Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2016

ΔΙΠΛΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!Σημείωση: Η σκληρή απάντηση των Αμερικανών στην ιταμή και προκλητική  απαίτηση του Ερντογάν για την παράδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν, είναι ένα καλό μάθημα για το πώς ασκείται η εθνική αξιοπρέπεια, άσχετα από τη δυναμικότητα και την ισχύ μιας χώρας.

Να δούμε λοιπόν ποια ακριβώς θα είναι και η Ελληνική αντίδραση στην πρόκληση του Ερντογάν,  να εκδοθούν οι Τούρκοι αεροπόροι, διαφορετικά θα υπάρξει πρόβλημα στις σχέσεις των δύο χωρών.

Θα έχει άραγε την αξιοπρέπεια που αρμόζει στην περίπτωση ή θα ενδώσουμε για μια φορά ακόμη, μην τυχόν και μας κάνει πόλεμο η Τουρκία; Αρκετά όμως δεν κράτησε το καλαμπούρι της ηττοπάθειας;

 Ας υψωθεί επιτέλους το Ελληνικό ανάστημα εκεί που πρέπει. Ας σταματήσουν να υποτιμούν οι εκάστοτε κυβερνώντες τον πατριωτισμό των Ελλήνων! Είναι καιρός πλέον να διεκδικήσει η Ελλάδα αυτά που της ανήκουν, αυτά που κατακτήθηκαν  με  αγώνες και αίμα και στηρίζονται στο Διεθνές Δίκαιο!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σκληρή απάντηση των ΗΠΑ στο δίλλημα που τους έθεσε ο ίδιος ο Ερντογάν, «ή τον Φετουλάχ Γκιουλέν ή την Τουρκία», έδωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Elezabeth Trudeau, η οποία τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν εκβιάζονται και δεν είναι υποχρεωμένες να επιλέξουν ένα από τα δυο όπως τα έθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.«Άλλο πράγμα η στρατηγική μας συνεργασία με την Τουρκία και άλλο πράγμα η υπόθεση του Φετουλάχ Γκιουλέν», τόνισε η Elezabeth Trudeau, ενώ στο ερώτημα τι θα γίνει με το αίτημα της Τουρκίας για την έκδοση του Γκιουλέν, απάντησε ότι προς το παρών το θέμα εξετάζεται. Όσον αφορά την επίσκεψη Ερντογάν στην Μόσχα, ανέφερε πως οι ΗΠΑ την βλέπουν «θετικά».

Αλλά αμερικανικό χαστούκι, ( με πολλά «επικίνδυνα» υπονοούμενα για τον Ερντογάν), δέχτηκε η Τουρκία και για το θέμα των Αλεβητών. 

Συγκεκριμένα η ετήσια έκθεση για τις Θρησκευτικές Ελευθερίες του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, καταδικάζει την Τουρκία με μελανά χρώματα γιατί καταπιέζει κατάφορα την θρησκευτική μειονότητα των Αλεβητών και υποχρεώνει τα παιδιά τους να διδάσκονται το σουνιτικό δόγμα. 

Επίσης έντονη κριτική γίνεται και για την Θεολογική Σχολή της Χάλκης, η οποία παραμένει κλειστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: