπεισαν το εκλογικό σώμα, θα πρέπει να λάβει υπ' όψιν του οτι ο απλός πολίτης πέραν από την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλει για να μάθει το μάθημα που αόκνως παραδίδει ο Δημήτρης, θα πρέπει να αντιμετωπίσει και την συσκότιση που επιχειρείται από αναλυτές ή σχολιαστές που προέρχονται από τον λεγόμενο προοδευτικό χώρο.

Π.χ. ο πρωϊνός χαφιές (Μενέλαος Αναγνώστου) στην χθεσινή του εκπομπή, πλήρης εμμετικής εμπάθειας, έχυσε άφθονη χολή και δηλητήριο στον Δημήτρη.
Μου έδωσε την εντύπωση οτι δεν υπάρχει άλλος εχθρός μπροστά του για να πολεμήσει εκτός από τον Καζάκη.

Επίσης, ο «μαίτρ» Κώστας Μελλάς στην επίσης χθεσινή εκπομπή του Γιάννη Παπαμιχαήλ, επέκρινε τους υποστηρικτές του εθνικού νομίσματος γιατί καθώς ισχυρίστηκε, δεν έχουν πεί τίποτα για το πώς μπορεί να γίνει η εν λόγω επιστροφή.
Από κοντά και ο Παπαμιχαήλ στην επιχειρηματολογία αποδυνάμωσης της σημασίας του εθνικού νομίσματος, δίνοντας προτεραιότητα σε άλλα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας που ναι μεν μπορεί να ισχύουν, αλλά σε καμία περίπτωση κατά την γνώμη μου δεν πρέπει να θέσουν την υπόθεση του νομίσματος σε δεύτερη μοίρα.
Στο τέλος της εκπομπής ο Μελλάς είπε οτι σκέφτεται να κάνει μία εκπομπή με θέμα το ευρώ, για να τοποθετηθούν τα προβλήματα που προκύπτουν από την επιστροφή μας στο εθνικό νόμισμα, με πρόθεση να ανοίξει συζήτηση στην οποία θα αντιπαρατεθούν χωρίς ρητορικά σχήματα, τεκμηριωμένα οι διαφορετικές απόψεις.
Νομίζω οτι είναι μεγάλης σπουδαιότητας το άνοιγμα τέτοιων συζητήσεων είτε μέσω του e-roi είτε μέσω άλλων διακαναλικών εκπομπών, για να μπορέσουν να καμφούν οι όποιες αμφιβολίες και φοβίες έχουν οι πολίτες σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.
Ειδικά για την εκπομπή του Παπαμιχαήλ-Μελλά, θα πρότεινα να γίνει πρόταση από το ΕΠΑΜ για συμμετοχή του στην συζήτηση περί νομίσματος.
Ενδεχομένως να υπάρχει πρόβλημα με τον ιδιοκτήτη του καναλιού Αναγνώστου για να ευδοκιμήσει η πρόταση, αλλά πρέπει να γίνει.
(Ο Αναγνώστου μου ανακάτεψε τ΄ άντερα από το μίσος που εκδήλωσε για τον Δημήτρη Καζάκη)
Θα με ευχαριστούσε ιδιαιτέρως κ. Κυπριώτη, άν με ενημερώνατε μέσα από την ιστοσελίδα σας, οτι έχει ήδη εισαχθεί ανάλογος προβληματισμός στο ΕΠΑΜ για θέματα περί του τρόπου ενημέρωσης.
Κατά τα άλλα ψηλά το κεφάλι και καλή δύναμη.
Με απεριόριστη εκτίμηση γι΄ αυτά που έχει προσφέρει το ΕΠΑΜ.
Α.Κ.


Ψηλά το κεφάλι και καλή δύναμη.

Ανώνυμος είπε...

Σας παραθέτω τις εκπομπές στις οποίες αναφέρθηκα.

https://www.youtube.com/watch?v=CSs50_dVblM
https://www.youtube.com/watch?v=qNQvL1MkXI4