Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016

Λένε αλήθεια όταν....καλοσωρίζουν το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο!


Το θέμα με το ΝΑΤΟ με έχει ανησυχήσει πολύ και όσο το σκέπτομαι τόσο πιο πολύ στημένη ιστορία μου μοιάζει. Έχω τη βεβαιότητα ότι το ΝΑΤΟ είναι ο φερετζές της κυβέρνησης για να ικανοποιήσει τις κοινές περιπολίες με την Τουρκία που ζητάει η Γερμανία.

Γιατί το λέω αυτό; Πρώτον γιατί απλά δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι και η Τουρκία είναι χώρα του ΝΑΤΟ, άρα δεν μπορεί να την εξαιρέσει κανείς ως ενδιαφερόμενη χώρα από μια μικτή δύναμη ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.
Δεύτερον, το δήθεν επιχείρημα της κυβέρνησης περί σεβασμού κυριαρχικών δικαιωμάτων είναι… μπούρδες, στο Αιγαίο και στα σημεία που γίνεται το πέρασμα των λαθρομεταναστών και των προσφύγων δεν υπάρχουν διεθνή ύδατα.
Τρίτον, ποια θα είναι η αποστολή του ΝΑΤΟ και σε τι θα βοηθήσει η παρουσία του; Εδώ έχουμε να κάνουμε με άοπλους πολίτες και κυρίως γυναικόπαιδα. Τι θα κάνουν τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ; Θα ανοίγουν πυρ εναντίον αόπλων; Σαφώς όχι.
Επομένως τι παραπάνω η διαφορετικό θα κάνει το ΝΑΤΟ από αυτό που ήδη κάνει το Λιμενικό και η Frontex; Είναι προφανές, ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα νέο στάτους στο Αιγαίο μέσω ΝΑΤΟ που θα μπει από το παράθυρο.

Το Αιγαίο θα μετατραπεί σε ΝΑΤΟϊκή θάλασσα και αυτό θα επιτρέψει συνδιαχείριση και κοινό έλεγχο του Αιγαίου με την Τουρκία, με μικρό πολιτικό κόστος για τα πολιτικά κόμματα (δεν φαίνεται να είναι μόνο η κυβέρνηση στο παιχνίδι αυτό, κανένα κόμμα δεν δείχνει να αντιδρά στο σχέδιο αυτό, κάτι μασημένες μπούρδες ψελλίζουν όλοι).
Το Μεταναστευτικό και το Ανθρωπιστικό μετατρέπονται σε ένα βολικό πρόσχημα για μία μόνιμη παρουσία δύναμης ΝΑΤΟ στο Αιγαίο που θα στείλει ισχυρό μήνυμα στη Ρωσία, όσο διαρκεί το πρόβλημα στην Συρία.
Όλα αυτά σημαίνουν, ότι τα ανατολικά θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας (ναι κ. Τσίπρα, υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα, απορώ πως πήρατε απολυτήριο Λυκείου με αυτές τις γνώσεις) ακυρώνονται στην πράξη και θα γίνουν νέες και άγνωστης μορφής διευθετήσεις στο Αιγαίο μελλοντικά.
Συγχρόνως επιτυγχάνεται κατευνασμός της εχθρικής ρητορικής των Ανατολικών Ευρωπαϊκών Κρατών έναντι της Ελλάδας που βοηθάει να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα στην Ρώσικη Αρκούδα με την οποία έχουν υστερική ψύχωση όλοι οι Ανατολικοευρωπαίοι.
Επειδή όμως πάντα υπάρχει τίμημα για όλα, σε αντάλλαγμα της Διευθέτησης στο Αιγαίο που ολοκληρώνει τον νέο ψυχροπολεμικό άξονα στην Ευρώπη από τον Βορά μέχρι τον Νότο, οι Ανατολικοευρωπαίοι θα κληθούν να δεχθούν έναν αριθμό προσφύγων στο έδαφος τους για να αποκατασταθεί η ευρωπαϊκή συνοχή.

Γιώργος Αναγνωστόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: