Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

Η Σαλαμίνα στον δρόμο του Ντιτρόιτ


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Στηρίζοντας τους διαφημιζόμενους στο ThePressProject στηρίζετε την προσπάθειά μας
Σχετικά άρθρα
Στάση εργασίας στους δήμους της Αττικής
«Αναλαμβάνει την ευθύνη και κωλύεται πλέον να προεδρεύει της ΚΕΦΕ» ο Παπαμιμίκος
#LIVE: Νέος μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ ο Πλακιωτάκης
Newsroom
Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015
Αν όχι εσύ, ποιος;
Πάρε μέρος στο μεγαλύτερο εγχείρημα για ανεξάρτητη δημοσιογραφία. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βοηθήσεις. Γιατί το δικαίωμα στην ενημέρωση είναι δικαίωμα στη δημοκρατία. Αν δεν το στηρίξεις εσύ ποιος θα το κάνει;
 Η Σαλαμίνα αποτελεί πλέον τον πρώτο δήμο που εντάσσεται σε πρόγραμμα εξυγίανσης, καθώς δεν μπορεί να κηρύξει πτώχευση, ως φορέας της γενικής κυβέρνησης. Υπενθυμίζεται ότι το 2013, το Ντιτρόιτ έγινε η μεγαλύτερη πόλη στην ιστορία των ΗΠΑ που κήρυξε πτώχευση
Παρά την αύξηση των ανταποδοτικών τελών για το 2015 κατά 50% στην οποία προχώρησε η δήμαρχος Ισιδώρα Νάννου-Παπαθανασίου, τα έξοδα συνέχισαν να αυξάνονται δυσανάλογα με τα έσοδα και τα συνολικά χρέη του δήμου άγγιξαν τα 18 εκατ. ευρώ.

Ο Δήμος Σαλαμίνας με βάση τη νομοθεσία (ν.4270/2014 & ν.4316/2014), μεταξύ άλλων, καλείται να εφαρμόσει μέτρα για την είσπραξη οφειλών και να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή, να αναστείλει ή να περιορίσει προσλήψεις, να αυξήσει έσοδα από φόρους και τέλη και να διαθέσει μέρος ή το σύνολο των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) επενδυτικών δαπανών για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, κατά προτεραιότητα σε τρίτους.

Οικονομική ασφυξία


Σημειώνεται ότι η Σαλαμίνα δεν είναι είναι ο μοναδικός δήμος της χώρας με σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα. Οι ΟΤΑ βρίσκονται σε αναβρασμό, καθώς σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας διεκδικούν την προστασία της λειτουργίας τους, την εξυπηρέτηση των πολιτών και ιδιαίτερα την κοινωνική στήριξη των πιο αδύναμων.

Οι δήμοι προειδοποιούν ότι θα ξεκινήσουν δυναμικές κινητοποιήσεις αν ο διάλογος με την κυβέρνηση δεν δώσει χειροπιαστά αποτελέσματα στα αιτήματά τους.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση, σε επιχείρηση κατευνασμού των αντιδράσεων για την πολιτική λιτότητας που ακολουθεί αναφορικά και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση δίνει διαβεβαιώσεις για ποσοτική βελτίωση, έστω και μικρή, των πόρων που θα διαθέσει το κράτος την επόμενη χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: