Κυριακή, 31 Μαΐου 2015

Νέα εκδήλωση του ΕΠΑΜ στη Σύρο!


Μόνον εμείς!

Κυριακή, 31 Μαΐου 2015

του Όθωνα Κουμαρέλλα

 
Ενώ όλα δείχνουν ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δίνει «τα ρέστα» της για να πετύχει όπως-όπως μια συμφωνία με τους δανειστές τις προσεχείς ημέρες, για να αποφύγει το πικρό ποτήρι της ομολογίας της παταγώδους αποτυχίας της στρατηγικής της, οι δανειστές έχουν πετύχει ήδη το σκοπό τους και είναι έτοιμοι. Στραγγαλίζοντας μέχρι τελευταίας την ελληνική πλευρά, στο τέλος θα φανούν και γαλαντόμοι κάνοντας τα στραβά μάτια για κάποιες από τις αρχικές απαιτήσεις τους. Για να επανέλθουν προφανώς δριμύτεροι από το Σεπτέμβρη. Τότε που πλέον δεν θα έχει απομείνει καμιά δίοδος διαφυγής για τον Τσίπρα και την «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνησή του….

 
Στη πράξη οι δανειστές κατάφεραν να οδηγήσουν, -χρησιμοποιώντας την απρονοησία του ιδίου- τον Τσίπρα, όχι μόνο να τους παρακαλεί για «έλεος», μέσω της υποτιθέμενης πολιτικής παρέμβασης Λιού-Μέρκελ-Ολάντ, αλλά και μετά, να τους είναι και απόλυτα ευγνώμων που θα τον οδηγήσουν στον πλήρη εξευτελισμό και τη γελοιοποίηση στα μάτια του ελληνικού λαού, βαφτίζοντας την εξόφθαλμη... υποταγή και τη «λευκή πετσέτα» που ήδη σήκωσε από τις 20 Φλεβάρη, σε επιτυχία, που όμως, μόνο ο ίδιος και το στενό κομματικό απαράτ γύρω του θα πιστεύει (αν το πιστεύει).

 
Έτσι, με το μαρτύριο της σταγόνας να συνεχίζεται -είτε με προσωρινή συμφωνία, είτε όχι, είτε με «έντιμο» συμβιβασμό είτε όχι- και με τους επικυρίαρχους να ανοιγοκλείνουν τη στρόφιγγα της ρευστότητας, ίσα- ίσα για να κρατούν τεχνητά ζωντανή την ήδη κλινικά νεκρή ελληνική οικονομία, θα περάσει το καλοκαίρι, με την κυβέρνηση πότε να πανηγυρίζει και πότε να καλλιεργεί νέες φρούδες ελπίδες, που θα διαψεύδονται η μια μετά την άλλη.

 
«Καλώς ήλθατε στο κλάμπ, μίστερ Τσίπρας», είναι το μήνυμα που εκπέμπουν εξ αρχής και με κάθε τρόπο σχεδόν απροκάλυπτα οι επικυρίαρχοι «τώρα πια δεν υπάρχει διαφυγή, θα σε λιώσουμε σαν ποταπό σκουλήκι. Φρόντισες ο ίδιος γι’ αυτό, κλείνοντας κάθε πόρτα πίσω σου»!!! Ένα μήνυμα τόσο ηχηρό που μόνο ένας Τσίπρας με μυαλό Γιωργάκη Παπανδρέου δεν θα μπορούσε να ακούσει και να αντιληφθεί….

 
Και το φθινόπωρο, ο Τσίπρας -και η κυβέρνησή του-, μέσα σε θύελλα αντιδράσεων και τον πλήρη εξευτελισμό, θα έχει μόνο μια επιλογή να παλέψει εκτός από εκείνη του να το «βάλει στα πόδια τρέχοντας». Να κρατηθεί με κάθε κόστος και με κάθε μέσο στην εξουσία ακόμα και με απροκάλυπτη συνταγματική εκτροπή, στηριζόμενος σε κάθε είδους «ποταμίσιο» δεκανίκι. Αποδεχόμενος τη χείριστη δυνατή συμφωνία, μέσω ενός νέου μεγάλου πακέτου δανειακής χρηματοδότησης με αντάλλαγμα την οριστική και αμετάκλητη μετατροπή της χώρας μας σε -τύπου υποσαχάριας Αφρικής- ειδική οικονομική ζώνη. Τότε, ακριβώς που και τα 300 ευρώ μισθός, ή σύνταξη θα είναι η καινούργια «κόκκινη» γραμμή, για να υποχωρήσει και να ξεθωριάσει κι αυτή οσονούπω. Τότε που η ξεφτίλα του διπλού νομίσματος θα φαντάζει σαν ρηξικέλευθη λύση, που όμως θα ολοκληρώσει την καταστροφή που επέφερε η εσωτερική υποτίμηση…..

 
Ας μην βαυκαλίζονται οι της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, ότι μπορούν να επηρεάσουν στο παραμικρό τις εξελίξεις. Επειδή στην πραγματικότητα -έστω και χωρίς να το καταλαβαίνουν- δεν θέλουν να τις επηρεάσουν. Βολεύονται κι αυτοί με τα «δώρα» που τους προσέφερε η αναρρίχηση στους θώκους της εξουσίας, που επ’ ουδενί θα ήθελαν να χάσουν. «Πρώτη φορά αριστερά» είναι αυτή και θα την υπερασπιστούν μέχρι τέλους. Αρκούνται σε ρητορείες και ανέξοδους λεονταρισμούς, χωρίς να παρουσιάζουν την παραμικρή εναλλακτική. Δεν έχουν εναλλακτική, κι αν είχαν, δεν έχουν την παραμικρή διάθεση να την «παλέψουν». Μιλούν για ρήξη -εάν και εφ’ όσον…-, αλλά δεν έχουν σχέδιο και αρνούνται να συζητήσουν καν, το σχέδιο που εμείς τους παρουσιάζουμε. Συμμετέχουν και αυτοί -δια της αποχής από κάθε συζήτηση για το σχέδιο και τη μοναδική λύση που υπάρχει- στη πλύση εγκεφάλου που υφίσταται ο ελληνικός λαός να αποδεχθεί το μονόδρομο της μιας και μοναδικής επιλογής μέσω αυτού που οι ίδιοι βάφτισαν «έντιμο» συμβιβασμό με τους στυγνούς εκβιαστές. Στην πραγματικότητα -οκνηροί και βολεμένοι καθώς είναι- φοβούνται, τρέμουν στην ιδέα μιας ρήξης με το καθεστώς και προτιμούν να συναλλάσσονται μαζί του και με τους ανθρώπους του και απλά φωνασκούν για να κρατήσουν το «αριστερό» τους άλλοθι.

 
Και τι απομένει πια, με τους Σαμαροβενιζέλους και τα ποταμίσια απόνερα να καραδοκούν;

 
Μόνον εμείς. Μόνον εμείς και η πίστη στο δίκιο και τη λογική μας. Μόνον εμείς και η αξιοπρέπειά μας. Μόνον εμείς που βλέπουμε καθαρά τη λύση και θέλουμε να την «παλέψουμε».
 
Μόνον εμείς που έχουμε τη γνώση, το σχέδιο και τα εργαλεία για να την υλοποιήσουμε. Όλοι εμείς οι απλοί Έλληνες πολίτες συσπειρωμένοι γύρω από τη μοναδική λύση που θα μας οδηγήσει σε απάνεμο λιμάνι. Και η λύση αυτή δεν είναι άλλη από την άρνηση αναγνώρισης του χρέους, τη μονομερή διαγραφή του και την έξοδο από τον ζουρλομανδύα της ευρωένωσης.

 
Όλοι λοιπόν μαζί με το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο. Δεν χωρούν πια άλλες αυταπάτες, αμφιτα-λαντεύσεις και προσμονές χωρίς αντίκρισμα.

Τώρα ήλθε η ώρα….

Οδικός Χάρτης για μια Δίκαιη, Λειτουργική και Βιώσιμη Λύση του Κυπριακού


 By solon antartis,

Εδώ και σαράντα χρόνια η ελληνοκυπριακή πολιτική ηγεσία ακολουθεί μια αυτοκαταστροφική πορεία προς τη λύση του Κυπριακού. Μέσα σε αυτές τις τέσσερις δεκαετίες έχουν ακουστεί πολλές προτεινόμενες «λύσεις». Ανάμεσα σε αυτές, ο όρος διζωνική ήταν αρχικά ένας από πολλούς που ακούονταν (κάθε λίγα χρόνια και κάποιο νέο φρούτο) · ανάμεσα τους και οι έννοιες "πολυπεριφερειακή, δικοινοτική, ομοσπονδιακή, συνομοσπονδιακή, συνιστώντα κράτη, παρθενογένεση", κοκ.

Γύρω στο 2002 άρχισε να μπαίνει στο πολιτικό μας λεξιλόγιο και μες την καθημερινότητα μας ο όρος Διζωνική ως η καθοριστική νέα συνταγή λύσης του Κυπριακού. Η πορεία προς την κατεύθυνση της διζωνικής ήταν μία σταθερή πορεία ηθικής και πολιτικής κατολίσθησης τόσο της Ελληνοκυπριακής ηγεσίας όσο και των εκάστοτε Ελλαδικών κυβερνήσεων.

Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι είτε συνειδητά είτε υποσυνείδητα, οι πολιτικές ηγεσίες Ελλάδος και Κύπρου δεν επιθυμούν πραγματικά τη διζωνική αλλά τη διχοτόμηση έτσι ώστε «να ησυχάσουμε». Κάθε βήμα τους προς την κατεύθυνση της υλοποίησης της διζωνικής έκεί οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια.

Σήμερα οι πολιτικοί που οδήγησαν την Κύπρο στο οικονομικό βάραθρο του μνημονίου προσπαθούν να μας πείσουν ότι η Διζωνική θα ειρηνεύσει τον τόπο μας. Στον αντίποδα οι πολιτικοί οι οποίοι έκτισαν τις καριέρες τους πάνω στα ψεύτικα λόγια ενός συνεχούς αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση – την ίδια στιγμή που οι ίδιοι ξεπουλούν καθημερινά τον τόπο με την υποταγή στο Κεφάλειο, το μνημόνιο και την τρόικα – δεν προτείνουν καμία απολύτως βιώσιμη πορεία προς τη δίκαιη λύση που ευαγγελίζονται. Οι πολιτικές δυνάμεις δρουν ως κενά ηχεία αναπαράγοντας συνθήματα χωρίς περιεχόμενο τη στιγμή που το βάραθρο στο οποίο πέφτουμε μπορεί να είναι και το οριστικό τέλος του Ελληνισμού στην Κύπρο.

Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα που γεμίζει απόγνωση είναι καθήκον μας να προτείνουμε εναλλακτικές λύσεις οι οποίες να είναι βιώσιμες, λειτουργικές και να αγγίζουν τις ανάγκες και τις ανησυχίες όλων των συμπατριωτών μας. Η λύση θα είναι λύση μόνο αν διασφαλίζει ένα καθεστώς ειρήνης και ευημερίας για όλους ανεξαιρέτως τους νόμιμους κατοίκους του νησιού μας.

Μία τέτοια λύση θα πρέπει να είναι:

Σάββατο, 30 Μαΐου 2015

Πάρτε το απόφαση... Η λύση είναι μόνον αυτή, γι αυτό και δε την επέλεξαν

Μια χώρα με διαλυμένη την υποδομή, με ανύπαρκτη παραγωγική βάση, με άνεργο το μισό οικονομικά ενεργό πληθυσμό και με χρέος που ξεπερνά το μισό τρισεκατομμύριο ευρώ, έχει μονάχα δυο επιλογές μπροστά της...

του Κυριάκου Κυριακόπουλου

Ή αυτοκτονεί παραμένοντας στην «ιερή διαδρομή» που της επέβαλαν, ή δραπετεύει από το ψέμα, τις αυταπάτες και τα «ιερά ταμπού» στα οποία την καθήλωσαν, διεκδικώντας την αξιοπρέπεια και τη γεωπολιτική της Ανάσταση. Τρίτος δρόμος… Μέσος δρόμος δεν υπάρχει.

Μια τέτοια απόφαση - εθνικά επιβεβλημένη και η μόνη πραγματικά αξιοπρεπής, σημαίνει:

  • Αποκαθήλωση της ευρωλαγνείας από τα μυαλά των ανθρώπων, και οριστική ρήξη από... τα δεσμά ενός νομίσματος που αλυσοδένει τις ζωές των ανθρώπων, με επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. 
  • Οριστική και αμετάκλητη ρήξη με το θεσμικό πλαίσιο που επέβαλε τη διάλυση της υποδομής, της παραγωγής και της βιομηχανικής ανάπτυξης, μετατρέποντας τον τόπο σε Φιλιππινέζα του πλανήτη. Δηλαδή άμεση και οριστική αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που δεν είναι το κοινό μας σπίτι όπως ψευδώς ισχυρίζονται, αλλά το παλάτι των ισχυρών με αυλικούς αλλά και δουλίτσες, και πλήρη αναπροσανατολισμό της μελλοντικής πορείας του τόπου μας. Και φυσικά...
  • Συνολική αμφισβήτηση και άρνηση πληρωμής του χρέους της υποτέλειας στη συμμορία των μαφιόζων που έπαιξαν παιχνίδια βρώμικα σε συνεργασία με την ντόπια δωσίλογη και προσκυνημένη πολιτική τσογλαναρία.
Όλοι αυτοί που σε κάνουν να τρέμεις στην ιδέα μιας τέτοιας προοπτικής, το κάνουν γιατί είναι αυτοί που τρέμουν πραγματικά μπροστά στην πιθανότητα να την υιοθετήσεις.

Τον ψεύτικο παράδεισο τον έζησες. Αυτός είναι και θα αλλάζει μόνο προς το χειρότερο. Αυτός κατέστρεψε τη χώρα σου... Αυτός καταστρέφει τη ζωή σου.

Κάθε συμφωνία παραμονής σ αυτόν. είναι συμφωνία υποταγής, είναι μια κατοχική συμφωνία, Είναι μια συμφωνία γραμμένη με αίματα, με θύματα, και εν τέλει με ακόμη λιγότερη πατρίδα.

από το «Ελληνικό Φόρουμ»

Geia sou Ευρώπη!..

 

Αυτό είναι το πρόσωπο της Ευρώπης σήμερα! Αυτή είναι η Ευρώπη.
 

Γλοιώδης νάνοι, με γραβάτες και σοβαροφάνεια,
..υπηρέτες συμφερόντων εθνικών, που κι αυτά με την σειρά τους είναι μαριονέτες μεγαλο-εταιρικών συμφερόντων πολυεθνικών και ολιγαρχών.

Ανθρωπάκια άχρωμα άοσμα, περιδεή και έντρομα στην ιδέα πως το οικοδόμημα που τους δίνει υπόσταση,
..αυτό το διεθνοποιημένο σύστημα εξουσίας, χτισμένο και συνασπισμένο με το υπερβολικό (και άρα βρώμικο) χρήμα, με σκοπό την καταστολή των λαών της Ευρώπης (όλων των λαών: των μεν πλούσιων με τους άτεγκτους κανόνες διαβίωσης, προτεσταντικού στυλ και παρανοϊκής σύλληψης, των δε φτωχών με την εξαθλίωση και την ταπείνωση),
.. πολύ εύκολα μπορεί να καταρρεύσει, αρκεί ένας και μόνον λαός να δείξει ότι υπάρχει ζωή και εκτός ''Ένωσης'',
..αφήνοντάς τους γυμνούς στην χλεύη και στην μήνιν των καταπιεσμένων λαών.

Αυτή είναι η ''Ευρώπη των λαών''(!!):
 

Καμιά τριανταριά γελοίοι, ανερμάτιστοι και εντελώς άχρηστοι τύποι που παριστάνουν τους μεγάλους και τρανούς,
..και καμιά δεκαριά μεγάλες πολυεθνικές, και άλλοι τόσοι ολιγάρχες!

Όπλο τους; Το ευρώ! Κι ο φόβος!
Εχθρός τους; Η δημοκρατία, το ανοιχτό μυαλό κι η τόλμη.
Εστιασμενο τους πρόβλημα; Ο ελληνικός λαός που τολμάει να αμφισβητεί την αυθεντία και την υπαρξή τους,
..και που υπάρχει κίνδυνος να συμπαρασύρει στον δρόμο προς την απεξάρτηση και άλλους λαούς εξ ίσου καταπιεσμένους και βίαια και αναίτια φτωχοποιημένους!

Δεν την θέλουμε τέτοια Ευρώπη!
 

Θέλουμε να φύγουμε μακριά απ' τα όρνια και την σαπίλα!
 

Θέλουμε να ζήσουμε αγκαλιά με τους λαούς και όχι εναντίον των άλλων λαών!

Geia sou ''Ευρώπη'',
..και καλά σαράντα!..*


* Το blog πολύ θα 'ηθελε να κοιμηθεί σήμερα Παρασκευή και ξυπνώντας την Τρίτη το πρωί, αυτή η μικρούλα φράση να είχε ειπωθεί από επίσημα χείλη!

Αναρτήθηκε στο blog Διυλιστήριο

Υμνος στην Συμφωνία!

Στάθης Κουβελάκης


Ναι, έρχεται η “Συμφωνία”!
 
Η Απαραίτητη, η Σωτήρια,
 
Αυτήν χωρίς την οποία δεν μπορούμε πλέον να διανοηθούμε να ζήσουμε.
 
Μπροστά στις τηλεοράσεις, στις καφετέριες, στα σουβλατζίδικα και τα φαστ-φουντ,
στις στάσεις λεωφορείων, στα καθίσματα των αυτοκινήτων, στις πλατείες
 
Ενας λαός περιμένει
την "Συμφωνία".

Η Συμφωνία, κυρίες και κύριοι, θα φέρει Ρευστότητα (όχι κύριε, δεν έχω να σας δώσω ένα ευρώ, φιλόπτωχο ταμείο έχει η Εκκλησία)
 
Η Συμφωνία θα φέρει επίσης πολλά χαμόγελα
 
Του κυρίου Γιούνκερ, που έχει εξ'άλλου τόσο χιούμορ
 
Tου κυρίου Ολάντ, που είναι τόσο ευγενικός
 
Ισως χαμογελάσει ακόμη και ο κύριος Σόϊμπλε (που ξέρεις, άνθρωπος είναι κι αυτός).
 
Και φυσικά θα χαμογελάσουν όλοι όσοι κάνουν μούτρα πέντε μήνες τώρα στα τηλεπαράθυρα.

Λίγο το έχετε, να σκάσουν όλα αυτά τα χαμόγελα μετά από τόση μαυρίλα (αμάν πια κι εσείς με τη γκρίνια σας, όχι δεν έχω να σας δώσω ένα ευρώ!)...
 
Διότι η Συμφωνία, κυρίες και κύριοι, θα μας γλυτώσει από την Καταστροφή. Από το Grexit, από την Δραχμή και γενικώς από τους Σατανάδες.
 
Ναι! Η Συμφωνία θα μας αναβαπτίσει εκ νέου, θα μας ξανακάνει "κανονικούς Ευρωπαίους", και όχι παρακατιανούς Βαλκάνιους, που νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν του κεφαλιού τους και να ξεγελούν "δημιουργικά" τους Κουτόφραγκους.

Βέβαια, ίσως η Συμφωνία φέρει και μερικά άλλα πράγματα.
 
Ας πούμε ένα νέο Μνημόνιο.
 
Αλλά ποιός λογαριάζει τώρα ένα Μνημόνιο μπροστά σε όλα αυτά τα αγαθά - και πάνω απ'όλα στο Υπέρτατο Όλων, το ΕΥΡΩ!
(πως είπατε; δεν έχετε πλέον ούτε ένα στην τσέπη; μα σας παρακαλώ κύριε μη μας απασχολείτε με τέτοιες λεπτομέρειες, εδώ μιλάμε για σοβαρά θέματα!)
 
Εξ'άλλου ΓΙ ΑΥΤΟ δεν ψηφίσαμε στις 25 Γενάρη; (όχι κύριε, δεν ξέρω τίποτε για το "πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης", πού τις θυμηθήκατε αυτές τις σαχλαμάρες!
 
Για τραβάτε δρόμο μήπως κονομήσετε κανά ευρώ λέω γω, άϊντε-άϊντε.. )

Γι αυτό λοιπόν όλοι αναφωνούμε τώρα με ρυθμό:
 
ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ!
 
ΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ - ΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ!
 
Σ-Υ-Μ-Φ-Ω-Ν-Ι-Α!

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015

ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ....Του Γιάννη Παναγιωτόπουλου

Ενώ η κυβέρνηση δεν έχει καλύψει νομοθετικά τους ανθρώπους των οποίων τα σπίτια κινδυνεύουν με πλειστηριασμό από 1η Γενάρη 2015 κι αφήνει να εννοηθεί πως το γενικότερο κλίμα κι οι πολύ χαμηλές τιμές στην αγορά προστατεύουν τους ιδιοκτήτες, οι ανά την Ελλάδα κινήσεις πολιτών υποστηρίζουν πως πολλές κατοικίες θα είχαν πουληθεί χωρίς τη δική τους επαγρύπνηση και φυσική παρουσία στα ειρηνοδικεία της χώρας.

Ένα από τα βασικά προεκλογικά συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα είχε επαναλάβει το σύνθημα στην ομιλία του στη Ρόδο, στις 15 Ιανουαρίου. Κάποιος θα περίμενε λοιπόν πως από την 26η Γενάρη, με το ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, το ζήτημα θα λυνόταν με κάποια νομοθετική πράξη που έστω και προσωρινά θα εξασφάλιζε νομικά όσους κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους επειδή δεν ήταν συνεπείς στην αποπληρωμή των στεγαστικών τους δανείων. Κι όμως, τέσσερις σχεδόν μήνες μετά, οι τράπεζες έχουν κάθε δικαίωμα.

Από το περιβάλλον του Γιώργου Σταθάκη που είναι ο αρμόδιος για το θέμα υπουργός, μας εξηγούν πως το συγκεκριμένο θέμα είναι μέρος της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους-δανειστές κι ως εκ τούτου κάθε πρωτοβουλία κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης θα εκλαμβάνονταν ως εχθρική πράξη. 

Υποστηρίζουν πως προς το παρόν οι πρώτες κατοικίες των ανθρώπων δεν κινδυνεύουν αφού δε συμφέρει καμία πλευρά να πουληθούν τα σπίτια. «Δεδομένων των πολύ χαμηλών τιμών στην αγορά των ακινήτων, περισσότερο συμφέρει τις τράπεζες να περιμένουν τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια, παρά να βγάλουν στην αγορά ακίνητα, και μάλιστα μαζικά» μας εξηγεί στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας. 

Θα μπορούσε επίσης κάποιος να υποθέσει πως στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που έχει κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα στις διοικήσεις των τραπεζών τις οποίες ουσιαστικά ελέγχει μέσω του ΤΧΣ, μάλλον θα έχει προτρέψει τους τραπεζίτες να μην εκθέσουν τον πρωθυπουργό, «βγάζοντας στο σφυρί» πρώτες κατοικίες. 

Τραπεζικοί κύκλοι φέρονται μάλιστα να διαρρέουν πως μόνο εκ παραδρομής μπορεί να «ξεφύγει» κάποια υπόθεση και να φτάσει στο ειρηνοδικείο, όπου εκεί αποτρέπεται ο πλειστηριασμός επί τόπου από τις ίδιες τις τράπεζες. Στο πεδίο των κόκκινων δανείων για πρώτες κατοικίες, φαίνεται πως επικρατεί μια σιωπηρή «ανακωχή». Είναι όμως έτσι;

Χωρίς εμάς θα χάνονταν σπίτια, λένε οι πολίτες Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, υποστηρίζουν οι πολίτες που λένε «όχι» στους πλειστηριασμούς. Πρόκειται για ανθρώπους που μέσα στα χρόνια της κρίσης ευαισθητοποιήθηκαν πάνω στο θέμα και σταδιακά ξεκίνησαν να παρεμβαίνουν στα ειρηνοδικεία για να αποτρέψουν τους πλειστηριασμούς. 

«Στις περισσότερες περιπτώσεις δε χρειάζεται να κάνουμε κάτι ακραίο, η παρουσία μας εκεί αρκεί ώστε τα «κοράκια» να «κάτσουν στα αυγά τους»» λέει στο koutipandoras.gr ο Γιώργος του οποίου το σπίτι έχει «σωθεί» ήδη δυο φορές με αναβολές και περιμένει την επόμενη εντός 40 ημερών.

Σημαντική συνεισφορά στις μέχρι τώρα «επιτυχίες» των κινήσεων πιστώνεται στο Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ) και την Επιτροπή Νομικής Αλληλεγγύης (ΕΝΑ) που αυτό έχει συστήσει. 

Οι άνθρωποι της ΕΝΑ, συγκεντρώνουν όλα τα δελτία πλειστηριασμών που εκδίδονται κάθε Τρίτη και κάνουν την απαραίτητη επεξεργασία ώστε να υπάρχει μια όσο το δυνατόν σαφής εικόνα βάσει της οποίας οργανώνονται παρεμβάσεις στα ειρηνοδικεία, κάθε Τετάρτη μεσημέρι.

Το koutipandoras.gr έχει στη διάθεσή του μέρος αυτών των αποδελτιώσεων και μια πρώτη μελέτη τους δείχνει πως οι πολίτες έχουν δίκιο να ανησυχούν, αφού η «σιωπηρή ανακωχή» μεταξύ τραπεζών και δανειοληπτών παραβιάζεται. 

Αν και τα στοιχεία ενδέχεται να μην είναι απολύτως ακριβή μιας και οι εξ αναβολής περιπτώσεις δεν ξαναδημοσιεύονται στα σχετικά δελτία, δίνουν μια καλή εικόνα του όγκου των υποθέσεων που φτάνουν τελικά στα ειρηνοδικεία. 

Από το Φεβρουάριο του 2015 έως και την 20η Μαΐου, είχαν ανακοινωθεί 230 υποθέσεις πλειστηριασμών. Από την αποδελτίωση δεν μπορεί να εντοπισθούν οι υποθέσεις που αφορούν σε πρώτες κατοικίες, ωστόσο από την ΕΝΑ υπολογίζουν πως ένα 20% με 30% είναι τέτοιες.

 Ρίχνοντας μια ματιά στις περιγραφές των ακινήτων (κατάστημα, κατοικία, διαμέρισμα κ.ο.κ.), προκύπτει ότι από τις 230 υποθέσεις 78 έχουν ένδειξη «κατοικία» ή «διαμέρισμα» σε ενικό αριθμό – κι όχι «διαμερίσματα» ή «κατοικίες» - που θα μπορούσαν να αφορούν σε πρώτη κατοικία. 

Σε σχέση με το συνολικό αριθμό των «κόκκινων» δανείων οι αριθμοί δεν είναι μεγάλοι, δεν είναι ωστόσο και τόσο μικροί για να θεωρηθούν εξαίρεση και να αποδοθούν στην τύχη. 

Κάποιες τράπεζες φαίνεται πως σπάνε τη σιωπηρή «ανακωχή» αν και πρέπει να σημειωθεί πως περίπου στις μισές των περιπτώσεων δεν πρόκειται για μία από τις 4 συστημικές αλλά για μικρότερες τράπεζες που άνθισαν τον καιρό του – δικού τους – «πάρτυ» και τώρα έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους για διάφορους λόγους. 

Κίνημα ή σπασμωδικές αντιδράσεις;

Οι ανά την Ελλάδα κινήσεις για την αποτροπή των πλειστηριασμών στα ειρηνοδικεία δεν έχουν διαμορφώσει χαρακτηριστικά κινήματος, τουλάχιστον όχι ακόμα. 

Η ΕΝΑ του ΕΠΑΜ είναι ένας πυρήνας κινητοποίησης και καταγραφής των δεδομένων αλλά οι κινητοποιήσεις στα ειρηνοδικεία δεν προκύπτουν στην πλειοψηφίες τους μέσα από συλλογικότητες, ειδικά μετά τις εκλογές και την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

 «Στις περισσότερες περιπτώσεις γίνονται καλέσματα μέσω facebook και twitter, σπάνια έρχεται κόσμος επειδή πάρθηκε κάπου απόφαση συνέλευσης», μας λέει η Ευαγγελία Χαραλάμπους που είναι νομική σύμβουλος στην ΕΝΑ. 

«Πριν τις εκλογές, οι παρεμβάσεις ήταν πιο μαζικές καθώς συμμετείχαν σε αυτές άνθρωποι που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Τώρα, οι περισσότεροι από αυτούς περιμένουν να δουν πώς θα χειριστεί η κυβέρνηση το θέμα κι αν θα υλοποιήσει την προεκλογική της εξαγγελία για προστασία της πρώτης κατοικίας», τονίζει η κα. Χαραλάμπους. 

Όχι όμως στο Ηράκλειο

Αυτή η εικόνα αποσπασματικής δράσης δε συναντιέται στο Ηράκλειο της Κρήτης. Εκεί υπάρχει η λαϊκή συνέλευση για την αποτροπή των πλειστηριασμών που συνεδριάζει κάθε Τρίτη και παρεμβαίνει κάθε Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου. «Δυο χρόνια τώρα δεν έχει χαθεί ούτε ένα σπίτι, χάρη στις κινητοποιήσεις μας», εξηγεί ο Λεωνίδας Λαγογιάννης. 

 Όταν τον ρωτήσαμε αν οι τράπεζες επιδιώκουν να πουλήσουν πρώτες κατοικίες και στην Κρήτη, μας είπε πως κάποιες φορές προσπαθούν να το κάνουν συγκεκαλυμμένα: «Στο δελτίο αναγράφεται το οικόπεδο μέσα στο οποίο είναι το σπίτι κι όχι το ίδιο το σπίτι», μας είπε. 

Διστακτικοί οι άνθρωποι που κινδυνεύουν τα σπίτια τους Κι ενώ οι κινητοποιήσεις των αλληλέγγυων πολιτών δείχνουν να έχουν αποτέλεσμα, σπάνια οι άνθρωποι των οποίων τα σπίτια είναι στο δελτίο των πλειστηριασμών καλούν σε βοήθεια. «Δεν έχουν τη δύναμη να διεκδικήσουν» εξηγεί η Ευαγγελία Χαραλάμπους επιχειρώντας μια ψυχολογική προσέγγιση.

 Όπως μας μεταφέρουν από την ΕΝΑ, λίγοι είναι εκείνοι που αφού έσωσαν το σπίτι τους, άρχισαν να πηγαίνουν στις κινητοποιήσεις. 

«Οι περισσότεροι από αυτούς διακατέχονται από την «ψυχολογία του κατεστραμμένου»» λέει χαρακτηριστικά η κα. Χαραλάμπους. 

Είναι αυτό το συναίσθημα ντροπής που νιώθουν άνθρωποι που με την κρίση έχασαν πάρα πολλά και κυρίως την εικόνα που είχαν οι ίδιοι για τους εαυτούς τους...

«Καταστρέφετε τη χώρα. Φύγετε!» - «Αφήστε να τη καταστρέψουμε εμείς τώρα!»

Του Αθανάσιου Καρανάσιου

«Καταστρέφετε τη χώρα. Φύγετε!» - «Αφήστε να τη καταστρέψουμε εμείς τώρα!»
(Βλ. απώλεια αεροδρομίων και λιμανιών σε πρώτη φάση. Είδατε/ακούσατε να παραιτηθεί κανένας Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ;)

Η συνημμένη φωτογραφία απεικονίζει την πολιτική υποκρισία. Όλα τα μέσα γίνονται θεμιτά, όταν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα για την υφαρπαγή της ψήφου και την κατάληψη της εξουσίας, προκειμένου οι επίδοξοι επιβήτορες να γίνουν χαλίφηδες στη θέση των χαλίφηδων ...
 

Έχει φανεί πλέον ξεκάθαρα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κανένα σχέδιο σωτηρίας της χώρας, ούτε στο εσωτερικό ούτε στο εξωτερικό, παρά μόνο για το πώς θα καταλάβει την εξουσία. Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα σκληρό Μνημόνιο, για το οποίο, όπως φαίνεται, έχει ήδη δεσμευτεί απέναντι στους «τοκογλύφους» δανειστές, αλλά και με μία σοβαρή ενδοκυβερνητική κρίση. Τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα κληθεί να φέρει στη Βουλή μία επώδυνη συμφωνία με «πακέτο» μέτρων ύψους 5 δισ. ευρώ!!!
 

Και ο Λαός πάντα στην «απέξω». Για ποια «αντιπροσωπευτική» «Δημοκρατία» μιλάμε; Ούτε αντιπροσωπευτική είναι, καθόσον οι Βουλευτές δεν ενεργούν ως εντολοδόχοι, ούτε δημοκρατία, καθόσον δεν υφίσταται λαϊκή κυριαρχία. Για πολιτική «αγυρτεία» πρόκειται και για κοινοβουλευτική ολιγαρχία, που απεικονίζεται σε αριθμούς ως εξής: Εκλογικό αποτέλεσμα ΣΥΡΙΖΑ 36% επί 63% ψηφισάντων σημαίνει 36% Χ 63% = 23% των εκλογέων.
 

Στην πρόσφατη όμως πρόταση που κατέβασε η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ για ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος και με την οποία ζητούσε ρήξη, αν οι δανειστές επιμείνουν σε ταπεινωτική συμφωνία, από τα 201 μέλη που αριθμεί η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ οι 95 ψήφισαν κατά, ενώ 75 υπέρ της ενσωμάτωσης της τροπολογίας στο κείμενο πολιτικής απόφασης. Βρέθηκε 1 λευκό, ενώ σημειώθηκαν 30 απόντες! Αυτό σημαίνει, ακόμα κι αν δεν λάβουμε υπόψη τους απόντες 95/ (75+95)= 56%.
Κατά συνέπεια 23% Χ 56% = 13%. Τουτέστιν, 13% μόνο του εκλογικού σώματος που εν πολλοίς εξαπατήθηκε κι αυτό, πιστεύοντας το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι υπέρ της ατιμωτικής διαπραγμάτευσης και κατά της ρήξης!!! 


Έτσι, ο πολίτης βλέπει την περιφρόνηση με την οποία αντιμετωπίζεται η δική του βούληση από τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ, οι οποίες δεν διστάζουν, να παίρνουν τα πιο βάρβαρα μέτρα εναντίον του, χωρίς μάλιστα να διανοούνται να τον ρωτήσουν, έστω με ένα δημοψήφισμα εκ των υστέρων.
 

Την τελευταία πενταετία ακούσαμε δεκάδες φορές για «σκληρή διαπραγμάτευση» και «έντιμους συμβιβασμούς» με τους οποίους «πετύχαμε». Και είδαμε όρθιους τους βουλευτές να χειροκροτούν τους μέγα διαπραγματευτές. 

Ποτέ τους δεν έβαλαν όμως ως πρωτεύοντα στόχο την προστασία της Ελληνικής Κοινωνίας και της Ελλάδας. 

Ποτέ τους δεν ενεργοποίησαν τους μόνους ανθρώπους που κατέχουν την επιστήμη και την τέχνη της διπλωματίας -τους διπλωμάτες μας. Απεναντίας, ψήφιζαν μνημόνια, ακόμα και χωρίς να τα έχουν διαβάσει πριν! 

Ποτέ δεν χρησιμοποίησαν στις διαπραγματεύσεις το Ευρωπαϊκό και κυρίως το Διεθνές Δίκαιο, σύμφωνα με το οποίο σε περιπτώσεις εξαθλίωσης και ανθρωπιστικής κρίσης ενός Λαού, οι ανάγκες του Λαού προηγούνται των δανειστών. 

Ποτέ τους δεν έκαναν χρήση το «πυρηνικό» διαπραγματευτικό χαρτί «Δεν πληρώνω», που θα προκαλούσε ντόμινο καταρρεύσεων στους αεριτζήδες τοκογλύφους.
 

Εν κατακλείδι, ο Ελληνικός Λαός δεν πρέπει να υποκύψει! Να πιαστεί κορόιδο για μια ακόμα φορά! Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε είναι επιτακτική ανάγκη η δημιουργία ενός μαζικού αντισυστημικού κινήματος με σαφές πρόγραμμα συστημικής αλλαγής. 

Σήμερα, είναι θέμα ζωής και θανάτου η γόνιμη συνεργασία και ο πατριωτικός συνασπισμός όλων των εξωκοινοβουλευτικών πολιτικών δυνάμεων/φορέων και των ενεργών πολιτών του αντιμνημονιακού τόξου για τη δημιουργία δράσεων και εναλλακτικών προταγμάτων, που θα τα έκανε ο Ελληνικός Λαός δικά του για την ανατροπή της κατεστημένης αταξίας, την πλήρη αποικιοποίηση της Ελλάδας και τη γενοκτονία των Ελλήνων, χωρίς να αφήνονται παράλληλα περιθώρια για την εκκόλαψη νέων πολιτικών και οικονομικών αριβιστών!

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015

Εκδήλωση του Ε.ΠΑ.Μ. Θεσσαλίας στο Βόλο για «διαγραφή χρέους και εθνικό νόμισμα»


 
 
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο δικηγόρος και Γ΄ Συντονιστής της Π.Γ. του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.) Αναστάσιος Κώνστας και ο γνωστός οικονομολόγος-αναλυτής και ιδρυτικό μέλος του Ε.ΠΑ.Μ.  Δημήτρης Καζάκης, θα είναι οι προσκεκλημένοι ομιλητές στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Τομέας Θεσσαλίας του Μετώπου, το ερχόμενο Σάββατο 30 Μαΐου 2015, στις 7.30 μ.μ., στην παραλία του Βόλου (απέναντι από το κτίριο Παπαστράτου).

Στις 12.30 μ.μ. της ίδιας μέρας, θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου στο γραφείο του Ε.ΠΑ.Μ. στο Βόλο (Γ. Καρτάλη 87-Χατζηαργύρη) στα τοπικά ΜΜΕ. Στις ομιλίες τους θα προσεγγίσουν τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και θα αναλύσουν τις νομικές, πολιτικές, οικονομικές και τεχνικές πτυχές της διαγραφής του χρέους και της μετάβασης σε εθνικό κρατικό νόμισμα. Μετά το τέλος των ομιλιών θα απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού.

Από τη Συντονιστική Γραμματεία του Τομέα Θεσσαλίας του Ε.ΠΑ.Μ. ανακοινώθηκε ότι «ο επιχειρούμενος στραγγαλισμός της χώρας σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας δεν αφήνει κανένα απολύτως περιθώριο “έντιμου συμβιβασμού” και πάσης φύσεως ενδοτισμού.

Η διαγραφή του εντελώς παράνομου χρέους και η υιοθέτηση εθνικού κρατικού νομίσματος, ως πράξη εθνικής κυριαρχίας,  είναι η μόνη επιλογή που μπορεί να διασφαλίσει ευοίωνη προοπτική για τη χώρα και τους πολίτες. 

Το ΕΠΑΜ απευθύνει σε κάθε πατριώτη δημοκράτη, προσκλητήριο ενότητας και ανένδοτου αγώνα, μέχρι την απελευθέρωση από το κατοχικό καθεστώς της αποικιοκρατικής κηδεμονίας που επέβαλαν στη χώρα μας δανειστές και τοκογλύφοι».

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΛΟΓΟΒΟΛΟ!

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015

Αμάν- Αμάν!! Βαράτε βιολιτζήδες!

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015

 Σχόλιο: Για να ακούσουμε και άλλες φωνές!

Τετέλεσται!!

του Γιάννη Λαζάρου

Η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει αντιπολίτευση στον λαό. Διάλεξε τους συμμάχους της, με πρώτον και καλύτερο τον Γιούνκερ, ενώ συνεχίζει να παίζει με την υπομονή των Ελλήνων μέσω Βαρουφάκη.

Την ίδια στιγμή, τα νταούλια της "αριστεράς" άλλαξαν χέρια. Ο νταουλιέρης δεν είναι πλέον ο Τσίπρας, αλλά ο Λαφαζάνης. Ο πλατφόρμας που εκ του ασφαλούς αυτοχρίστηκε φρουρός των κόκκινων γραμμών που όταν γινόταν η προεργασία για την διεθνή ξεφτίλα που υφιστάμεθα αυτήν την στιγμή, ο ίδιος έκανε τον Κινέζο.

Τον Λαφαζάνη τον ενόχλησε πολύ η εμπλοκή του Γιούνκερ με τους σχολιασμούς του για το εσωτερικό του Σύριζα. Τώρα ενοχλήθηκε ο Λαφαζάνης, που ο Γιούνκερ είναι δημοκρατικός Θεσμός της Ε.Ε και όχι όταν ο Τσίπρας έδινε αιματηρό αγώνα να κάνει τον Γιούνκερ υπερπρωθυπουργό της Ε.Ε, δηλαδή από διορισμένο υπάλληλο, Θεσμό. Ο Λαφαζάνης εκείνη την εποχή δεν ήξερε τίποτε για το ποιόν.... του Γιούνκερ. 40 χρόνια στην πολιτική δεν είχε ακουστά τι σόι κουμάσι είναι ο αλκοολικός Λουξεμβουργέζος, ούτε ότι είχε καταντήσει την πατρίδα του φορολογικό παράδεισο παγκόσμιου μαύρου χρήματος. Τώρα ο Λαφαζάνης θυμήθηκε ότι ο Γιούνκερ είναι σκληρός πυρήνας της ευρω-ατλαντικής συνομωσίας.

Έλληνας ο οποίος δεν έχει καταλάβει ότι τετέλεσται η Ελλάδα που γνώριζες ειδικά μετά από δανειστές- καθίκια που βαφτίστηκαν Θεσμοί της χώρας, μετά από μακροχρόνια σχέδια της Ε.Ε που υποστηρίζει ο Τσίπρας από την πρώτη ημέρα διακυβέρνησης και μετά την μετατροπή των αποθεματικών σε ρέπος, είναι και με την βούλα ευρω-αμερικανάκι γερμανοτσολιαδάκι.

Όμως τα μαντάτα έφτασαν από τον πρωθυπουργεύοντα και έτσι οι στρουθοκάμηλοι, που έχουν και το προσωνύμιο "Έλληνες ψηφοφόροι", θα νιώσουν τι εστί Ράιχ. Ο Τσίπρας στη (νέα) λίστα μεταρρυθμίσεων στο λέει ξεκάθαρα: Οι μισθοί και οι συντάξεις θα είναι ανάλογες 5-6 κρατών της Ε.Ε. Εσύ τι λες γερμανοτσολιαδάκι; Θα σε ανταμείψουν για το παλαμάκι στο κόμμα οι Θεσμοί με μισθό ίσο με του Γερμανού ή με μισθό ίσο του Ρουμάνου, Λετονού, Εσθονού, Βούλγαρου, Πολωνού; Σε ποιο στάδιο είσαι; Των αναπτυγμένων κρατών της Ε.Ε ή των υπό ανάπτυξη; Διότι η υπό ανάπτυξη Ρουμανία αυτή την στιγμή έχει μόλις 6% ανεργία αλλά ο μισθός είναι στα 221 ευρώ και τον Σεπτέμβρη ίσως τον πάνε στα 261.

Θεωρείς ακόμη ότι θα σου στέλνει λεφτά η Μέρκελ και η παρέα της για τον μισθό των 1,500 ευρώ και άνω επειδή είσαι απόγονος του Περικλέους; Όχι, βεβαίως-βεβαίως. Τώρα ειδικά που έκανες όλη την δύσκολη δουλειά που ήθελαν οι αποικιοκράτες τι να σε κάνουν; Έβαλες με τα μπούνια το τελευταίο χαρτί που οι ίδιοι είχαν γαλουχήσει 20 χρόνια γι' αυτή την στιγμή (χαρτί με το όνομα Σύριζα) και με αυτό το ακραίο, αριστερό, αντιστασιακό μα πρώτα απ' όλα ευρωπαϊκό κόμμα τελείωσες.

Τελείωσες ολοκληρωτικώς και σου κάνει πλάκα ο Βαρουφάκης. Έφτασε ο Βαρουφάκης να σου κάνει πολύ χοντρή πλάκα. Λέει ξαφνικά φόρο στις αναλήψεις από τα ΑΤΜ. Γελάει κανένα δίωρο με τον πανικό σου και μετά σου λέει "Πλάκα σου έκανα". Τον φόρο θα τον βάλει, εφόσον αυτή εδώ η κυβέρνηση ολοκλήρωσε το σχέδιο "Όλα θα περνούν από την Τράπεζα". Θα σου τον βάλει τον φόρο, αλλά σου κάνει ένα κρύο ντους να καταπιείς κι αυτό το χαράτσι θεωρητικώς για να σε βάλει μετά στην κατάψυξη πρακτικώς.

Ξέρεις με τι έχεις μπλέξει, Έλληνα; Αμ δεν το ξέρεις. Ούτε οι πασόκοι ψηφοφόροι δεν ξέρουν πού πήγαν και έδωσαν την ψήφο τους. Νόμιζαν ότι έχουν να κάνουν με ένα ΠΑΣΟΚ που από τα 40 χρόνια σήψης ξεχνούσε να πάρει ανάσα και εσύ έχωνες τα φακελάκια από εδώ, την κοπανούσες από την δουλειά όποτε σου γούσταρε, έπαιρνες και τα εξτραδάκια σου ως κομματάρχης ή κομματόσκυλο. Τούτοι εδώ δεν δουλεύουν για την πάρτη τους όπως οι προηγούμενοι. Τούτοι εδώ δουλεύουν για το σύστημα αποκλειστικώς. 20 χρόνια ήταν σε αναμονή της διαταγής. Έφτιαχναν προσωπείο λαϊκού και αντιδραστικού, σήκωναν σημαίες σε "κοινωνικούς αγώνες", σε δούλεψαν μια χαρά και σε έχωσαν την ώρα της Ελπίδας στο λάκκο της απολυταρχίας της Ε.Ε.

Τούτοι εδώ θα αλλάξουν πραγματικά την ιστορία της Ελλάδας, της Ευρώπης και του πλανήτη. Από εδώ θα ξεκινήσει η νέα ιστορία της παγκοσμιοποίησης και εσύ γέλα. Αυτή την στιγμή τα 7 πιο αναπτυγμένα κράτη συζητάνε στην Δρέσδη για σένα με πρώτο βιολί τις ΗΠΑ. Τώρα εσύ συνεχίζεις να πιστεύεις ότι αν η Ελλάδα πτωχεύσει και χάσουν τα 312 δις δανεικά οι εταίροι θα έρθει η συντέλεια του κόσμου. Σε δουλεύει ο Βαρουφάκης με το "αν βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη, τότε η παγκόσμια οικονομία θα καταρρεύσει" κι εσύ νιώθεις άρχοντας. Ελληνάκι, 312 δις είναι μια φουρνιά όπλα που στέλνει η Αμερική και η ΕΕ για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Με δύο φουρνιές έβγαλαν και κέρδος. Τι νομίζεις ότι είσαι η Κίνα με το 1,5 δις πληθυσμό και όπως θα κινήσεις προς στις στέπες θα πάρεις κεφάλια; Έχεις καταλάβει ότι είσαι όσο ο πληθυσμός του Λονδίνου;

Έχεις καταλάβει ότι έχεις γίνει βάσανο από μόνος σου στον πλανήτη των ισχυρών διότι εδώ πρέπει να απλωθούν σύνορα, γεωπολιτικά συστήματα, αέρια της Ρωσίας, συμφέροντα του Ισραήλ, μετανάστες που κάπου πρέπει να τους βάλουν διότι πρέπει να μοιράσουν νερό, πετρέλαια, διαμάντια, ουράνιο, πλουτώνιο από τις περιοχές που τους διώχνουν;

Δεν το έχεις καταλάβει γιατί εσύ έχεις κολλήσει στο επίδομα, στην επικουρική σύνταξη και στο τρίμηνο του Καλοκαιριού να έχεις λεφτά να απλώνεσαι στις παραλίες. Σου ‘ρχεται πρώην Έλληνα, νυν αποικιοκρατούμενε, και μελλοντικέ μειονοτικέ. Σου ‘ρχεται γιατί πάνω από την Ελπίδα και την Αξιοπρέπεια είναι η Πατρίδα και όχι "το γεωγραφικό σύστημα" των προεκλογικών λόγων της "Αριστεράς", ούτε "τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα" της γαλαζοπρασινοποταμίσιας στρούγκας. Έτσι τυχαία νομίζεις ότι το μίσθαρνο όργανο της Ε.Ε, Γρηγόρης Ψαριανός, απείλησε ότι αν βγούμε από το ευρώ να ξεχάσουμε Μακεδονία και Θράκη; Σού τα λένε αλλά δεν θέλεις να ακούς. Μόνο το πορτοφόλι σου έχει αυτιά και μάτια και αυτά ανοίγουν μόνο όταν δουν την σχισμή στην κάλπη.

Τετέλεσται, πρώτη φορά τόσο τιποτένια. Στην επόμενη εκλογική διαμάχη πήγαινε προς την ευρωκουμουνιστική πλευρά του Λαφαζάνη. Να νιώθεις ότι έχεις φωνή και αγώνες διεκδίκησης των καταπατημένων δικαιωμάτων σου από αυτούς που εξέλεξες για πολλοστή φορά να τα καταπατήσουν.
Τετέλεσται, διότι τελικά μόνο ως νικημένος, νιώθεις ισχυρός.-
 
Αναρτήθηκε από Σεισάχθεια-ΕΠΑΜ
από το «Στον Τοίχο»

Μα θα γίνουμε «μπαταχτσήδες»;

του Όθωνα Κουμαρέλλα

Πολλοί προσδίδουν στο χρέος και στην αποπληρωμή του είτε μια ιδεολογική, είτε μια ηθικής τάξης διάσταση.

Πράγματι, στο άκουσμα και μόνο της φράσης περί μονομερούς διαγραφής του χρέους, πολλοί -άλλοι καλοπροαίρετα και άλλοι σκόπιμα και υποκριτικά- εξανίστανται. Είναι χαρακτηριστική η φράση: «Μα θα γίνουμε μπαταχτσήδες;».

Όντως όταν πρόκειται για μια απλή συναλλαγή μεταξύ δύο ιδιωτών, ας πούμε π.χ., ότι κάποιος που αντιμετωπίζει μια ανάγκη, προσφεύγει, στους φίλους του, ή σε κάποιον συγγενή του, ζητά τη βοήθειά τους και καλοπροαίρετα κάποιος διατίθεται και του δίνει τα δανεικά που ζητά. Αν ο προσφεύγων στη βοήθεια και στην αλληλεγγύη και τελικά αφού εξυπηρετήσει την ανάγκη του, αρνείται να επιστρέψει τα χρήματα που έλαβε, τότε πράγματι αυτός είναι «μπαταχτσής» και η συμπεριφορά του μπορεί να χαρακτηριστεί ανήθικη και κατάπτυστη, αφού εκμεταλλεύτηκε την καλοσύνη και ενδεχομένως την αφέλεια του ανθρώπου που τον βοήθησε, ο οποίος -και πολλές φορές- δεν έχει τρόπο να διεκδικήσει την επιστροφή των χρημάτων του.

Ωστόσο όταν δημιουργείται μια σχέση δανειστή - οφειλέτη μεταξύ π.χ. μιας τράπεζας και ... ενός ιδιώτη, ή μιας επιχείρησης, πολύ περισσότερο αν αυτή η σχέση αφορά σε ένα ολόκληρο κράτος στο ρόλο του οφειλέτη και η εξέλιξη αυτής της σχέσης επηρεάζει την πορεία μιας ολόκληρης χώρας και εκατομμυρίων πολιτών, η σχέση αυτή προσλαμβάνει εντελώς διαφορετικές διαστάσεις, τόσο στα ποσοτικά, όσο και στα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά, όπου κυριαρχούν τα ζωτικά συμφέροντα των αντισυμβαλλομένων και οι συσχετισμοί δύναμης που αναπτύσσονται. Ο δανειστής, συνήθως μια τράπεζα, ή ένας όμιλος τραπεζών, δεν δανείζει εδώ για λόγους βοήθειας στον οφειλέτη, ή αλληλεγγύης προς αυτόν σε μια δύσκολη για τον ίδιο περίσταση, είτε για την καλόπιστη βοήθεια προς ικανοποίηση μιας ανάγκης του. Οι τράπεζες και οι άλλοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί λειτουργούν με αποκλειστικό γνώμονα το κέρδος και προσδοκούν -δανείζοντας ένα ποσό- να εισπράξουν αργότερα ένα μεγαλύτερο με βάση το επιτόκιο που επιβάλουν. Ουσιαστικά για τους θεσμικούς δανειστές, τις τράπεζες, ο δανεισμός αποτελεί επένδυση με ό,τι ρίσκο εμπεριέχεται σε μια τέτοια επενδυτική δραστηριότητα, το οποίο και οφείλουν να αναλαμβάνουν. Η ηθική διάσταση παραμερίζεται και το ζήτημα του δανεισμού αποκτά νομικοπολιτική υφή και χαρακτήρα.

Από την άλλη πλευρά, πολλές φορές το χρέος χρησιμοποιείται ως μοχλός για την επίτευξη εντελώς διαφορετικών επιδιώξεων, όπως δημιουργίας σφαιρών επιρροής, ή γεωπολιτικών ανακατατάξεων, όταν πρόκειται για δάνεια σε κράτη κτλ. Έτσι, η ηθική διάσταση περί υποχρέωσης εξόφλησης του χρέους, σε κάθε τέτοια περίπτωση, πάει σε δεύτερη και τρίτη μοίρα και μόνο προσχηματικά -και απολύτως υποκριτικά- μπορεί κάποιος να την επικαλείται, αφού κατά κανόνα ο δανειστής είναι αυτός που βρίσκεται στην πλεονεκτική θέση έναντι του οφειλέτη, με τον οποίο αναπτύσσει σχέσεις εξάρτησης του τελευταίου και επί της ουσίας εξουσιαστικής επικυριαρχίας, με υπεξούσιο τον οφειλέτη.

Για το λόγο αυτό ένα μεγάλο μέρος του εμπορικού δικαίου, τόσο στο εσωτερικό μιας χώρας, όσο και σε διεθνές επίπεδο, δηλαδή ο σκληρός πυρήνας του Διεθνούς Δικαίου, ασχολείται ακριβώς με το ιδιωτικό και δημόσιο χρέος και καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις που μπορούν να συναφθούν ανάλογες δανειακές συμβάσεις.

Όροι και προϋποθέσεις που οφείλουν να ρυθμίζουν και να προστατεύουν τα ζωτικά συμφέροντα καθενός από τα συμβαλλόμενα μέρη. Διαφορετικά οι συμβάσεις αυτές μπορούν να προσβληθούν στα αρμόδια διεθνή, ή εθνικά δικαστήρια, ή ακόμη να καταγγελθούν μονομερώς, και είτε να αλλάξουν οι όροι της σύμβασης, είτε αυτή να καταπέσει ως μηδέποτε γενόμενη και να διαγραφεί το χρέος.

Το όλο νομικό πλέγμα, διεθνές και εσωτερικό, αφορά σε αυτό που οι νομικοί αποκαλούν «χρηστά συναλλακτικά ήθη». Τα χρηστά λοιπόν συναλλακτικά ήθη προβλέπουν, πέραν της εξασφάλισης της ομαλής αποπληρωμής του χρέους και την ικανοποίηση των εύλογων απαιτήσεων του δανειστή, την προστασία του οποιοδήποτε οφειλέτη από καταχρηστικές πρακτικές του οποιουδήποτε δανειστή που ήθελε να εκμεταλλευτεί τη δεσπόζουσα θέση που βρίσκεται σε σχέση με τον οφειλέτη.

Εδώ πρέπει να τονίσουμε -αφού πολλοί μιλάνε για το περίφημο αγγλικό δίκαιο-, ότι ακριβώς στο εμπορικό δίκαιο της Μ. Βρετανίας υπάρχει ο ορισμός του «ληστρικού» χρέους, το οποίο και με βάση τις ισχύουσες διατάξεις διαγράφεται. Ληστρικό χρέος λοιπόν είναι αυτό που η αποπληρωμή του προϋποθέτει τη στέρηση της ικανοποίησης ζωτικών αναγκών του οφειλέτη, σπρώχνοντάς τον στη χρεοκοπία.

Σε κάθε περίπτωση, πριν τη σύναψη οποιασδήποτε δανειακής σύμβασης ο δανειστής οφείλει να ελέγχει λεπτομερώς την δανειοληπτική ικανότητα του μελλοντικού οφειλέτη και να μην προχωρεί στην δανειοδότηση εφ’ όσον δεν εξασφαλίζεται απολύτως η ομαλή αποπληρωμή του δανείου χωρίς τον ταυτόχρονο στραγγαλισμό του οφειλέτη. Εάν προχωρήσει στη δανειοδότηση, τότε αναλαμβάνει το ρίσκο της επένδυσής του, όντας συνυπεύθυνος, τουλάχιστον στον ίδιο βαθμό με τον οφειλέτη, για την οποιαδήποτε μη ομαλή εξέλιξη στην αποπληρωμή του δανείου.

Στην πράξη οι τράπεζες και οι λοιποί δανειστές, φροντίζουν να εξασφαλίζουν τα λεγόμενα, στην τραπεζική «γλώσσα», «καλύμματα» με υποθήκευση κινητών και ακίνητων αξιών και περιουσιακών στοιχείων του δανειολήπτη, ζητούν μάλιστα πολλές φορές πρόσθετες εγγυήσεις και τρίτα πρόσωπα ως εγγυητές κτλ.

Αν δεν εξασφαλίζονται όλα τα παραπάνω, ή αν παρ’ όλα αυτά δεν διασφαλίζεται η ομαλή αποπληρωμή του δανείου και η τράπεζα προχωρήσει τη δανειοδότηση, τότε η συναλλαγή καθίσταται ύποπτη και ο δανειστής οφείλει να ελέγχεται από τις εποπτεύουσες αρχές.

Με το νομικό οπλοστάσιο που διαθέτουν οι δανειστές και τα «καλύμματα» που εξ αρχής εξασφαλίζουν, η έννοια του «μπαταχτσή» παύει με αυτόν τον τρόπο να υφίσταται ολοκληρωτικά, αφού κατά κανόνα, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με τις καλύψεις που έχουν είναι απόλυτα διασφαλισμένα απέναντι σε κάθε είδους κακοπληρωτές και μπαταχτσήδες.

Εάν λοιπόν το διεθνές και εθνικό νομικό καθεστώς διασφαλίζει σχεδόν πλήρως τα εύλογα συμφέροντα του δανειστή, με τον ίδιο περίπου τρόπο προσπαθεί να διασφαλίζει και τα αντίστοιχα συμφέροντα του δανειζόμενου, αναγνωρίζοντας επιπρόσθετα ότι η σχέση δανειστή οφειλέτη είναι κατά κανόνα ετεροβαρής σε βάρος του τελευταίου. Π.χ. ο έλεγχος της πιστοληπτικής ικανότητας δεν αφορά μόνο στην διασφάλιση αποπληρωμής του χρέους, που αναφέρεται στο άμεσο συμφέρον του δανειστή, αλλά ευθέως και στην προστασία του οφειλέτη από υπερχρέωση και αδυναμία ανταπόκρισης που θα τον οδηγήσει πιθανά σε χρεοκοπία.

Σε αυτό το πνεύμα ακριβώς όφειλε να λειτουργεί και η πρόβλεψη των συνθηκών της ευρωένωσης περί της αναγκαιότητας διεξαγωγής λογιστικού ελέγχου του δημόσιου χρέους μιας χώρας μέλους της, εφ’ όσον αυτό υπερβαίνει τα προβλεπόμενα από τις συνθήκες, όπου το δημόσιο χρέος δεν μπορεί να υπερβαίνει το 60% του ΑΕΠ κάθε χώρας. Ένας τέτοιος έλεγχος -και για να έλθουμε στα δικά μας- ουδέποτε διεξήχθη, μολονότι το δημόσιο χρέος της χώρας μας υπερέβαινε κάθε όριο ήδη πριν την ένταξη της χώρας στην ευρωζώνη. Ενώ η επίκληση της αναγκαιότητας ενός τέτοιου ελέγχου απορρίπτονταν περίπου μετά βδελυγμίας και όσοι προέβαλαν τέτοιο αίτημα χαρακτηρίζονταν ακραίοι ή και γραφικοί.

Αυτό δείχνει και την τεράστια ευθύνη των περίφημων πια ευρωπαϊκών θεσμών απέναντι στην ανεξέλεγκτη διόγκωση του ελληνικού χρέους, που όταν φάνηκε καθαρά -μετά και εξ αιτίας της παγκόσμιας κρίσης του 2008-, ότι το θέμα ξεφεύγει από κάθε έλεγχο, αντί να σπεύσουν να εφαρμόσουν με απόλυτη πιστότητα τα προβλεπόμενα, δίνοντας ουσιαστική βοήθεια και εκφράζοντας έμπρακτη αλληλεγγύη στον εταίρο τους, φρόντισαν να διασφαλίσουν καθαρά τα συμφέροντα των τραπεζών των κεντροευρωπαϊκών χωρών, οδηγώντας τη χώρα μας σε de facto χρεοκοπία, και να έλθουν μετά με τις γνωστές δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια να επιβάλλουν τον ολοκληρωτικό στραγγαλισμό της ελληνικής οικονομίας, με την εσωτερική υποτίμηση, χωρίς να αφήνουν το παραμικρό περιθώριο διαφυγής και ανάκαμψης, κερδοσκοπώντας ταυτόχρονα με τα ελληνικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά. Μετατράπηκαν έτσι από εταίροι, σε στυγνούς δανειστές και τοκογλύφους που εκμεταλλεύονται με τον χείριστο τρόπο, τη δυσχερή θέση που βρέθηκε η χώρα μας. Αν αυτό δεν αποτελεί την αποκορύφωση μιας ανέντιμης και καταχρηστικής πρακτικής από τους εταίρους και δανειστές μας, πέρα από κάθε πρόβλεψη του διεθνούς δικαίου τότε πραγματικά το τελευταίο δεν έχει νόημα να υφίσταται. Το γεγονός ότι σε αυτή την πρακτική συνηγόρησαν και οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν απαλλάσσει καθόλου των ευθυνών τους, τα κοινοτικά όργανα και τις άλλες κυβερνήσεις των χωρών της ευρωζώνης.

Με δεδομένο μάλιστα:
 
- Τις επανειλημμένες ομολογίες πολλών από τους αξιωματούχους του ευρωσυστήματος, ότι οι χειρισμοί που ακολουθήθηκαν είχαν σκοπό τη διάσωση των δικών τους τραπεζών, που εξ άλλου αποδεικνύεται από τα πραγματικά περιστατικά,
 
- το ψήφισμα του Μαρτίου του 2014, του ίδιου του ευρωκοινοβουλίου, όπου ομολογείται ότι οι πρακτικές της τρόικας στις χώρες που εφαρμόστηκαν μνημόνια και προπαντός στην Ελλάδα, συνιστούν κατάφορη παραβίαση των συνθηκών και του πρωτογενούς δικαίου σύστασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που οδήγησαν τη χώρα πέραν του οικονομικού στραγγαλισμού, μεγάλα τμήματα του πληθυσμού της σε συνθήκες εξαθλίωσης, με παράλληλη στέρηση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων,
 
- τις εκθέσεις άλλων διεθνών οργανισμών, του ΟΗΕ συμπεριλαμβανομένου, ακριβώς με τη διαπίστωση της παραβίασης των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου με την εφαρμογή των μνημονίων,
 
- το γεγονός ότι παρά τις αιματηρότατες θυσίες του ελληνικού λαού τα τελευταία πέντε χρόνια, τη σταδιακή του φτωχοποίηση, τη μεγάλη ύφεση της οικονομίας, την απομύζηση κάθε διαθέσιμου πόρου, την αποπληρωμή τουλάχιστον 200 δις ευρώ χρέους το διάστημα αυτό δηλαδή από το 2010 μέχρι σήμερα και τη αναδιάρθρωση του χρέους μέσω του γνωστού PSI το 2012, σήμερα αυτό είναι μεγαλύτερο από εκείνο του 2010, τόσο σε σχέση με το ΑΕΠ, όσο και σε απόλυτους αριθμούς και απαιτούνται νέα δάνεια, νέες αναδιαρθρώσεις και νέα σκληρά μέτρα, που αποδεικνύει με τον πιο σαφή και αδιαμφισβήτητο τρόπο, ότι το χρέος αυτό σχεδιάστηκε με τρόπο που όσο το πληρώνεις αυτό να αυξάνει,
προσφέρονται στη χώρα μας όλα τα νομικοπολιτικά επιχειρήματα, αλλά και το ηθικό πλεονέκτημα, για να αποφασιστεί άμεσα η κήρυξη του χρέους -στο σύνολό του- ως παράνομου και καταχρηστικού, δηλαδή ως ληστρικού χρέους που μας οδήγησε στη de facto χρεοκοπία και στη στέρηση ικανοποίησης ζωτικών αναγκών της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού πληθυσμού, παραβιάζοντας θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Πολύ περισσότερο, αφού το χρέος αυτό δημιουργήθηκε, συντηρήθηκε, διογκώθηκε και άλλαξε ο χαρακτήρας του σε χρέος προς τους «θεσμούς» μετά το 2010 υπό το καθεστώς της τρόικας και των μνημονίων, ως απόρροια καταφανούς εκβιασμού, πλάνης και απάτης, με τελικό σκοπό τη μετατροπή της Ελλάδας σε αποικία χρέους, στοιχεία που καθιστούν από μόνα τους τις δανειακές συμβάσεις ως μηδέποτε γενόμενες σύμφωνα με τη συνθήκη της Βιέννης του 1968, που αποτελεί έκτοτε αναπόσπαστο τμήμα του σκληρού πυρήνα του διεθνούς δικαίου.

Ταυτόχρονα μας δίνεται η δυνατότητα να διεκδικήσουμε αποζημιώσεις για τα δεινά που υπέστη η χώρα και ο πληθυσμός της από αυτές τις παράνομες και εκτός διεθνούς δικαίου πρακτικές από την πλευρά των «θεσμών», που αποδεικνύονται ως οι πιο στυγνοί και ανάλγητοι τοκογλύφοι και χειρότεροι αποικιοκράτες από αυτούς των παρελθόντων αιώνων.

Πέραν όμως από τα προηγούμενα που μας δίνουν ακαταμάχητα νομικοπολιτικά επιχειρήματα, έρχεται ο ίδιος Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών με τις αποφάσεις και τα ψηφίσματά του και τελευταία με την απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης του Σεπτεμβρίου του 2014, όπου ορίζεται ως αναφαίρετο δικαίωμα ενός κράτους η μονομερής διαγραφή του χρέους, εφ’ όσον απειλούνται οι ζωτικές ανάγκες του πληθυσμού που εκπροσωπεί και οφείλει να φροντίζει για την ευημερία του.

Η απόφαση αυτή κήρυξης του χρέους ως ληστρικού και απολύτως παράνομου, η άμεση παύση αποπληρωμής του και η οριστική διαγραφή του αποτελεί ύψιστη πολιτική επιλογή και πράξη εθνικής κυριαρχίας, που οφείλει η χώρα και η σημερινή κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα ως τη μοναδική επιλογή που απέμεινε.

Η συνέχιση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και η προσπάθεια εξεύρεσης ενός -υποτίθεται- «έντιμου» συμβιβασμού μαζί τους, δεν αποτελεί απλά ματαιοπονία προκύπτουσα από αυταπάτη και ιδεοληψία, αλλά θα είναι κατ’ εξοχήν πράξη εθνικής μειοδοσίας από την πλευρά των κυβερνώντων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται….

Τρίτη, 26 Μαΐου 2015

Χρεοκοπία εντός ευρώ και χωρίς ασυλία

Της Ντίνας Λαπαθιώτη

Τώρα μάθαμε από το έγγραφο του ΔΝΤ που παρουσίασε το Channel 4, και την ημερομηνία πτώχευσης της χώρας καθώς και το λόγο που αποχωρεί το ΔΝΤ από το πρόγραμμα της Ελλάδας... Και εύλογα θα πείτε: Ε και; αυτό δε θέλαμε; να πάψουμε να τους πληρώνουμε τους κερατάδες; Όμως δεν είναι τόσο απλοϊκά τα πράγματα...

Κι εξηγώ:

Είναι διαφορετικό να επιλέξεις τη διαγραφή του χρέους και να αρνηθείς να το πληρώσεις, επικαλούμενος την πρόσφατη απόφαση του ΟΗΕ, που σου δίνει όλα τα νομικά ερείσματα και επικαλούμενος την Ασυλία κι Εθνική Κυριαρχία σου, κι άλλο να έχεις αποδεχτεί πλήρως και στο ακέραιο το χρέος και τη Δανειακή Σύμβαση, νομιμοποιώντας τους τοκογλύφους να έρθουν να αρπάξουν πλέον κομμάτια της Ελλάδας έναντι χρεών, όπως γίνεται με επιχειρήσεις που πτωχεύουν και τίθενται υπό καθεστώς εκκαθάρισης!

Γιατί, ως γνωστόν, η κυβέρνηση ΣυριζΑνέλ, ως πρώτη κυβερνητική της πράξη, αναγνώρισε και προσυπέγραψε τη Δανειακή, βάσει της οποίας η Ελλάδα, παραιτείται ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΚΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ από την Εθνική της Κυριαρχία.

Είναι άλλο να ανακοινώσεις εσύ την χρεωκοπία σου, έχοντας σχετική οικονομική ρευστότητα για τους πρώτους μήνες ώστε να εξασφαλίζεις τα απαραίτητα σε φάρμακα ενέργεια και πρώτες ύλες, και άλλο να έχεις εξαντλήσει κάθε πόρο της χώρας, να έχεις σαρώσει κάθε ρευστότητα για να τη δώσεις στους τοκογλύφους αφήνοντας τη χώρα εντελώς άφραγκη...

Είναι άλλο να αρνηθείς την περαιτέρω "βοήθεια" των Ευρωπαίων εταίρων και να αποχωρήσεις από την ευρωζώνη, πηγαίνοντας σε δικό σου Εθνικό Νόμισμα τυπώνοντας όσο έχει ανάγκη η οικονομία σου και ο λαός σου για να ορθοποδήσει, κι άλλο να χρεωκοπείς εντός ευρώ, με υποθηκευμένη συνολικά την περιουσία της Ελλάδας και των πολιτών της, χωρίς ασυλία να σε προστατεύει από τους δανειστές!!!!

Σκεφθείτε χρεωκοπία στις 5 Ιουνίου, με τους πολίτες απλήρωτους, τα νοσοκομεία ήδη ρέστα και ταπί, τα περιπολικά άδεια από βενζίνη, τα πυροσβεστικά το ίδιο, τον κρατικό μηχανισμό παραλυμένο....

Το χειρότερο σενάριο είναι εδώ, και λειτουργεί ως δαμόκλειος σπάθη πάνω στα κεφάλια των πολιτών, ώστε να αποδεχτούν άρον άρον, όποια συμφωνία φέρουν στο τραπέζι οι εταίροι!


Η  Ντίνα Λαπαθιώτη είναι ιδρυτικό μέλος του ΕΠΑΜ (πυρήνας Αργολίδας)

Νέα εκδήλωση του ΕΠΑΜ στη Συρο!


Ομιλία Δ. Καζάκη – Δ. Κυπριώτη στη Σύρο, 1/6/2015


 Δημήτρης Καζάκης – Οικονομολόγος : “Πως αλλάζει η ζωή μας αν φύγουμε από το ευρώ
 

Δημήτρης Κυπριώτης, Στρατηγός Ε.Α.: ” Η ανεξαρτησία της χώρας και ο γεωστρατηγικός περίγυρος ”

Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 19.00
Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης
Σύρος

ΚΑΛΕΣΜΑ στην Κεντρική εκδήλωση του Ε.ΠΑ.Μ.


Αγαπητέ Συμπολίτη,

Σε καλούμε στην εκδήλωσή που διοργανώνει το Ενιαίο ΠΑλλαϊκό  Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.) στα πλαίσια μιας πανελλαδικής  εκστρατείας ενημέρωσης.

Στόχο έχουμε να δώσουμε στον λαό μας την δυνατότητα γνωριμίας με την άλλη άποψη που επιμελώς αποκρύπτεται, με απώτερο  στόχο να μπορέσει,  να κρίνει και να βγάλει τα συμπεράσματα του. Να δοθεί η δυνατότητα του διαλόγου ώστε ο καθένας να βρει τις απαντήσεις στα ερωτήματα που δικαιολογημένα προκύπτουν.

Καλούμε σε αντίσταση απέναντι στην προπαγάνδα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που έχουν συμφέρον να μας εγκλωβίζουν σε ένα παράλογο μονόδρομο,  που με βασανιστικό τρόπο και μέθοδο, καταστρέφει  αποδεδειγμένα την κοινωνίας μας,  τα τελευταία 5 χρόνια.  Βασικά όπλα των ΜΜΕ: ο φόβος, το ψέμα,  η απομόνωση και αδρανοποίηση μας, ο αποπροσανατολισμός, η διαίρεση με την καλλιέργεια  κοινωνικού αυτοματισμού και ηττοπάθειας.

Όλο και συχνότερα διαπιστώνουμε πως η νέα συγκυβέρνηση βαδίζει όχι προς τα εκεί που ελπίζαμε αλλά προς τα κει δυστυχώς που φοβόμασταν.

Η ανάκτηση του ελέγχου της οικονομίας μας αποτελεί την βάση ενός συγκεκριμένου σχεδίου για την απαρχή αναγέννησης της Πατρίδας και του Λαού μας.

Ναι! Υπάρχει άλλη ΛΥΣΗ. Υπάρχει ΔΙΕΞΟΔΟΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ  ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ. Όχι γιατί μας το επιβάλλουν αλλά γιατί το επιλέγουμε σαν λαός και σαν πολίτες. Έτσι θα μπορέσουμε επιτέλους να ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΜΕ  τόσο εμείς όσο και οι επόμενες γενιές.

Έτσι θα ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ, ΕΛΠΙΔΑ.

Για να πάρουμε την ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ!

Καλούμε όλα τα μέλη, τους φίλους του Ε.ΠΑ.Μ., να ενημερώσουν με όσα μέσα διαθέτουν τον κοινωνικό τους κύκλο για αυτή την σημαντική εκδήλωση στο κέντρο της Αθήνας έτσι ώστε να επιτευχθεί άλλο ένα βήμα στον αγώνα για την ενημέρωση της κοινωνίας μας.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 27 ΜΑΙΟΥ στο Κιν/Θέατρο STUDIO


ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ 33 & ΣΠΑΡΤΗΣ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ


Ο τομέας του ΕΠΑΜ κέντρου Αθήνας