Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018

Η ντροπή του πολιτικού συστήματος. Για αυτό πρέπει ο λαός να το αλλάξει! Μπροστά η Νέα Γενιά!Δημήτρης Κυπριώτης
Πρόσφατα η παγκόσμια δημοσκοπική εταιρεία Nielsen, σε έρευνα που διεξήγαγε σε 64 χώρες παγκοσμίως, για να διαπιστώσει την καταναλωτική συμπεριφορά, την εμπιστοσύνη και την αισιοδοξία των πολιτών στα κράτη τους, η Ελλάδα κατέγραψε θλιβερές επιδόσεις.
Συγκεκριμένα παραμένει, για συνεχή φορά, η πλέον απαισιόδοξη χώρα στην Ευρώπη και η δεύτερη παγκοσμίως, στις 64 χώρες που έγινε η έρευνα!

Και μετά σου λένε ότι ο Έλληνας δεν χαμογελάει . Αλλά που να βρει το κουράγιο και πως να χαμογελάσει όταν  έχει πέσει γύρω του μαυρίλα και καταχνιά, έστω και αν ζει σε μια ευλογημένη χώρα κάτω από  έναν καταγάλανο ουρανό, που δεν μπορεί όμως να τον δει από τις στενοχώριες που του έχει δημιουργήσει πρωτίστως το βάρβαρο κράτος που ζει;

Αυτή η συνολική κατάρρευση και ο διεθνής διασυρμός  που φέρνουν στην επιφάνεια  τέτοιες έρευνες, είναι το αποτέλεσμα  των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων, που εκτός  από μια καλή περίοδο που έζησαν οι Έλληνες,  τα περισσότερα χρόνια και ειδικά αυτά τα μνημονιακά,  συσσώρευσαν όλα όσα η έρευνα της  Nielsen ανέδειξε.

Σήμερα το κατάντημα της χώρας δεν τιμά το πολιτικό σύστημα, αυτό που για χρόνια κυβερνάει ή πολιτεύεται στη χώρα και για ένα λόγο παραπάνω. Δεν διασφάλισε τα εθνικά θέματα και συμφέροντα της πατρίδας μας, ώστε σήμερα η πατρίδα μας να απειλείται ακόμη και για τη βιωσιμότητά της.

Το κακό το ζει κάθε ημέρα η χώρα μας, το κάθε σπίτι, με τη νέα γενιά να μη γνωρίζει που να ακουμπήσει, αφού δεν υπάρχει  όραμα.

Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά στην πύλη των μεταβολών που δέχεται το παγκόσμιο σύστημα και οι Έλληνες θα ζήσουν τις εξελίξεις που έρχονται. Το θέμα λοιπόν είναι με ποιο τρόπο θα μπορέσουν να τις αντιμετωπίσουν, όταν το υπάρχον πολιτικό σύστημα έχει χάσει την εμπιστοσύνη του κόσμου, έχει χάσει κάθε ιδιαίτερο βάρος που θα μπορούσε να έχει, δεν  παρουσιάζει την πρέπουσα  ενότητα και η εθνική ομοψυχία που είναι αναγκαία στις καταστάσεις αυτές, δεν βρίσκεται στα καλλίτερα της. Συμπερασματικά το πολιτικό σύστημα είναι γερασμένο και δεν έχει τις απαιτούμενες εφεδρείες.

Σε μια τέτοια κατάσταση τη λύση θα τη δώσουν νομοτελειακά νέες πολιτικές δυνάμεις, άφθαρτες, με νέες ηγεσίες και με όραμα που θα μπορέσουν να εμπνεύσουν πρωτίστως τη νεολαία και να ανυψώσουν το ηθικό των Ελλήνων,  να του βγάλουν από μέσα του το φόβο, που σήμερα έχει καταντήσει ο χειρότερος εχθρός του πολίτη.

Τα πάντα , όσο άσχημα και αν έχουν πάει, μπορούν να αλλάξουν, αρκεί ο λαός να ενεργοποιηθεί και να αναδείξει τις πολιτικές δυνάμεις και τις ηγεσίες που χρειάζονται για την επανεκκίνηση  της πατρίδας μας, για να σταματήσει επιτέλους ο διασυρμός και ο κατήφορος.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κ. Κυπριώτη,

Αν και δεν σας ξέρω προσωπικά, παρακολουθώ εκτενώς τα γραφόμενά σας.
Αφορμή για να σχολιάσω επέστη το παρόν άρθρο σας.

Αν και τέως στρατηγός όχι μόνο μιλάτε απλά και κατανοητά μα μεταφέρετε αυτά που εμείς έχουμε στο μυαλό μας. Επιτέλους ένας άνθρωπος που εμπνέει εμπιστοσύνη αλλά και μας δίνει ελπίδα ότι έχουμε δύναμη να ανατρέψουμε εμείς ο απλός λαός την κατάσταση!

Βαρεθήκαμε να ακούμε βαρύγδουπες εκφράσεις και να βλέπουμε συνεχώς να εμφανίζονται σωτήρες, οι οποίοι πολύ αμφιβάλλω αν έχουν κατέβει από τον θώκο τους, αν ξέρουν τι μας απασχολεί και ποια είναι τα προβλήματά μας.
Συνεχίστε έτσι…

Με εκτίμηση,
Δ. Αντωνακάκης

Δημήτρης Κυπριώτης είπε...

Κύριε Αντωνακάκη καλησπέρα σας,
σας ευχαριστώ για την απάντησή σας και χαίρομαι που τα γραφόμενά μου βρίσκουν έδαφος απήχησης.
Πάντως αυτό που προσπαθώ να κάνω και εγώ, είναι να δώσω στον κόσμο να καταλάβει με όσο πιο απλά λόγια γίνεται, ότι έχει τη δύναμη να κατορθώσει πάρα πολλά, σε σχέση με την πολιτική ζωή της χώρας μας, αρκεί οι πράξεις και οι ενέργειες να γίνονται συνειδητά και οργανωμένα.
Με εκτίμηση
Δ.Κυπριώτης