Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016

Ένταση μεταξύ Άγκυρας - Βερολίνου: Μεταφορά των γερμανικών δυνάμεων από την Τουρκία στην Ελλάδα ζητούν Γερμανοί πολιτικοί!


GERMAN INCIRLIK
Δεν δείχνει να αποκλιμακώνεται η νέα ένταση μεταξύ του Βερολίνου και της Άγκυρας, λόγω της απαγόρευσης επίσκεψης Γερμανών βουλευτών στη βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία, όπου σταθμεύουν Γερμανοί στρατιωτικοί- με Γερμανό πολιτικό να προτείνει μεταφορά τους στην Ελλάδα ή την Ιορδανία.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Deutsche Welle, ο πρόεδρος του γερμανικού κοινοβουλίου Νόρμπερτ Λάμερτ δήλωσε στη Süddeutsche Zeitung πως ενδεχομένως να έπρεπε κανείς να σκεφθεί την αποχώρηση των γερμανικών δυνάμεων από το Ιντσιρλίκ. Συμπλήρωσε μάλιστα πως οι Γερμανοί στρατιώτες θα πρέπει να σταθμεύουν στα πλαίσια διεθνών αποστολών εκεί όπου είναι καλοδεχούμενοι.

Παρόμοια άποψη εξέφρασε στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk και ο χριστιανοκοινωνιστής πολιτικός Φλόριαν Χαν. Στην ερώτηση τι θα γίνει εάν ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν συνεχίσει να εμποδίζει τις επισκέψεις γερμανών αξιωματούχων στο Ιντσιρλίκ, απαντά ότι «σε τέτοια περίπτωση θα πρέπει να υπάρξουν συνέπειες. Τότε θα πρέπει να δούμε πού μπορούμε εναλλακτικά να συνεχίσουμε αυτή την αποστολή. Θα μπορούσα να φανταστώ ότι η Ελλάδα ή η Ιορδανία θα ήταν καλές επιλογές».

Στην ερώτηση εάν η Ελλάδα ή η Ιορδανία συμφωνούν με αυτό το ενδεχόμενο ο Φλόριαν Χαν επισημαίνει ότι «αυτό θα διαφανεί μέσα από συζητήσεις. Αλλά είμαι σίγουρος ότι, για παράδειγμα, η Ιορδανία θα ήταν πρόθυμη, διότι μας είχαν δώσει το μήνυμα κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού αυτής της αποστολής».

Αφορμή για την ένταση μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας είναι το πρόσφατο ψήφισμα του γερμανικού κοινοβουλίου που αναγνώρισε τη σφαγή των Αρμενίων πριν από 100 χρόνια ως γενοκτονία.
   |  Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια: