Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

Αποικία με τα όλα της. Η κομισιόν με θρασύτητα παρεμβαίνει στην ελληνική Δικαιοσύνη.


Του Δημήτρη Κυπριώτη

Να λοιπόν που μετά την οικονομία είναι  και η ξεφτίλα που  δεν πιάνει πάτο. Όχι δηλαδή ότι δεν το είχαμε διαπιστώσει τα προηγούμενα μνημονιακά χρόνια με όλες τις αντίστοιχες κυβερνήσεις, όμως  τώρα εκτυλίχθηκε  άμεσα και φανερά  μπροστά στα μάτια των Ελλήνων.

Όταν γράφαμε πριν από λίγες ημέρες  από αυτές τις στήλες, ότι ο πόλεμος  που διεξάγεται από τα κόμματα εξουσίας, για τη δήθεν ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, γίνεται μόνο για τα μάτια του κόσμου, ενώ η ουσία αυτής της διαμάχης είναι η προσπάθεια καθυπόταξης   της Δικαιοσύνης στις ορέξεις αυτών των κομμάτων και κυρίως του κυβερνώντος, πιθανό να φάνταζε υπερβολική αυτή η διαπίστωση.

Να λοιπόν που με την απόφαση της καταδίκης Γεωργίου(Πρώην διευθυντής της  ΕΛΣΤΑΤ) και με όσα επακολούθησαν αμέσως μετά από αυτήν, ήρθε και επιβεβαιώθηκε αυτό ακριβώς, ότι η χώρα μας δεν λογίζεται από τους λεγόμενους ευρωπαϊκούς «θεσμούς»,τίποτα περισσότερο από ένα προτεκτοράτο σειράς, που φυσικά άλλοι το διαφεντεύουν.

Έτσι λοιπόν χωρίς να αφήσουν να περάσει ούτε ένα 24 ωρο από την καταδικαστική απόφαση του Εφετείου κατά Γεωργίου, ήρθε η άμεση επέμβαση της Κομισιόν, με πολύ θρασύτητα και με τελείως ωμό τρόπο προς την ελληνική Δικαιοσύνη, για να προστατέψει τον προστατευόμενο της, που συγκάλυψε με τα "έργα" του τα μνημονιακά εγκλήματα που έκαναν όλοι οι λεγόμενοι θεσμοί σε βάρος της Ελλάδας.

Που είναι τώρα οι περίφημες διακηρύξεις υπέρ της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης; Προφανώς και πήγαν στα αζήτητα, αφού υπεράνω όλων τίθεται τώρα η ανεξαρτησία των ευρωπαϊκών στατιστικών αρχών, για να μπορούν να μαγειρεύουν τα στοιχεία κατά το δοκούν.Αυτό έχουν αποφασίσει οι ισχυροί και εμείς απλά ψηφίζουμε στο κοινοβούλιο, αδύναμοι να αντιτάξουμε εναλλακτική πρόταση και λόγο.

Με αυτήν την παρέμβασή της η Κομισιόν, δηλαδή οι δανειστές μας, απαιτεί να υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις σύμφωνα με τα γούστα και τις επιθυμίες της. Και να σημειωθεί ότι, αυτή η επίθεση δεν είναι και η πρώτη που επιχειρείται ενάντια στο θεσμό  της Δικαιοσύνης, με αυτόν τον τρόπο.

Η παρέμβαση έγινε ωμά και χοντροκομμένα με σχόλιο του επίτροπου επί των Οικονομικών Μοσκοβισί, τον οποίο μάλιστα  τον καλοδέχεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάθε τόσο και λιγάκι, σαν μεγάλο φίλο της Ελλάδας, μήπως και ψελλίσει κάποια κουβέντα καλή για την πορεία των οικονομικών της. Αυτός λοιπόν ο άθλιος, έκανε τον  παρακάτω ιταμό σχολιασμό:

« Η ανεξαρτησία των στατιστικών υπηρεσιών στα κράτη-μέλη μας, αποτελεί το βασικό πυλώνα της εύρυθμης λειτουργίας της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης. Αυτός είναι ο λόγος που προστατεύεται από το δίκαιο της ΕΕ» και συνέχισε ακόμη περισσότερο προκλητικά: 

«Λαμβάνουμε υπόψη τη σημερινή ειδική απόφαση (του Εφετείου) και παρατηρούμε ότι δεν είναι σύμφωνη με την απόφαση προηγούμενης διαδικασίας. Κατανοούμε όμως, ότι είναι ανοικτή για προσφυγή για νομικούς λόγους ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ελλάδας. Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία και την ακρίβεια της ΕΛΣΤΑΤ κατά την περίοδο 2010-2015»!

Και αμέσως μετά από τις δηλώσεις αυτές,  άναψε το πράσινο φως για τους  συνηγόρους του Γεωργίου προκειμένου να καταθέσουν  προσφυγή στον Άρειο Πάγο. Και γιατί να μην την κάνουν; Μήπως δεν πρόκειται να πληρωθούν αυτοί και μάλιστα άμεσα και αδρά; Αφού η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει φροντίσει και για το θέμα αυτό. Υπέγραψε την απαίτηση των δανειστών να πληρώνει, ο ελληνικός  λαός προφανώς, όλα τα δικαστικά έξοδα του Γεωργίου!!! Πως είπαμε; Προτεκτοράτο;

Και μετά από όλα αυτά, αλλά και τα όσα προηγήθηκαν από τους δύο μονομάχους της εξουσίας, δηλαδή τον δήθεν πόλεμο που έκαναν για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, θα περίμενε κανείς κάτι να βρουν ψελλίσουν, κάτι να κάνουν για την προσβολή που δέχθηκε το ελληνικό Κράτος με αυτήν την απαράδεκτη και προσβλητική παρέμβαση της Κομισιόν, στην απόφαση ελληνικού Δικαστηρίου.

Σιγά όμως μην ίδρωσε το αφτί τους, κανένα απολύτως σχόλιο τόσο για την απόφαση, όσο και για την παρέμβαση της Κομισιόν. Και πως να τολμήσουν να  πουν το παραμικρό, όταν το κλείσιμο της εκκρεμότητας των δικών Γεωργίου, τέθηκε ως προϋπόθεση από ΔΝΤ και ΕΣΜ για να εκταμιεύσουν την πολυπόθητη δόση!! Και φυσικά οι κυβερνώντες, ασμένως υπέγραψαν το χαρτί που τους προσκόμισαν! Για τέτοια ξεφτίλα μιλάμε!!

Τη συνέχεια του σίριαλ Γεωργίου θα την δούμε πολύ σύντομα!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: