Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016

"Ξέφραγκο αμπέλι" τελικά η χώρα μας. Και η Europol εδώ!

Σημείωση:Διαβάζοντας την παρακάτω είδηση απορώ και θάθελα να γνώριζα, με ποιον ακριβώς τρόπο αντιμετωπίζει έστω και αυτή η κυβέρνηση  τα φαινόμενα αυτά;

Είναι δυνατό μια δύναμη σαν την Europol να αποφασίζει από μόνη της να πάει σε μια ανεξάρτητη χώρα και να ασκήσει αστυνομικά καθήκοντα και ο Έλληνας πολίτης να το πληροφορείται από ανακοινώσεις ξένων ανταποκρίσεων; 

Υπάρχει κοινοβούλιο; Υπάρχουν Ελληνικά σύνορα και παραδίδονται στη φύλαξη τρίτων;

Τελικά γίνεται πραγματικότητα η καταργηση των συνόρων με τον τρόπο αυτόν κατά την περιβόητη φράση του Γιούνκερ; 

Δηλαδή καταργείται η δικαιοδοσία της χώρας μας;

Τελικά μέχρι που  φτάνει ο κατήφορος; 

Πολλά τα ερωτήματα........


Σάββατο 27 Αυγούστου 2016,

Η Europol στέλνει 200 αξιωματικούς στα ελληνικά νησιά για να καταπολεμήσει τον ISIS


Περίπου 200 αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας θα φτάσουν στα ελληνικά νησιά τις επόμενες εβδομάδες, προκειμένου να ελέγχουν τις ροές τζιχαντιστών ανάμεσα στους μετανάστες, όπως επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της Europol Ρομπ Γουέινραϊτ, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Telegraphe.

Η νέα ομάδα δράσης θα αναπτυχθεί στα ελληνικά νησιά παράλληλα με τους Έλληνες συνοριοφύλακες και θα χρησιμοποιεί μεθόδους της αγγλικής ασφάλειας. Η ανακοίνωση του κ. Γουέινραϊτ έρχεται εν μέσω νέων ανησυχιών πως το Ισλαμικό Κράτος εκμεταλλεύεται τις ροές προσφύγων και μεταναστών από τη Συρία για να περάσει τζιχαντιστές στην Ευρώπη. Την περασμένη βδομάδα αξιωματούχοι της Europol είχαν ανακλαύψη μεγάλο αριθμό πλαστών διαβατηρίων σε ελληνικό hot spot και εκτιμούν πως προορίζονταν για μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

«Διαπιστώνουμε τον τελευταίο 1,5 χρόνο, μια στρατηγική του Ισλαμικού Κράτους να βάλει όσους περισσότερους τζιχαντιστές μπορεί μέσα στην Ευρώπη και να πραγματοποιήσει επιθέσεις ανάλογες με αυτές στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες», ανέφερε χαρακτηριστικά στην «Evening Standard» ο επικεφαλής της Europol ενώ συμπλήρωσε πως θα υπάρξουν κι άλλες παρόμοιες επιθέσεις.

Ο κ. Γουένραϊτ παρουσίασε μια ξεκάθαρη θέση, η οποία έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα όλες τις μυστικές υπηρεσίες των ευρωπαϊκών κρατών. Το Ισλαμικός κράτος, θέλοντας να απαντήσει στα χτυπήματα που δέχεται εντός της Συρίας, αποφάσισε να στείλει σκληροπυρηνικούς τζιχαντιστές στην Ευρώπη, προκειμένου να επηρεάσουν μετανάστες στα κέντρα φιλοξενίας.

«Οι αξιωματικοί θα αναπτυχθούν στα ελληνικά νησιά, ίσως και στην Ιταλία. Θα υπάρξει μια δεύτερη γραμμή άμυνας. Ελπίζουμε να αναπτύξουμε ορισμένους αξιωματικούς μέσα στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών καθώς ανησυχούμε για αναφορές ότι αυτού του είδους τα κέντρα γίνονται στόχος προσπαθειών ριζοσπαστικοποίησης μεταναστών» λέει ο Γουέινραϊτ.

Τέλος, ο κ. Γουένραϊτ αποκάλυψε πως την περασμένη εβδομάδα η Europol ανακάλυψε σε καμπ μεταναστών στην Ελλάδα διάφορα διαβατήρια, τα οποία προορίζονταν για να χρησιμοποιηθούν από τζιχαντιστές.
Πηγή: Liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια: