Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

H Eλλάδα και πάλι στα σκοινιά του ευρωπαικού...ρινγκ!

 Η Σερβία μόνη χώρα που στάθηκε αλληλέγγυα

 

Η Ελλάδα να προστατέψει επιτέλους τα σύνορα, είπε η αυστριακή ΥΠΕΣ - «Να μην αφήσουμε την Αθήνα μόνη της», διεμήνυσε την ίδια ώρα ο Σέρβος ΥΠΕΣ - Αμήχανη παρακολουθεί την κατάσταση η Αθήνα

Την ώρα που χιλιάδες πρόσφυγες που εισρέουν καθημερινά στα ελληνικά νησιά και φθάνουν με πλοία στον Πειραιά, βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη, οι βαλκανικές χώρες συνεδριάζουν στη Βιέννη για το προσφυγικό και αναμένεται να «επισφραγίσουν» το κλείσιμο των συνόρων της Ελλάδας.

Λίγη μόνο ώρα πριν από την έναρξη της Διάσκεψης Αυστρίας-Δυτικών Βαλκανίων, ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς, διεμήνυσε πως δεν μπορεί να υπάρξει κοινή λύση του προσφυγικού χωρίς την Ελλάδα και εκτίμησε ότι το κλείσιμο των συνόρων από την πλευρά της ΠΓΔΜ θα προκαλέσει μεγάλη πίεση στην χώρα μας.

«Ως άνθρωπος που ζει σε αυτό το μέρος του κόσμου υποστηρίζω ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να αφεθεί μόνη της. Χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας είναι αδύνατο να υπάρξει κοινή λύση», επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, προσερχόμενος στη διάσκεψη για το προσφυγικό. Υπογράμμισε δε, ότι «οι παρεξηγήσεις θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν είχαν κληθεί και εκπρόσωποι της Ελλάδας στη σημερινή διάσκεψη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: