Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016

Και οι καλλιτεχνες κατεβαινουν στο δρομο για το ασφαλιστικο.

Σχόλιο: Επειδή η τέχνη αφυπνίζει και το πρόβλημα της σκλαβιάς αρχίζει να αποκαλύπτεται καθαρά (και δεν είναι απλά εργασιακό), θα πρέπει επιτέλους η τέχνη να εκπληρώσει τον πρωτοπόρο ρόλο της και να βοηθήσει την κοινωνία να αντιδράσει προοδευτικά. Ειδικά οι μουσικοί, οι στιχουργοί, οι συνθέτες, οι ερμηνευτές να δημιουργήσουν με τέτοιο τρόπο  ώστε να δώσουν κουράγιο στον Έλληνα, για να σπάσει τα δεσμά της νέας κατοχής που ζει.
 
Πηγή:Τελευταία έξοδος

Με συγκέντρωση στις 2μμ της Παρασκευής 22 Ιανουαρίου, έξω από το σταθμό του μετρό στην Κοραή και ακολούθως έξω από το Υπουργείο Εργασίας, ο καλλιτεχνικός κλάδος συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των ημερών για το ασφαλιστικό.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ) επισημαίνει ότι: «Ο χώρος του Θεάματος -Ακροάματος είναι από τους πιο εκτεθειμένους στις συνέπειες της κρίσης. Οι πολυετείς και πολυδάπανες σπουδές μας (αφού δεν υπάρχει δημόσια εκπαίδευση για τις Τέχνες) δεν αναγνωρίζονται.
Με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την ανεργία να φτάνει στο 80-90%, βιώνουμε τον νεοφιλελευθερισμό στην πιο στυγνή του μορφή. Οι αμοιβές βρίσκονται κάτω από το όριο φτώχειας και η εργασία είναι κατά κανόνα ανασφάλιστη.
Με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης ουσιαστικά γίνεται αδύνατο για οποιονδήποτε εργαζόμενο να διεκδικήσει σύνταξη. Αλλά και οι ελάχιστοι που ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό των πολιτιστικών οργανισμών, καλούνται να εργαστούν μέχρι μια ηλικία, που υπερβαίνει κατά πολύ τα φυσικά τους όρια».

http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: