Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016

ΡΩΣΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ : Ο ΠΟΥΤΙΝ «ΤΑΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ» ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οτι ακριβώς συνέβη με το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, από πλευράς αξιόπιστων πληροφοριών και εκτιμήσεων, παρατηρούμε ότι το ίδιο σκηνικό παρουσιάζεται από τη δήθεν εισβολή Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων(ΤΕΔ) στο έδαφος της Συρίας. 

Το γεγονός ότι μία μικρή δύναμη τεθωρακισμένων, με ανάλογη ειδικών δυνάμεων επιπέδου Λόχου και διοικόυμενη απο τούρκο στρατηγό, θελουν να την εμφανήσουν ως τεράστια έπιτυχημένη στρατιωτική επιχείρηση, προφανώς άλλην πραγματικότητα θέλουν να αποκρύψουν και κυρίως τον αποδεκατισμό των ΤΕΔ και την αποσύνθεσή τους.

 Για αυτό χρειάζεται να είμαστε πολύ προσεκτικοί και υποψιασμένοι στο τι ακούμε και στο τι ακριβώς συμβαίνει  στο μέτωπο  των Τουρκοσυριακών συνόρων, από την πλευρά των άμεσα εμπλεκομένων δυνάμεων, πως οι κυρίαρχες δυνάμεις (ΗΠΑ, Ρωσία) κινούνται και ποιους σκοπούς θέλουν να πετύχουν.

ivashov1_0
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την έντονη διάψευση όλων των τουρκικών δημοσιευμάτων ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαδιμήρ Πούτιν, έχει συμφωνήσει με τον Ταιγίπ Ερντογάν και έχει δώσει την αδεία του για την στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στο συριακό έδαφος, έκανε ο Ρώσος στρατηγός, Leonid İvaşov, όπως αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα Cymhurriyet, προκαλώντας μεγάλη αίσθηση στην τουρκική επικαιρότητα.
89246
Συγκεκριμένα ο Ρώσος στρατηγός Leonid İvaşov, πρόεδρος της Ρωσικής Ακαδημίας Γεωπολιτικών Μελετών, με καυστικές δηλώσεις του διέψευσε όλες τις ειδήσεις που ανέφεραν οι η Ρωσία έχει συγκατατεθεί στην τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία, γεγονός που ανατρέπει με εντυπωσιακό τρόπο όλες τις μέχρι τώρα αναφορές για το θέμα αυτό.

Σύμφωνα με τον Ρώσο στρατηγό, υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην Συρία και η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στην πραγματικότητα δεν στρέφεται κατά του İSİS, γι’ αυτό και δεν έχει καμία έγκριση από την Ρωσία και από τον πρόεδρο Βλαδιμήρ Πούτιν.

Όπως ανέφερε ο Ρώσος στρατηγός, στις συζητήσεις που έγιναν στην Αγία Πετρούπολη μεταξύ του Ερντογάν και του Πούτιν είχε συζητηθεί η πιθανότητα τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Συρία, αλλά η Ρωσία δεν είχε δώσει την συγκατάθεση της και ο Πούτιν είχε διαφωνήσει όσον αφορά τους πραγματικούς στόχους μιας τέτοιας επιχείρησης γιατί όπως τόνισε, αντίκειται στην εδαφική κυριαρχία ενός ανεξάρτητου κράτους.
57bfe66067b0a93fcc0d501c

Αυτό είναι το πρώτο «χαστούκι» στην Τουρκιά για την στρατιωτική επιχείρηση της στην Συρία. Το δεύτερο χαστούκι που σήμερα δημοσιεύεται στον τουρκικό τύπο, είναι η αντίδραση του Ιράν το οποίο μετά από δυο μέρες σιωπής χτες με ανακοίνωση του εκπροσώπου του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Behram Kasımi, τονίζει ότι μια στρατιωτική επιχείρηση στο συριακό έδαφος πρέπει να έχει την έγκριση της νόμιμης κυβέρνησης της Δαμασκού, αλλιώς είναι παράνομη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: