Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017

Η Αθήνα αρχίζει σιγά- σιγά να μπαίνει στον παλμό του 35ου Μαραθωνίου δρόμου!

 Δρομείς από 101 χώρες ετοιμάζονται για την μεγάλη συγκίνηση της αυθεντικής διαδρομής.

Σημείωση: Με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά για όλη την οικογένεια μου, ο δευτερότοκος γιος μας Κωνσταντίνος, θα λάβει μέρος στον Μαραθώνιο δρόμο της Κλασσικής διαδρομής των Αθηνών, που χαρακτηρίζεται ως η δυσκολότερη στον κόσμο. 
Έχει μια ιδιαίτερη σημασία αυτή η αναφορά μου, γιατί ξέρω την προπονητική υπερπροσπάθεια που κατέβαλλε, έναν ολόκληρο χρόνο,εν μέσω των οικογενειακών του αναγκών, της δουλειές του και των υποχρεώσεών του εξ αυτής στην Κύπρο όπου ζει και  εργάζεται.
Πριν από 2 μήνες όταν κάναμε αναγνώριση στο σύνολο της διαδρομής, διαπιστώσαμε το δύσκολο του εγχειρήματος.Όμως η θέληση και η πίστη όλα τα νικά και όλα τα κατορθώνει.
Έτσι λοιπόν την προσεχή Κυριακή  12 του μήνα, ευχόμαστε όλα να πάνε καλά και να τον υποδεχθούμε στον τερματισμό στο Παναθηναϊκό στάδιο με την Ελληνική σημαία! 
Δημήτρης Κυπριώτης

Ανταπόκριση:
Ραντεβού στην Αθήνα στις 12 Νοεμβρίου για τον 35ο διεθνή Μαραθώνιο της Αθήνας δίνουν αθλητές και αθλήτριες από 101 χώρες όπως ανακοίνωσε επισήμως ο ΣΕΓΑΣ. 

Δρομείς από την Ανδόρα και την Ανταρκτική, την Αρμενία και τις Μπαχάμες, τη Βολιβία και το Μπρουνέι, την Ακτή του Ελεφαντοστού, τη Γουατεμάλα, τη Γεωργία και την Ινδία, την Ισλανδία, την Ινδονησία, το Ιράν, το Ιράκ, τη Τζαμάικα, την Ιορδανία, το Κόσοβο, τη Μαδαγασκάρη, το Μαρόκο, τη Νιγηρία, το Πακιστάν, το Πουέρτο Ρίκο, τη Σαμόα, το Σουδάν και την Τανζανία θα νοιώσουν την συγκίνηση που προσφέρει ο μοναδικός αυθεντικός μαραθώνιος.   

Η πολυπληθέστερη ομάδα είναι των Βρετανών με 1.054 άτομα κι ακολουθεί η Ιταλία που θα συμμετάσχει με 1.000 δρομείς. Τους 834 φτάνουν εκείνοι που έρχονται από τις ΗΠΑ, τους 815 από τη Γαλλία και τους 741 από τη Γερμανία.

Πολλοί δρομείς επιλέγουν την Αθήνα και τον Αυθεντικό της  Μαραθώνιο κι από την Πολωνία (496), την Ολλανδία (480), την Κύπρο (381), τη Νότιο Κορέα (325).

Εκτός όμως από τις πιο μικρές και τις πιο μεγάλες ομάδες του 35ου Μαραθωνίου της Αθήνας του Αυθεντικού αξίζει να αναφέρουμε και ορισμένους δρομείς που ταξιδεύουν επίσης από χώρες μακρινές όπως η Βραζιλία με 103 άτομα, η Νέα Ζηλανδία με 10, το Βιετνάμ με τέσσερα κι η Κολομβία με δύο.


Αν αναλογιστεί κάποιος ότι στον πλανήτη υπάρχουν 194 διεθνώς αναγνωρισμένα ανεξάρτητα κράτη και δρομείς από 101 σπεύδουν στην Αθήνα για τον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο, μπορεί να καταλάβει τη σημασία που έχει για τους δρομείς μεγάλων αποστάσεων η συγκεκριμένη διαδρομή και ο συμβολισμός της, αλλά και η εμπειρία του τερματισμού στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στα ίχνη του πρώτου Ολυμπιονίκη Μαραθωνοδρόμου, Σπύρου Λούη.Δεν υπάρχουν σχόλια: