Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ! Τα πράγματα αγριεύουν για τα καλά στη Συρία!

67 ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΚΑΙ 300 ΝΕΚΡΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΑΜ
 

10/10/2015
του Βασίλη Καπούλα
 
Ισοδύναμη απάντηση στην κίνηση της Σαουδικής Αραβίας να εξοπλίσει ισλαμιστές εναντίον των συριακών και ρωσικών δυνάμεων είχαμε πριν λίγο αφού ήρθαν στο φως της δημοσιότητας οι πρώτες φωτογραφίες που δείχνουν κινεζικό πολεμικό υλικό στη Συρία και συγκεκριμένα οχήματα BAW "Yongshi (warrior) ενώ το ρωσικό γενικό επιτελείο ανακοίνωσε ότι τα ρωσικά μαχητικά πραγματοποίησαν 67 εξόδους και βομβάρδισαν 60 τρομοκρατικούς στόχους!
 
Είναι προφανές ότι το Πεκίνο ετοιμάζει τη στρατιωτική εμπλοκή του στη Συρία στο πλευρό της Ρωσίας και του Ιράν...
 
"Ρωσικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 67 εξόδους  και βομβάρδισαν 60 τρομοκρατικούς στόχους στις επαρχίες Ράκα, Λαττάκεια, Χάμα, Ιντλίμπ και Χαλέπι με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 300 ισλαμιστές ανάμεσα τους και δύο ηγετικά στελέχη του ISIS ", δήλωσε ο στρατηγός Ιγκόρ Μακούσεφ, ο υπαρχηγός του ρωσικού γενικού επιτελείου 
 
Ανώτερος αξιωματούχος της Σαουδικής Αραβίας ενημέρωσε επίσημα το BBC ότι θα εξοπλίσει τρεις ισλαμιστικές οργανώσεις που μάχονται τον συριακό Στρατό εξαιτίας της στρατιωτικής παρέμβασης της Ρωσίας!
 
Ταυτόχρονα η Συρία, το Ιράν και η Ρωσία συλλέγουν πληροφορίες και τις μοιράζονται στο κοινό κέντρο επιχειρήσεων ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι ένα ιρανικό drone το Mohajer 4 πετούσε μαζί  με Su-34 και στην ευρύτερη περιοχή υπήρχε και ένα ρωσικό UAV το Zala 421-16E.
 
Συγκεκριμένα, η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι οι ισλαμιστές που πολεμούν τον συριακό Στρατό θα λάβουν υπερσύγχρονο εξοπλισμό υψηλής αποτελεσματικότητας και φονικότητας όπως αντιαρματικά και αντιαεροπορικά όπως ενημέρωσε το BBC ανώτερος αξιωματούχος της χώρας.
 
Οι οργανώσεις που θα εξοπλιστούν από την Σαουδική Αραβία θα είναι οι Jaish al-Fatah (Army of Conquest), FSA, Southern Front και όχι το ISIS και η al-Nusra Front ( κάνουν και...εκπτώσεις!)
 
Ταυτόχρονα αξιωματούχος των κρατών του Κόλπου προειδοποίησε-απείλησε την Ρωσία ότι η στρατιωτική της παρέμβαση στη Συρία θα οδηγήσει σε τζιχάντ εναντίον Ιράν, Ρωσίας-Χεζμπολάχ ενώ πρόσθεσε ότι ενημερώθηκε και ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ από Άραβες διπλωμάτες.
 
Τέλος, σύμφωνα με ενημέρωση από τον συριακό Στρατό, οι συριακές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο της πόλης Baksa με την βοήθεια των ρωσικών δυνάμεων.
 
"Ο συριακός Στρατός αντιμετώπισε σκληρή αντίσταση από άρτια εκπαιδευμένους ισλαμιστές που είχαν πολεμήσει σε Αφγανιστάν και Ιράκ" είπε ο Στρατηγό Samir Suleiman.
 
Την πόλη αυτή είχαν καταλάβει οι ισλαμιστές της Nusra Front από τις αρχές Αυγούστου. Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές την αποδυνάμωσαν ανοίγοντς τον δρόμο στον συριακό Στρατό.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: