Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017

Να ποιος κυβερνά αυτήν τη χώρα!


Του Δημήτρη Κυπριώτη                    


Τυχαία μου προέκυψε, από ένα ρεπορτάζ δημοσιογράφου από το πρόγραμμα των συναντήσεων της Τρόικας στην Αθήνα με τους «υπουργούς» της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ,  ότι εδώ δεν πρόκειται απλά για ενημέρωση της επιτήρησης που ασκούν οι και λεγόμενοι θεσμοί, αλλά κανονικά προκύπτει η διακυβέρνηση της Ελλάδας.

Και για του λόγου το αληθές, αντιγράφω το πρόγραμμα όπως ακριβώς  προκύπτει από το υπόψη ρεπορτάζ:

Π.Μ: 10. 30 Κοινωνική πρόνοια
          11.30  Συντάξεις
Μ.Μ :12.30  Δημοσιονομική διαχείριση
           14.00  Αγορές προϊόντων
           15.00 Ιδιωτικοποιήσεις
           16.00 Ενέργεια

           17.30 Μεταφορές

Αθάνατη Ελλάδα από ποιους αλήθεια κυβερνάσαι; Ποιοι είναι αυτοί που σε εξευτελίζουν και δίνουν λόγο σε ξένους επιτηρητές; 

Αυτοί αλήθεια τολμούν και φέρουν τον τίτλο του υπουργού και δεν ντρέπονται να κυκλοφορούν, αν κυκλοφορούν μεταξύ των συμπολιτών τους; Ντροπή και αίσχος!

Αν ενημερώνονται οι εκπρόσωποι της Τρόικας για όλα αυτά, για να διαπιστώσουν την πρόοδο που έχει επέλθει από τις προηγούμενες εντολές της και  στη συνέχεια δίνουν τις νέες κατευθύνσεις, αλήθεια ποιο είναι ακριβώς το έργο που επιτελεί μια κυβέρνηση που δίνει λόγο κατά τον αισχρό αυτόν τρόπο, σε ξένους επικυρίαρχους;

Για ποιο ακριβώς θέμα μπορεί να αποφασίζει η  κυβέρνηση των Αθηνών; Και μετά παρεξηγούνται όταν τους αποκαλούν δοσίλογους; Ας δώσουν οι ίδιοι ορισμό των πράξεών τους.

Αλλά αυτή είναι η γλύκα της εξουσίας. Τι τους νοιάζει αν από τις πολιτικές που τους υπαγορεύουν οι δανειστές πεθαίνουν συνάνθρωποι τους; Τι τους νοιάζει αν 4 εκατ. άνθρωποι στοιβάζομαι για το κοινωνικό φιλοδώρημα του Τσίπρα; Αυτοί να είναι καλά.

Με τις γραφειάρες τους, τις γραμματείς τους, τους υποτακτικούς και τις λιμουζίνες τους.  Που τα είχαν δει όλα αυτά; Για αυτό απολαμβάνουν λέγοντας. «Τώρα  ψυχή μου φάε, πιες και αναπαυσου», για να θυμηθούμε και κάτι από τις παραβολές.

Αυτή όμως είναι η αλήθεια. Τα ερωτήματα αμείλικτα.  Αυτοί άραγε κυβερνούν τον τόπο; Αυτοί ονομάζονται αριστεροί; Από αυτούς περιμένει ο κόσμος να δει άσπρη μέρα;

Μα αυτοί  όχι μόνο κάνουν ότι και οι προηγούμενοι, δεξιούς τους αποκαλούσαν , αλλά πολλά  περισσότερα. Και τους μεν και τους δε τους αρκεί η εξουσία και μην ακούει κανείς τίποτα άλλο, καμία δικαιολογία, αφού ότι και να πουν ψέματα είναι.

Με αυτά όλα όμως, το μεγάλο ερώτημα είναι:  θα έρθει άραγε η στιγμή που αυτή η χώρα θα αποκτήσει μια κυβέρνηση που να νοιάζεται και να δίνει λόγο στον Έλληνα πολίτη;

Η απάντηση μοναδική και αληθινή: Αυτό εξαρτάται από τους ίδιους τους  πολίτες. Και αν αυτοί δεν αντελήφθησαν, ότι όλα αυτά τα χρόνια  της κρίσης,  δεν πρόκειται να έλθει λύση από κυβερνήσεις που κινούνται στη λογική των μνημονίων και του ευρώ και απλά ψάχνονται να βρουν καλλίτερα και ωραιότερα λόγια στο πλαίσιο αυτό, τότε να είναι σίγουροι, ότι και πάλι θα απογοητευθούν και ποιος ξέρει αν θα μπορούν πλέον ακόμη και να επιβιώσουν;

Ας σταματήσει λοιπόν  ο Έλληνας να  φοβάται και ας αποφασίσει  να τολμήσει, να διώξει όλα αυτά  τα σκύβαλα, παλαιά και καινούργια, αφού  το μόνο που αλλάζουν είναι οι προβιές  και τα ονόματα που κουβαλάνε.

Είναι καιρός πια να σταματήσει αυτή η κοροϊδία, είναι καιρός να εμπιστευτούν οι Έλληνες νέες δυνάμεις, που δεν έχουν σχέση με το κατεστημένο πολιτικό σύστημα. Είναι καιρός να απεμπλακούν από τα δεσμά της ΕΕ και του Ευρώ!
       


Δεν υπάρχουν σχόλια: