Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016

Plan B της ΕΕ για εγκλωβισμό των προσφύγων στην Ελλάδα

 

 Wall Street Journal.

«Η Ελλάδα δεν θα πάθαινε και τα χειρότερα αν αντιμετωπίσει μια ανθρωπιστική κρίση για μερικούς μήνες», δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ στην εφημερίδα, προσθέτοντας ότι οι Ελληνες είναι πολύ πιο φιλικοί προς τους πρόσφυγες από ότι τα Βαλκάνια ή η Ανατολική Ευρώπη.
Plan B της ΕΕ για να εγκλωβίσει τους μετανάστες στην Ελλάδα αποκαλύπτει η Wall Street Journal. Το σχέδιο της ΕΕ, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, είναι να εγκλωβιστούν οι μετανάστες στην Ελλάδα καθώς θεωρούν ότι θα ήταν πιο διαχειρίσιμη η κρίση από ό, τι να εγκλωβιστούν στις φτωχότερες χώρες των Βαλκανίων. 

Την ίδια ώρα, δημοσίευμα του Guardian αναφέρει ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις οχυρώνονται για μεγάλη έκτακτη ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα.

Η WSJ σημειώνει πως η ΕΕ ψάχνει να συγκεντρώσει περισσότερα κονδύλια για να τα δώσει στην Ελλάδα, με τον Γιούνκερ να έχει ήδη προσφέρει 500 εκατ. ευρώ στον Τσίπρα.

Ανώτεροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν αρχίσει και δέχονται αυτό που θεωρούσαν ταμπού μέχρι σήμερα, δηλαδή να εγκλωβίσουν τους μετανάστες στην Ελλάδα, ένα βήμα που αναγνωρίζουν ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει μια ανθρωπιστική κρίση στη χώρα, αναφέρει η Wall Street Journal. 

Αυτό το λεγόμενο Plan Β είναι ένα σημάδι της εξασθένισης της εμπιστοσύνης στις άλλες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίση, ιδίως στο σχέδιο της Μέρκελ το οποίο βασίζεται κυρίως στην Τουρκία να ανακόψει την ανθρώπινη παλίρροια. 

Αξίζει να σημειώσουμε πως σύμφωνα με δημοσίευμα και του Guardian, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προετοιμάζονται για κατάσταση έκτακτης ανάγκης και μεγάλη ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: