Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ!

Η κοινωνία βράζει αγανακτισμένη! 
Ποιοι οργανωμένοι φορείς θα σταθούν δίπλα της;


ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΝΟΜ/ΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ “ΚΟΦΤΗ” ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ  

ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΕΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΘΑΒΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΒΑΝΤΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΠΛΟΚ

Εντυπωσιακή μέχρι σήμερα η εκκωφαντική σιωπή της μνημονιακής πλειοψηφίας στα συνδικάτα και πρώτα απ' όλα της εξωνημένος πλειοψηφίας των “Παναγοπουλαίων” (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ) στη ΓΣΕΕ, απέναντι στο νομ/κο έκτρωμα “κόφτη” εισοδημάτων και δικαιωμάτων που προωθεί με πραξικοπηματικές διαδικασίες εξπρές η κυβέρνηση στη Βουλή.

Ακόμα και για τα δεδομένα μιας παραδομένης και συμβιβασμένης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, προκαλεί κατάπληξη η παχυδερμία με την οποία αντιμετωπίζει νομοθετικά εκτρώματα που δίνουν τη χαριστική βολή στα εργατικά – λαϊκά εισοδήματα και ξεπουλάνε τη χώρα.


Στο προηγούμενο αντιασφαλιστικό νομ/κο κυβερνητικό μνημονιακό τερατούργημα η ΓΣΕΕ αποφάσισε, με τα χίλια ζόρια και με σκόπιμη αφόρητη καθυστέρηση, γενική απεργία μόλις το Σαββατοκύριακο (!!!), που το νομοσχέδιο ψηφιζόταν στη Βουλή και ούτε καν τις κρίσιμες μέρες της κατάθεσης του.

Τώρα, με το νομ/διο των 1,8 δισ. έμμεσων φόρων, του “κόφτη” μισθών και συντάξεων, της ληστείας “κόκκινων” και πράσινων δανείων και του ξεπουλήματος της χώρας με το Ταμείο Ιδιωτικοποίησεων και της σειράς άλλων επώδυνων μέτρων, οι ανώτερες εκφράσεις των συνδικάτων δεν εισηγούνται καμιά απεργία, δεν κάνουν την παραμικρή προετοιμασία και δεν προτείνουν καμία ενημέρωση και αγωνιστική κινητοποίηση και μάλλον περιμένουν την τελευταία ώρα της Κυριακής, που θα ψηφίζεται το νομ/διο στη Βουλή, να κάνουν κάτι, περισσότερο για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου.

Είναι θλιβερό, πάντως, ότι η μνημονιακή εξωνυμένη πλειοψηφία των “Παναγοπουλαίων”, στα συνδικάτα βρίσκει εξ αντικειμένου στήριξη στην απραξία και ακινησία της από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, οι οποίες δεν αντιδρούν και μάλλον σιγοντάρουν την αγωνιστική παχυδερμία της ΓΣΕΕ.

Όσοι θεωρούν ότι η κυβέρνηση, η μνημονιακή τάξη και οι δορυφόροι του στα συνδικάτα, έχουν επιβάλει τη δική τους μνημονιακή κανονικότητα και μια αδιατάρακτη πορεία εμπέδωσης των μέτρων, κάνουν μεγάλο λάθος.

Τα μέτρα ακόμα δεν έχουν φανεί στην τσέπη των πολιτών.

Το ζητούμενο είναι να βρεθούν δυνάμεις που με αισιοδοξία, σχέδιο και τόλμη θα μπουν μπροστά και θα αναδείξουν δυνατά ότι η Ελλάδα δεν έχει ως μέλλον τον αργό θάνατο αλλά ότι υπάρχει βιώσιμη εναλλακτική λύση.  

Αποσπάσματα από ISKRA

Δεν υπάρχουν σχόλια: