Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2016

To Reality της διαπλοκής έληξε. Ο λαός να ετοιμάζεται για νέες αφαιμάξεις!

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ - ΦΑΡΣΑ ΓΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

Επιτέλους, η κοινωνία ανέπνευσε! Χθες τα ξημερώματα δόθηκαν τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Το δημόσιο ταμείο, πλέον έχει λαμβάνειν –σε βάθος τριετίας– 246 εκατ. ευρώ και οι Βρυξέλλες έχουν να πουν έναν καλό λόγο για την Αθήνα!

Η νομιμοποίηση της πολιτικής δημοπρασίας με τρεις ολονυκτίες από τους εκπροσώπους των επιχειρηματικών συμφερόντων αφήνει χωρίς δουλειά τους εργαζόμενους.

Η είδηση, λοιπόν, είναι η άλλη όψη της δημοπρασίας: Το πραγματικό σημείο συνάντησης κυβέρνησης και εργοδοτών, είναι η βαθειά υπόκλιση στο κέρδος. Και δεν χωράει διάψευση.
Απόσπασμα: Το πιτσιρίκι
---000_tileptikesadeiess
ΤΑ 246 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ


Μετά από ένα χωρίς προηγούμενο αδιαφανές σήριαλ, κατανεμήθηκαν, μέσα από μια διάτρητη διαδικασία πρωτοφανούς φαρσοκωμωδίας, οι τέσσερις τηλεοπτικές άδειες για την διανομή των οποίων η κυβέρνηση επί της ουσίας “είχε το μαχαίρι και έκοβε το πεπόνι”.


Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση θριαμβολογεί ότι ΘΑ εισπράξει 246 εκ. από τις τηλεοπτικές άδειες, την ίδια ώρα οι συνταξιούχοι βλέπουν να περικόπτονται άγρια οι επικουρικές συντάξεις τους, ενώ συνολικά η ληστεία των συντάξεων στην τετραετία θα ξεπεράσει τα 3 δισ. ευρώ, πέρα από τη βροχή των άλλων μέτρων λιτότητας.


Την ίδια ώρα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι αυτά τα ποσά για τις τηλεοπτικές άδειες, αν και εφ' όσον εισπραχθούν τελικά από το κράτος, είναι αδύνατο να αντληθούν στη συνέχεια από τους καναλάρχες ως κέρδη από τη λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών. Το προφανές συμπέρασμα είναι ότι τα λεφτά των τηλεοπτικών αδειών τελικά θα τα πληρώσει και θα τα πληρώσει ακριβά ο ελληνικός λαός και φυσικά η χώρα, με όχημα τη χειραγώγηση της ενημέρωσης.


Ο εκδημοκρατισμός της ενημέρωσης, μια νέα ποιότητα στην προσφερόμενη τηλεοπτική ψυχαγωγία και η αναγκαία ενίσχυση της πολιτιστικής δημιουργίας που τόσο τα έχει ανάγκη η χώρα, δεν μπορεί να προκύψουν μέσα από δημοπρασίες, αδιαφανείς μεθοδεύσεις και κερδοσκοπικές πρακτικές.


Με τις μεθοδεύσεις και τις διαδικασίες που επέλεξε η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προκύψει καμιά βελτίωση του ρόλου της τηλεόρασης.


Το νέο τηλεοπτικό τοπίο, που θα προκύψει μετά την παρωδία του κυβερνητικού διαγωνισμού, όχι μόνο δεν θα αλλάξει την προηγούμενη τηλεοπτική κατάσταση, η οποία είναι συνυπεύθυνη για τη σημερινή τραγωδία της χώρας αλλά θα αποτελέσει και την συνέχεια της με βαριές συνέπειες για τον ελληνικό λαό.


Η χώρα σήμερα όσο ποτέ χρειάζεται μια βαθιά δημοκρατική αντιμνημονιακή ανατροπή, η οποία δεν θα χρησιμοποιεί την ενημέρωση, τη ψυχαγωγία και τον πολιτισμό ως χειραγωγούμενα τηλεοπτικά εμπορεύματα αλλά ως θεμελιώδεις και αναντικατάστατες αξίες για μια προοδευτική διέξοδο από την κρίση και την δημοκρατική ανόρθωση του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: