Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017

Ζήσε με ένα ιδανικό: Την Ελεύθερη Πατρίδα!


Του Δημήτρη Κυπριώτη

Το κάψιμο της Ελληνικής Σημαίας, από άφρονες  εχθρούς της Δημοκρατίας και της Πατρίδας, στη διάρκεια της πορείας του Πολυτεχνείου, φέρνει και πάλι στην επιφάνεια τις ατέρμονες συζητήσεις γύρω από το  «ποιοι έχουν θέση στην  προσπάθεια ενότητας του λαού;» Η  απάντηση δίνεται στα  σοφά λόγια του Δημήτρη Γληνού στο κείμενό του για το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο:

«Όποιος, κρατώντας οποιουσδήποτε προσωπικούς υπολογισμούς, συμφέροντα, μίση, αντιπάθειες, συμπάθειες και φιλοδοξίες και «ιδεολογίες», καταπολεμάει ή υπονομεύει ή ματαιώνει την ενότητα του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, την ενότητα στους σκοπούς, στην οργάνωση και στην καθοδήγησή του, αυτός οπουδήποτε και να βρίσκεται, οπωσδήποτε και να λέγεται, είναι συνεργάτης των ξένων καταχτητών, θεληματικά η άθελα, προδότης του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα»


Με αυτά τα λόγια του Δημήτρη Γληνού, πιστεύουμε ότι δίνεται η πρέπουσα απάντηση, σε ενέργειες  σαν την προχθεσινή. Και τα λόγια αυτά έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία, από τα όποια φληναφήματα όψιμων "προοδευτικών", αφού αυτά  λέγονται και γράφονται από έναν άνθρωπο που έχει αφήσει ανεξίτηλο το πέρασμά του από τη ζωή και που δεν τόλμησε κανείς ποτέ να αμφισβητήσει. 

Βέβαια όλα τα παραπάνω ισχύουν με τη βασική προϋπόθεση ότι πιστεύουμε στο γεγονός ότι,  στην πατρίδα μας δρα σήμερα  εχθρός και  υπάρχει κατοχή, έστω και αν δεν έγιναν πολεμικές επιχειρήσεις, έστω και αν δεν έπεσε μία τουφεκιά. Υπάρχουν όμως ορατά τα αποτελέσματα  που στρέφονται  ενάντια στα συμφέροντα της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού και ότι για την αποκατάσταση και την επαναφορά στην κανονικότητα ο αγώνας του λαού είναι μόνο   εθνικοαπελευθερωτικός! 

2 σχόλια:

kostas Benetsanos είπε...

Μπορεί ορισμένες υποθέσεις ή το συμπέρασμα του μεγάλου λαϊκού αγωνιστή και δημοκράτη, Δημήτρη Γληνού να φαντάζουν ακραία, για την εποχή μας, αλλά η ουσία ειναι αυτη.
Αν δεν συμφωνήσουν οι αντιμνημονιακές δυνάμεις σε
πέντε γενικής αποδοχής θέματα και δεν βαδίσουν ΕΝΩ-
ΜΕΝΕΣ προς τις εκλογές σ’ ένα εθνικο-λαϊκό μέτωπο
αξιόπιστης και αξιόμαχης δύναμης, θα θεωρηθούν από το
λαό και θα καταγραφούν από την Ιστορία ως συνυπεύθυνοι
της καταστροφής της πατρίδας μας και του λαού μας (Αρθρο μου στην ΕΒΔΟΜΗ, 28-ΟΚΤΩΒ. 2017, Σελ. 2)

Δημήτρης Κυπριώτης είπε...

Πως μπορεί να διαφωνήσει κανείς με τη διαπίστωση αυτή; Ο αγώνας και ο δρόμος είναι δύσκολος, αλλά θα τον περπατήσουμε όσοι θέλουν πραγματικά και μπρούν!