Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

Εξευτελισμός ΕΕ από Τουρκία που προκαλεί απαιτεί και απειλεί!

erdogan_prosfyges

Η Τουρκία έχει πιάσει όμηρο την ΕΕ και τους ηγέτες της,ζητά λύτρα και κανείς δεν κάνει απολύτως τίποτα! Με απίστευτο θράσος η Άγκυρα ζητά από την Ευρωπαϊκή Ενωση νσ μην …επιτρέψει στο «καπρίτσιο» της Κύπρου να τορπιλίσει την συμφωνία με την Τουρκία! Αυτό  δήλωσε σήμερα,σύμφωνα με το ΑΠΕ  ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Βολκάν Μποζκίρ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

« Οταν έχει γίνει ένα βήμα προς μία λύση, όταν έχει επιτευχθεί συμφωνία επί ενός πακέτου, δεν πρέπει να επιτραπεί να καταρρεύσει ολόκληρο το οικοδόμημα από το καπρίτσιο ενός κράτους μέλους της ΕΕ», δήλωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας αναφερόμενος στο σχέδιο συμφωνίας ΕΕ-Τουργίας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης που θα συζητηθεί κατά τη σύνοδο κορυφής της 17ης και 18ης Μαρτίου.

Χθες, ο πρόεδρος Αναστασιάδης επέμεινε στην θέση ότι, εφόσον η Τουρκία δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, δεν τίθεται θέμα ανοίγματος κεφαλαίων στις διαπραγματεύσεις για ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Νταβούτογλου, με τις οποίες φαίνεται η Τουρκία να εμμένει στην πρόταση της για άνοιγμα κεφαλαίων, ο κ. Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι «και η Κυπριακή Δημοκρατία έχει τις δικές της θέσεις».

«Αν η Τουρκία δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, όπως προκύπτουν από το Πρωτόκολλο της ‘Αγκυρας και γενικότερα από το διαπραγματευτικό πλαίσιο, δεν τίθεται θέμα να ανοίξουν κεφάλαια», τόνισε ο Κύπριος πρόεδρος.

 Σύνοδος χωρίς απόφαση ξανά!!!

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του στην Westdeutsche Allgemeine Zeitung και άλλες εφημερίδες του οργανισμού Funke, εξέφρασε τον σκεπτικισμό του για τον αν η αυριανή σύνοδος κορυφής της Ε.Ε με την Τουρκία για το προσφυγικό θα στεφθεί από επιτυχία. «Δεν θα υπάρξει μάλλον οριστική επίτευξη συμφωνίας», είπε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός. «Μπορώ, όμως, να φανταστώ ότι θα σημειώσουμε μερική πρόοδο», πρόσθεσε.

Προϋπόθεση για μια αποτελεσματική συμφωνία με την Τουρκία είναι να θέσουμε σε κίνηση τον ήδη υπάρχοντα μηχανισμό της ανακατανομής των 160.000 προσφύγων, υπενθύμισε ο Σουλτς, οποίος επέστησε την προσοχή στο ενδεχόμενο αποτυχίας της Ευρωπαϊκής Ενωση: «Χρειαζόμαστε μια ευρωπαϊκή λύση, η οποία να εκκινεί από τις αιτίες της φυγής. Αν δεν το καταφέρουμε, η Ευρώπη μπορεί να διασπαστεί». Η Ευρώπη βιώνει ήδη την απόκλιση. «Τα χάσματα τα οποία δημιουργούνται, μπορούν να οδηγήσουν στην αποτυχία της Ε.Ε.», υπογράμμισε ο Γερμανός πολιτικός.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κάλεσε επίσης την Τουρκία να σεβαστεί την ελευθερία του Τύπου. Εκτός τούτου η Αγκυρα θα πρέπει να αντιληφθεί ότι «δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση στο κουρδικό πρόβλημα”, είπε.

Σε ορισμένα θέματα, όπως το άνοιγμα νέων κεφαλαίων της ενταξιακής διαπραγμάτευση ή η απελευθέρωση του καθεστώτος θεώρησης των διαβατηρίων, η Ε.Ε. μπορεί να ανταποκριθεί, πρόσθεσε ο Σούλτς. «Πέραν τούτων πρέπει να υποστηρίξουμε την Αγκυρα με άλλα τρία δις ευρώ , ώστε να καταστεί δυνατός ο εφοδιασμός των προσφύγων σε τρόφιμα».
Militaire

Δεν υπάρχουν σχόλια: