Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016

Είχαμε τους Τούρκους να που τώρα και οι Σκοπιανοί μας έκαναν...σουρωτήρι! Ντροπή !

Σχόλιο! Σε κάθε χώρα αν τα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα, τότε πολλά κακά έπονται. Από την κρίση των Ιμίων και εντεύθεν, πολλοί φωνάζαν ότι η κρίση αυτή δεν έχει εξαταστεί σχεδόν ποτέ στη βάση επιστημονικών προσεγγίσεων.

 Όταν επίσης πολλές φωνές μιλούν για έλλειψη Εθνικής Στρατηγικής, ειδικά σε μια χώρα σαν τη δική μας που αντιμετωπιζει συνεχώς εξωτερικές απειλές κατά την εθνικής της κυριαρχίας, είναι αυτονόητο ότι θα έπρεπε να είμαστε  προετοιμασμένοι σε όλα τα επίπεδα να αντιμετωπίζουμε ακόμη και  πολεμικές προκλήσεις, μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες χειρισμού κρίσεων και καταστασεων. 

Χθες και προχθές, ήταν οι κάννες της Τουρκικής ακταιωρού που στράφηκαν κατά του Ελληνικού περιπολικού σκάφους  του Λιμενικού Σώματος, όταν αμφότερα τα πλοιάρια έπλεαν σε Ελληνικά ύδατα, όταν τα πολεμικά αεροσκάφη της Τουρκικής αεροπορίας εκτελούσαν  συνεχείς παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου, όμως η σημερινή πρόκληση με τους Σκοπιανούς να μπαινοβγαίνουν στον Ελληνικό ενάεριο χώρο, δεν έχει προηγούμενο! Αυτό δείχνει έμπρακτα πλέον, ότι κανείς δεν μας υπολογίζει, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, ΑΝ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΦΥΡΙΖΟΥΜΕ ΔΗΘΕΝ ...ΑΔΙΑΦΟΡΑ!


Απίστευτο: Τώρα κάνουν υπερπτήσεις ακόμη και οι Σκοπιανοί!

Απίστευτο: Τώρα κάνουν υπερπτήσεις ακόμη και οι Σκοπιανοί!

Με ανακοίνωσή του το ΓΕΕΘΑ παραδέχεται ότι δύο ελικόπτερα της ΠΓΔΜ μπήκαν χώρις άδεια στην περιοχή των Ευζώνων και ανενόχλητα παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο!

Με επίσημη ανακοίνωση, το ΓΕΕΘΑ παραδέχεται δύο υπερπτήσεις από στρατιωτικά ελικόπτερα των Σκοπίων τα οποία πέταξαν άνωθεν ελληνικού εδάφους στην περιοχή των Ευζώνων.

Δεν έχει προηγούμενο και είναι ίσως ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναγκάζεται να παραδεχθεί τις επιθετικές πτήσεις ελικοπτέρων του στρατού των Σκοπίων πάνω από ελληνική επικράτεια.

Διότι είναι διαφορετικό να βλέπεις σε τηλεοπτικά πλάνα ελικόπτερα της FYROM να πετούν εντός της ελληνικής επικράτειας (συνέβη πρόσφατα στην Ειδομένη) ή να διαπιστώνεις με τα μάτια σου ότι Σκοπιανοί κομάντος εισέβαλαν εντός της ελληνικής επικράτειας (γεγονός αδιαμφισβήτητο που προέκυψε επίσης από τα πλάνα στην τηλεόραση και τις φωτογραφίες ντοκουμέντα αν και οι αρχές επισήμως το αρνήθηκαν) και άλλο να επιβεβαιώνει το ΓΕΕΘΑ με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι ακόμη και οι Σκοπιανοί δεν δίνουν δεκάρα για την παραβίαση της ελληνικής κυριαρχίας.


Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για τις υπερπτήσεις των Σκοπιανών:

Υπερπτήσεις Ελικοπτέρων ΠΓΔΜ

    Δύο ελικόπτερα της ΠΓΔΜ, εισήλθαν στο FIR Αθηνών και πραγματοποίησαν τις ακόλουθες υπερπτήσεις:
•    την 09:33, άνωθεν περιοχής Ευζώνων στα 7.000 πόδια, με έξοδο από το FIR Αθηνών την 09:34
•    την 09:49, άνωθεν περιοχής Ευζώνων στα 8.300 πόδια, με έξοδο από το FIR Αθηνών την 09:50
    Τα ανωτέρω Ε/Π αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: