Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ… Η Ρωσική Αεροπορία Βομβάρδισε Θέσεις του ISIS στη Συρία


 
Για πρώτη φορά η ρωσική αεροπορία βομβάρδισε θέσεις της ISIS στη Συρία1
Για πρώτη φορά από την άφιξή της στη Συρία η ρωσική αεροπορία επιδόθηκε σε ένα σερί επιθέσεων χτυπημάτων κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στην ανατολική επαρχία του Χαλεπίου.

Ειδικότερα έβαλε εναντίον θέσεων της ISIS κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Deir Hafer-Χαλέπι ενώ παράλληλα ο συριακός στρατός εξεπέλυε επίθεση κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης στο έδαφος.Την Πέμπτη το πρωί ρωσικά μαχητικά πέταξαν και πάνω από τις επαρχίες Rif Dimashq, Λαττάκεια Χάμα, αλλά όλες οι αναφορές διατείνονται ότι επέστρεψαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Hmamiyat στην παράκτια πόλη της Jableh.

Σύμφωνα με έναν ανώτερο αξιωματούχο του συριακού στρατού αυτά τα χτυπήματα της ρωσικής αεροπορίας πραγματοποιήθηκανς ε συντονισμό με τη συριακή πολεμική αεροπορία που επίσης βομβάρδισε θέσεις των αντιπάλων στην εθνική οδό Deir Ezzor –Raqqa .

Tην Πέμπτη το πρωί ο συριακός στρατός σε συντονισμό με της Δυνάμεις της Εθνικής Άμυνας διεξήγαγαν μια ισχυρή επίθεση σε θέσεις της ISIS στο Ayn Sabl, ανακαταλαμβάνοντας την ΝΔ περίμετρο αυτής της πόλης που βρίσκεται ανατολικά των Tal Rayman και Al-Salihiyah.(almasdarnews 25.9.15)

Σύμφωνα με άλλη πηγή ρωσική και συριακή αεροπορία βομβάρδισαν συντονισμένα τρομοκράτες της Isis που συγκεντρώνονταν στη ζώνη της Παλμύρα στην επαρχία της Χομς για ν΄απωθήσουν την επιτυχημένη επίθεση των χερσαίων δυνάμεων του συριακού στρατού.


Η συριακή αεροπορία που σταθμεύει στην περιοχή της Λαττάκεια άρχισε από το βράδυ της Τετάρτης ξημερώματα Πέμπτης να πραγματοποιεί επιθέσεις κατά του Ισλαμικού κράτους σε συνεργασία με τη συριακή που επίσης χρησιμοποιεί πλεόν τα νεά ρωσικά αποκτήματά της.

Μια από τις πρώτες περιοχές που βομβαρδίστηκαν από αυτήν τη σύμπραξη είναι αυτή της πόλης Al-Raqqa προπύργιο της Isis και όπου βρίσκονται ολόκληρες υπόγειες αποθήκες πυρομαχικών.Επλήγησαν και οδοί ανεφοδιασμού στην ευρύτερη ζώνη που οδηγούν απ΄πο Τουρκία και Ιράκ προς Συρία.

Στην περιοχή της Deir ez-Zor επιτελέστηκαν βομβαρδισμοί προς υποστήριξη και κάλυψη των επίγειων συριακών δυνάμεων που επιχειρούν εκεί και που είναι περικυκλωμένες από το Ισλαμικό Κράτος μέσα στην πόλη ενώ επίσης ελέγχουν τόσο το στρατιωτικό αεροδρόμιο όσο και όλες τις βάσεις όπου οι τρομοκράτες αποπειρώνται να διεισδύσουν ανεπιτυχώς.

Αποτέλεσμα όλων αυτών των βομβαρδισμών ήταν να σκοτωθούν 150 τρομοκράτες και να καταστραφεί οπλισμός οχήματα και τανκ και να μπλοκαριστεί η ελέυθερη διακίνηση των τζιχαντιστών στις περιοχές που ελέγχουν.

Για πρώτη φορά η ρωσική αεροπορία βομβάρδισε θέσεις της ISIS στη Συρία4


Σύμφωνα με το αλ Μαγεντίν είναι ραγδαίες οι εξελίξεις στο συριακό η Ρωσία είναι πια από τη μια στο μέτωπο της μάχης και από την άλλη οδηγεί την κούρσα για μια επίλυση πολιτική σε διπλωματικό επίπεδο.

Ενώ τέλος όπως αναφέρει η βελγική la libre στη Μόσχα μια υψηλά ιστάμενη διπλωματική πηγή δίνει επιγραμματικά το κλίμα που επικρατεί στο Κρεμλίνο αυτή τη στιγμή: « δεν είναι καρός για να καθυστερούμε.Περνάμε από τη θεωρία στην πράξη θέτοντας σε πρακτική εφαρμογή τις προτάσεις μας. « .
dimpenews

Δεν υπάρχουν σχόλια: