Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018

Μα σε τι χώρα ζούμε; Ποιοι τελικά μας κυβερνάνε;Του Δημήτρη Κυπριώτη                      


Αυτό που συμβαίνει στην Πατρίδα μας και μάλιστα στον πιο ευαίσθητο τομέα, όπως είναι οι διεθνείς  σχέσεις και η εμφάνιση που παρουσιάζει η εξωτερική μας πολιτική, δείχνει πράγματι αυτό που αντιπροσωπεύει η κυβέρνηση της χώρας, το πλήρες μπάχαλο και η πλήρης αναξιοπιστία.

Δεν μπορούν να υπάρξουν λόγια για να περιγράψει κανείς εύκολα  αυτά που εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια του Ελληνικού λαού, τις τελευταίες ημέρες.
Στο Υπουργικό Συμβούλιο, που υποτίθεται ότι είναι το ανώτερο και σοβαρότερο  όργανο της κυβέρνησης, βγήκαν στους διαδρόμους "πράγματα και θάματα", που δύσκολα μπόρεσαν να καλυφθούν. 

Για αυτό  το λόγο  υπήρξε και η  προσχηματική και μάλλον «διπλωματική αποχώρηση» από τη συνεδρίαση του κ. Κοτζιά, αφού τα «άκουσε» προηγουμένως από τον υπουργό Άμυνας κ. Καμένο  και μάλιστα με τρόπο πρωτόγνωρο για τα χρονικά των συνεδριάσεων αυτού του οργάνου.

Έτσι ήταν φανερό, ότι αυτό που στην πολιτική «πιάτσα» είχε ακουστεί από την προηγούμενη,  ως φάγωμα του κ. Κοτζιά από τους  κκ. Τσίπρα και Καμένου ήταν αληθινό και αφορούσε, αφενός μεν τις αποτυχίες που χρέωναν στον πρώτο και κυρίως αυτήν της συμφωνίας των Σκοπίων, που δεν ήταν τόσο εύκολη υπόθεση όπως τους είχε διαβεβαιώσει και αφετέρου, αφορούσε την ισχυροποίηση του Καμένου σύμφωνα με τα «χαρτιά» που κρατάει και το πέρασμα της δικής του στρατηγικής και του  δικού  του λόγου και  στο επίπεδο της εξωτερικής πολιτικής και της «συντήρησης» του κυβερνητικού σχήματος. 

Και από το σημείο αυτό, αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους  όχι μόνο γελοιότητες και αυτοεξευτελισμοί, αλλά και ένα είδος ιδιότυπης ανηθικότητας, σε σχέση με όσα διαδραματίζονταν  στα Σκόπια, με την απίθανη έκβαση της συνεδρίασης της Βουλής, προκειμένου  να εγκριθεί από τα 2/3 του σώματος, η συμφωνία των Πρεσπών.
Είχε προηγηθεί βέβαια η αναγγελία από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στα ΜΜΕ και μάλιστα κάτω από τις «νεραντζιές» του Μαξίμου, ότι κάνει αποδεκτή την υποβολή της «παραίτησης» του κ. Κοτζιά, αν και  με «πόνο καρδιάς». Και συνεχίζοντας δήλωσε  ότι ο ίδιος αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του ΥΠΕΞ, για να δώσει το μήνυμα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ότι συνεχίζει να στηρίζει την ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ ταυτόχρονα σε πολύ αυστηρό ύφος τόνισε ότι «δεν θα επιτρέψει στο εξής, διγλωσσία και προσωπικές στρατηγικές από ΚΑΝΕΝΑΝ»!!

Ποιος δηλαδή  «είδε το Θεό και δεν τον φοβήθηκε»! Το ίδιο βράδυ όμως παρακολουθώντας σε συνεχείς μεταδόσεις το σίριαλ « πως λαδώνονται οι βολευτές στα Σκόπια» διαπιστώσαμε πως μια συνεδρίαση της εκεί Βουλής, ενώ είναι προγραμματισμένη στις 5μμ, τελικά  καταλήγει να ξεκινήσει στις 12 μμ! Παγκόσμια πρωτοτυπία! Αλλά πως θα μπορούσαν να βρεθούν διαφορετικά οι πλειοδότες των 8  ψήφων,  όπως  μετέδιδαν τα διεθνή ΜΜΕ αλλά και τα εδώ μηνύματα του ΥΕΘΑ, στο διαδίκτυο;

Έτσι λοιπόν, αφού το ίδιο βράδυ ακούσαμε δηλώσεις του κ. Κοτζιά που άφηνε να εννοηθεί ότι έχει πολλά  «ράμματα» για τη γούνα κάποιων και απειλούσε με δημοσιοποίηση της 9 σέλιδης επιστολής παραίτησής του προς τον πρωθυπουργό, αλλά και δηλώσεις του κ. Τσίπρα από τις Βρυξέλλες, ότι όχι μόνο δεν έχει διαβάσει την επιστολή Κοτζιά, αλλά και δεν πρόκειται να τη δημοσιοποιήσει, ήρθε η επομένη ημέρα για να διαψευσθούν τα πάντα!

Στα μεν Σκόπια οι αναζητούμενοι 8 βουλευτές της αντιπολίτευσης φαίνεται ότι βολεύτηκαν κανονικά και θάχουν για τα γηρατειά τους, η δε παράδοση-παραλαβή στο Υπουργείο Εξωτερικών ήταν μια πολύ ωραία παράσταση  για δύο.

Ο μεν κ. Κοτζιάς, ο επονομαζόμενος και «Σουσλώφ» όταν υπηρετούσε τη «θητεία» του στο ΚΚΕ, παραδίδων τα  καθήκοντά του, ύμνησε τις αποδόσεις του στο υπουργείο, την καταπληκτική συμφωνία που υπέγραψε με τον ομόλογό του των Σκοπίων και αφού έδωσε συγχαρητήρια στον Ζάεφ για ότι θεάρεστο έργο που διέπραξε, αυτό της αναζήτησης βολευτών, ανακοίνωσε και την επέκταση της εθνικής μας κυριαρχίας από Δυσμάς, με την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στο Ιόνιο, στα 12 νμ. (Για το θέμα αυτό και το τι ακριβώς σημαίνει, θα το αναδείξουμε σε άλλο άρθρο).

Από την άλλη πλευρά ο κ. Τσίπρας, παραλαμβάνων και αυτός καθήκοντα από τον πάλαι ποτέ μέγα καθοδηγητή του στο ΚΚΕ, ως νεαρό «κατηχητικόπουλο» τότε, αφού τον ύμνησε για το σπουδαίο του έργο, συνεχάρη και αυτός τον Ζάεφ, παραλείποντας όμως και αυτός να πει κάτι, για το αίσχος ανηθικότητας που διαδραματίστηκε στα Σκόπια.  Τελική κατάληξη της όλης εκδήλωσης ήταν οι "ασπασμοί σταυρωτά", ενώ για το «φόνο» και όσων διαδραματίστηκαν στα Σκόπια, στο Υπουργικό Συμβούλιο, στις δηλώσεις Καμένου, Πρωθυπουργού κλπ, τίποτα απολύτως. Η δε "μαγκιά" του Κοτζιά, ούτε  που ακούστηκε ούτε και πέρασε!

Πέρασε όμως του Π. Καμένου και μάλιστα χωρίς κανένα δισταγμό, μην τυχόν και τον παρατηρήσει κάποιος συνάδελφός του ή ο πρωθυπουργός για διγλωσσία και για δική του πολιτική στρατηγική. Αυτό φάνηκε αμέσως με τις πρώτες αντιδράσεις του, όταν μετά την πρώτη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο των Σκοπίων για τη Συνταγματική αναθεώρηση,  οι αντιδράσεις και οι δηλώσεις του ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες από αυτές του πρωθυπουργού.

Και για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ο κ. Καμένος προσέτρεξε και δημοσιοποίησε την άποψή του  στο αγαπημένο του  tweet :

"Ποιος θα φανταζόταν ότι στην Ευρώπη των αξιών και της δημοκρατίας όποιος δεν ψηφίζει κατά τις εντολές προφυλακίζεται και οποίος συμμορφώνεται παίρνει μπόνους 2.000.000€ μαύρο χρήμα."

Και μετά από όλα αυτά τα ωραία  και αφού δεν "άνοιξε μύτη",  ξανακάθισαν στις αναπαυτικές καρέκλες της εξουσίας τους, στέλνοντας τον Κοτζιά να φυτέψει το σπόρο του μην τυχόν και  ξανανθίσει! Προφανώς όμως κάτι θα του ψιθύρισαν στο αυτί για να κάτσει φρόνιμα, όπως λένε αυτές οι κακές γλώσσες του πολιτικού κουτσομπολιού!


Δεν υπάρχουν σχόλια: