Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017

Ανακοίνωση Τομέα Ναυτιλίας Ε.ΠΑ.Μ.
Ο Τομέας Ναυτιλίας-Νησιωτικής Πολιτικής – Τουρισμού του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.), με αφορμή το Ναυτικό Ατύχημα του Δ/Ξ «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ» στην Σαλαμίνα, που είχε σαν αποτέλεσμα την τεράστια οικολογική καταστροφή εξ αιτίας της πετρελαιοκηλίδας, τόσο στο συγκεκριμένο νησί όσο και σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Σαρωνικού, καταγγέλλει την ολιγωρία του Υ.Ε.Ν. και του κατοχικού Υπουργού για την λήψη άμεσων μέτρων περιορισμού και καθαρισμού των ακτών, αλλά και απαιτεί να ανακοινωθούν τα πιο κάτω στοιχεία έτσι ώστε να εκτιμηθεί τελικά αν πρόκειται πράγματι για ατύχημα η για εγκληματική αδιαφορία των αρμοδίων Υπηρεσιών του Υ.Ε.Ν.:

1.- Αντίγραφα του Ημερολογίου γέφυρας αλλά και μηχανής του πλοίου για να διαπιστωθεί από ποια λιμάνια πέρασε το τελευταίο εξάμηνο, και ποια προβλήματα, ενδεχομένως, υπήρξαν.

2.- Αν είχαν υπάρξει προβλήματα, να διαπιστωθεί ότι αυτά είχαν αποκατασταθεί με ημερομηνίες και τόπους επισκευής.

3.- Αν, πότε, και από ποια Λιμεναρχεία, Εσωτερικού η Προξενικά, είχαν γίνει τακτικές η έκτακτες Επιθεωρήσεις και ποια ήταν τα αποτελέσματα που προέκυψαν.

4.- Υπήρχε στη βάρδια το αναγκαίο και κατάλληλο πλήρωμα ασφαλείας ;;;

5.- Να ανακοινωθεί ποιος Νηογνώμονας παρακολουθούσε το πλοίο, πότε είχε κάνει επιθεωρήσεις τακτικές η έκτακτες και ποια τα αποτελέσματα.

Αν δεν δοθούν απαντήσεις στα πιο πάνω ερωτήματα σημαίνει πολύ απλά ότι υπάρχει συγκάλυψη ενόχων που έχουν πλήρη ευθύνη για το καταστροφικό αυτό γεγονός και δεν καλύπτονται από το ότι, όπως ισχυρίζονται οι αρμόδιοι του Υ.Ε.Ν., το πλοίο είχε Πιστοποιητικά Ναυσιπλοΐας σε ισχύ!

Κλείνοντας επισημαίνουμε ότι θα πρέπει οι Πολίτες να έχουν λόγο και πρόσβαση στην άσκηση της εξουσίας σε όλες τις μορφές κάτι το οποίο θα ελαχιστοποιήσει παρόμοια προβλήματα, που όμως μόνο με ανατροπή ολόκληρου τού άθλιου αυτού Πολιτικού Συστήματος μπορεί να επιτευχθεί.

Αθήνα 15 Σεπτεμβρίου 2017Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο Ε.ΠΑ.Μ.
Τομέας Ναυτιλίας – Νησιωτικής Πολιτικής – Τουρισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια: